Herkese iyi günler. Aranıza yeni katıldım. Ben de düğün hazırlıkları için 1 ayı aşkın süredir gelinlik bakıyorum. Sadece Tunalıyı gezdim ve sizlere de yardımcı olması açısından gördüklerimi paylaşmak istiyorum.
İlk olarak Gold Modaya gittim. Çok fazla hazır seçenek bulamazsınız. Daha çok kafanızdaki modeli söyleyip üzerinde konuşarak sıfırdan dikiyorlar. Ben kafamdaki modele yakın bir gelinlik buldum. Denedim üzerinde konuştuk. Diğer moda evlerine göre kalıbı bana tam olarak oturan tek yer burasıydı. Burada diktiren bir tanıdığım da var çok memnun kaldı. Ancak ben Gold Modayı eledim. Çünkü kafamdaki model üzerinden sıfırdan dikime cesaret edemedim açıkçası. Fiyat olarak da Tunalıdaki en uygun yer diyebilirim.
Daha sonra Daiye gittim. Epey büyük bir yer çeşit de fazla gibi duruyor. Gelinlikleri genellikle 38 beden. Balık ve prenses modeller biraz fazlaydı. Bir de transparan gelinlikleri çoktu. Benim istediğim A kesim ve transparanlık çok istemiyorum açıkçası kendime göre bir gelinlik bulamadım. Fiyat olarak da bana pahalı geldi.
Dantelle gelinliğe gittim. Aslında şunu belirtmek istiyorum. Gelinlik gerçekten çok zor beğenilip karar verilen bir şey. O yüzden bir yere gittiğinizde siz zaten kararsız modda olduğunuz için sizi karşılayan insanın da bir o kadar ilgili davranması gerekiyor. Ben buraya günler öncesinden randevu alıp gittim. Mağaza müdürü olduğunu söyleyen şu an ismini hatırlayamadığım kadın normalde kendisinin ilgilenmediğini ama şu an kimse olmadığını söyledi. Bu arada bunu söylerken bana lütfediyormuş gibi davrandı ve çok memnuniyetsizdi. Seçtiğim gelinliklere çok fazla müdahale etti. Neyse zorla da olsa beğendiğim modelleri seçtim ve beni o giydirdi. 3 tane gelinlik seçtim. Birinde bilekliğim takıldı sökülmesin yanlış bir hareket yapmayım siz çıkartır mısınız ? dedim Bana "hayır ben yapamam zaten sizi giydirmeyecektim de arkadaşınızı çağırın" dedi. Normalde tarzım olmamasına rağmen bir de balık deneyim nasıl durcak diye bakacaktım giydim ve ay hiç güzel olmadı çıkartın çıkartın dedi arkadaşlarıma bile göstermeme izin vermedi. Bu kadar uzun anlatmamın sebebi gerçekten oradaki gelinlikleri beğenseniz bile modunuzun düşmemesi açısından o kadınla muhattap olmayın derim. Ben baktığım gelinliklerden hiçbir şey anlamadım.
Diva Gelinliğe gittim. Gerçekten ilgili ve sıcak karşılamayı burda gördüm. Gelinliklerin dantelleri ve kumaşı çok güzel. Oradayken gelinliği hazır olan birini gördüm ve harika gözüküyordu. En azından konuşmalarıyla bana güven verdiler. Ne isterseniz yapıyorlar diyebilirim. Ama tabi olmayacak bir şey olduğu zaman olmayacağını söylüyorlar. Sırf gelinlik satmak için her gelinliğin yakıştığını söylemiyorlar. Samimi olarak fikirlerini söylediklerini görebiliyorsunuz. Buranın diğer avantajı ise istediğiniz her modelden çeşit bulabilirsiniz (a kesim,prenses,balık,vintage,dantelli,dantelsiz,saten vs.). Mesela ben bir gelinliğin alt kısmını beğenip diğerinin üstünü beğenip kendimce bir model oluşturabildim. Sanırım gelinliğimi alacağım yer burası. Buranın ise tek dezavantajı Nejla Hanım. Sinirinizi bozmak istemiyorsanız onunla çok muhattap olmayın. Çünkü bir hafta söylediği fiyatı yazıyor ertesi hafta ben öyle söylemedim diyor. (Allahtan föy gibi bir şeye yazıyor da kanıtlamak için onu göstermek zorunda kaldım) Pazarlık yapıyorsunuz onu hatırlamıyorum diyor. Özlem Hanım çok daha sıcak ve ilgili. Tabiki diğer çalışanlar da gerçekten çok sıcak insanlar. Fiyatlar da burada uygun( Tabi dolar arttığı için yeni fiyat sunabilirler)
Ben Jabo ve Pelin Sirele de gittim. Jabo da çok fazla çeşit var gerçekten ve kumaşları güzel ancak fiyatlar çok uçuk geldi bana. Pelin Sirel ise tamamen abartı fiyatlar ama esasen hiçbir şey yok.
Şimdilik gezdiğim yerler bu kadar. Daha da gezeceğim sanırım tecrübelerimi paylaşırım