Premature Bebekler Ankara'da Doğum Yapanlar,Tecrübelerinizi Bekliyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bugün zekai tahir e gittim. gittğim dr lardan biri oradaydı,rapor ayarlayacaktı,sabah 9 girdim öğlen 2,5ta eve gelebildim.kaldı ki muayene falan olmadım,başka yerde en fazla yarım saat sürecek iş için.birşey soruyorssun hepsi kaba kaba davranıyor. birtek güvenlik görevlileri çok kibardı. şuan sol kasığım ağrıdan öldürüyor.mahvoldum.ayrıca eşime dr ufak bir amelyatla taşı alalım,sonra acilem böbrek ve prostatını tedavi edelim demiş.en az 2000lira tutuyormuş. benim doğum işi iyice zora girdi

ddün başkentin hasta yatışını bağlattım oradan emeklil sandığı çalışanı iken dr sezaryan olması mecburi raporu verirse 400lira doğum dediler:)

canım iyi araştır.ben öğretmenim,yani emekli sandığına bağlıyım.ve sezeryanda mecburiydi çünkü hem ikiz hemde preeklampsi yaşıyordum.ama eğer herhangi bir doktor girecekse 400 olabilir belki.ama senin duurmun riskli,bunu belirt lütfen.hem ikiz hamilesin hem de bebeklerinde sorunlar var.bunları hep anlat,küvöz olayını konuş.sonradan ağır bir fatura çıkarmasınlar.

tatlım riskli gebelik uzm filiz bilgin yanık ismini vererek sordum. biraz paralanayım bir gidip muayene olup deneyecem.yüz yüze daha iyi olur konuşmak.

kızım 1340 gr 40 cm,oğlum 1420gr 40 cm olarak 02/05/2011 tarihinde ztb de dünyaya geldi.31 mayısta oğlum 1710 gr,7 haziranda kızım 1930 gr olarak taburcu oldu.benim kızımın doğduktan sonra ayağı kırıldı hastanede çok acılar çekti ve ancak 13 gün sonra kırık olduğu tespit edildi.hacettepeyi kesinlikleönermem sadece asistanlar var.başkente hiç gitmedim ama 27 eylülde çocuk kardiolojisine randevu aldım.çocuk başı 70 tl dedi ve eylülde zam gelebilir dedi.

içim cız etti ya,ne kadar acı çekti kim bilir minnacık bebiş.ztb dan çok korkuyorum işte,kendi dr ları bile iyi diyemiyor.ama bebişler güzel kilo almışlar maşallah.şimdi kocaman olmuşlardır.hacettepeye gidersek prof a gidicez,öyle olunca iyi davranılıyormuş.prof sürekli yokluyormuş ama para yok. bebişlerimin sağlığında problem olursa ank.da kalıp elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıcam.iyi olurlarsa zaten Bingöle gidicez,orada herkesin bebişi nereye gidiyorsa bizde oraya gidicez.başkent in kardiyolojisine niye gideceksiniz canım?umarım bebişlerde sorun yoktur?

evet orada bebek ölümleri fazlasıyla cok benim amcamın kızı yaptı doğum 36 haftalık nasıl olduysa hersey yolundayken bebek mikrop kaparak öldü..

Çok çok geçmiş olsun hem eşinize hem bebeklerinize.
Gelince herşey üst üste gelir zaten.Siz de maddi olarak fazlasıyla sıkışmışsınız.Ancak şu var ki para sorunları asla bitmiyor.Hayatınızın her döneminde de olacak.
Madem bebeklerinizde tespit edilen bir takım rahatsızlıklar olmuş,kendiniz ve bebekleriniz için olabilecek en iyi doktorları ve kuvözü bulun.Gerekirse kredi çekin.
Allah korusun başınıza aksi birşey gelirse acınız çok büyük olur.Ya da ucuz olsun diye gidilen bir yer gerekli özeni göstermezse ömür boyu çekilebilecek sıkıntılar olabilir.Borç her zaman ödenir sağlık geri gelmez.
Firdos Hanım sizin için güzel bir örnek olabilir.
Sadece nacizane tavsiyeler.
Allah tamamına erdirsin.Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

çok teşekkür ederim:)..benim doğumumda aniden oldu ve dediğim gibi ankarada yaşamıyoruz.tabii doğum için para durumumuzu ayarlamıştık ama bu kadar tutacağını bilmiyorduk.bizde kredi çekecektik çünkü eşimde bende öğretmeniz ve maddi olarak bi kenarda 5000 L.bulundurmuyoruz haliyle.sağolsun eşimin ailesi yardım etti.yoksa dediğiniz gibi mecburen kredi çekecektik.evet Ah Ah'cım bu da bi öneri senin için.Başkent gerçekten çok iyi ve güvenilir bir hastane.ben çok memnun kaldım.belki başka yerde olsaydık bebeklerim şimdi yanımda olmayacaklardı..bilemeyiz tabii.tüm personeli çok iyiydi.kadın ve çocuk doktoru hergün kaç kez gelip bilgi verdiler sayısını bile unuttum.hele o hemşireler,Allah razı olsun..

iyi haberlerini bekliyoruz İnşallah canım.

Ben de öğretmenim.Haklısınız bizim maaşlarla hadi deyince para birikmiyor.
Benim de ikizlerim vardı.Tedavisiz kendiliğinden olmuştu.
Çarşamba günü şeker yüklemem vardı hastaneye gittim.Kanı verdikten sonra muhasebe bölümüne gidip doğum ücretlerini öğrendim.Görevli bayan Ocak'tan sonra ücretlerin 500-600 lira artabileceğini söyledi.Eve dönünce eşime pek bir mızmızlandım.Nasıl ödeyeceğiz bu farkı,ya kuvözde kalırlarsa,nereden para bulacağız diye bayağı bir dert ettim o gün para meselesini.Eşim de hep 'merak etme , hallederiz' diye teselli ediyordu beni.
Cumartesi doktoruma gittiğimde bebeklerimi kaybettiğimi söyledi.Hani keşke trilyon borcum olsaydı da bebeklerim kalsaydı.İnsan ancak kaybedince anlıyor aslında en önemli şeyin kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı olduğunu.Para bir şekilde bulunabilir ama gidenlerin dönüşü olmuyor.Bu sebeple seçimlerimiz hep en iyiler yönünde olmalı.
En iyi hastane ve doktoru bulursunuz umarım.

Allah sizin bebeklerinize uzun ömür,sağlık,mutluluk versin.

Son düzenleme:
evet sizin hikayenizi biliyorum,okumuştum daha önce..bir kızınız daha vardı sanırım değil mi?Allah sabır versin,kızınıza sağlıklı ömürler versin İnşallah..evet doğru diyorsunuz bazen olmazları bile oldurmak gerekebiliyor evlatlarımız için..

merhaba kızlar yazdıklarınızda haklısınız,ama malesef herkesin eşi ya da eşinin ailesi bir olmuyor.bebeğimin rahatsızlığı çıktığında eşimde annesi de anlatamayacağım ve beni yıkan tepkilerde bulundular.sanki ben tatilimi 5yıldızlı otelde yapmak istiyorumda onun için prof a gidelim demişim gibi.annemler 1000lira emekliyle geçinmeye çalışıyor.kardeşimi evlendiremdiler bu nedenle çocuk para biriktirmeye çalışıyor ona rağmen kenara koydukları 2-3 bileziği vermeye kalktılar,kaynanam bankadaki 7,5 milyarını bize veremeyeceğini çünkü kızına aarba alma sözü verdiğini söyledi.dahası geçen gün teyzesi ile kayın validem geldi bize torunlara birşey almayacağım gelini doğurtacak para topolamaya çalışıyorum dedi.teyzesine güya parası olmayan ama fedakar kaynana modunda davranıyor.çok içimi yaktılar.eşimde anasının ağzına bakınca beddua ettim.rabbim başınıza versin ana oğul anlayın beni dedim. birkaç gün geçmedi eşim hastalandı.böbrek taşı,kiste falan üzülmüyorum ama prostatındaki nodüllerin %50 kötü huylu olma ihtimali var.ankaraya gelecek bayramdan sonra,inşallah kötü bişey çıkmaz. çok içimi yaktılar,ama eşimi salak da olsa çok seviyorum.annesinin attığı kazıklara doyamayıp onun lafıyla evladına para kıyamadı.Rabbim çocuklarımı analı babalı büyütmemi nasip etsin inşallah şuan başka birşey istemiyorum.kimseye beddua etmeyin arkadaşlar,çok kötü bir his.

canım merhaba ben de ikiz hamilelik yaşadım 31.haftamda ankarada tatildeyken aşırı kanamam oldu hastaneye gittik 2 özel hastanenin kapısından döndük ve eambulansla zübeyde hanıma gittik bence tek kelimeyle mükemmmel bir hastane.bebeğimin biri zaten yolda gitmişti plesenta kopması sebebiyle diğeri de kalp atışları minimumlardaydı. 1300 gr doğdu ve 1 ay küvezde kaldı. hem kadın doğum doktorları hem de yenidoğa yoğun bakım doktorları çok iyi.biz hiç bilgimiz olmadan gittik ben başka bi şehirde görev yapıorum ve özel hastanede kontrollerimizi olduk hep ama iyiki ankaradaymışım ve zübeyde hanıma gitmişiz diyorum yoksa diğer bebeğimi de kaybedecektim.doktor falan seçecek durumda değildik hatanee girer girmez ameliyata girdim ve çok iyi sonuç aldım.yoğun bakım bölümüne ayrı birr titizlik gösteriyolar. çok temiz,düzenli,takipli,hemşireler çok ilgili.ben tavsye ederim. ama inşallah bebişlerin bunlara gerek kalmadan sıkıntısız gelirler yanına

ah_ah arkadaşım son durumun nedir yazmamışsın ?
ben zekai tahir burak da 30 haftalık dogum yapmıstım hiç memnun kalmadım.
hacettepeyi öneririm hem yenidoganı hemde cocuk bölümü cok güzel imkanın varsa oraya git ssk da işliyor nasılsa.
sağlıcakla vaktinde gelsin bebeciklerin inşallah.

herkese Allah sabır versin,,bende 22 ağustosta zekai tahir burak ta preeklampsi nedeniyle erken doğum yaptım ben bazı yerlerden memnun kaldım bazılarından memnun kalmadım,şöyle ki benim dr um klinik şefi nuri beydi bunun ayrıcağılığı yaşadığımı itiraf etmeliyim,onun hastası olduğumu söylediğim andan itibaren yüzler gülmeye ilgilenilmeye başlanıyordu,ama onun hastası olduğumu bilmedikleri zaman cidden özellikle hemşireler ve temizlikçiler bi havalara giriyolar..ben sağlıkçı olduğum için neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum bu nedenlede istediğimi yaptırabiliyordum buna rağmen sezeryandan sonra yoğunbakımdayken 1 bardak su için 2 saat oradaki hemşirelerle kavga ettim(sezeryandan sonra 6 saat su içmememm gerektiğini biliyorum ama 6.saatten sonra 2 saat uğraştım.)..dr lar ilgili fakat hemşireler cidden bi havalardalar....Allah herkese kolaylık versinnn...ama bilinçli olmak kendini hiçkimseye ezdirmemek lazımm..oradakilerde kendilerine göre haklı bıkıyorlar pis bi işleri var ama işleri bu yani yapmak durumundalar istemiyorlarsa orada çalışmasınlar..değil mi ama..kendim bu işin içinde olduğum için bunun cidden bunun böyle olduğunu biliyorum.

bende 13 eylül 2010 da orda preeklemsiden dolayı doğum yaptım bende sağlıkçıyım aynen dediğin şeyleri bende yaşadım, benim damarlarım çok kötüdür , incedir, onun için tecrübeli birilerinin kaN ALMASI DAMARYOLU AÇMASI GEREKİYOR, zaten 10 gündür o hastanede yatıyordum, hergün bir kaç defa kan alınmaktan her yerim delik deşikti, yüksek riskli gebelik servisinde yatıyorum karaciğer enzimlerin 150 nin üstünde hellp tehlikem var , her an sezeryan olabilir hazır beklesin dediler, damaryolu açılacak orda hemşirelerden biri diğerine diyorki abla ben bugün hiç damaryolunu açamadım, bunda deneyeyim bakalım yapabilecekmiyim diye yanıma geldi, ben orada nasıl bağırdığımı bilemedim, bende hemşireyim damarlarım bu şekilde ben acemi tahtası değilim zaten hayati riskim var defolun başımdan diye, hemen ortam düzeldi, özel dr yoksa işin zor ama yenidoğan genelde iyi, sıkıntılı insanlar var ama iyilerin yanında pek sayılmazlar, nuri bey ben takibimide yapmıştı , iyi bir doktor dur

Merhabalar,
Bebeğimiz bugün 30 günlük oldu ve ilk günden beri bir endişemiz var.gece yada hafta sonu acil bir durumda hangi doktora yada hangi hastaneye götüreceğimiz?mesela bugün(pazar) 30 günlük bebeğimiz yeşil balgam çıkardı ve biz hafta sonu olduğu için ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız!doğumu ANKARA AKROPOL HASTANESİ nde yaptık ve bebeğimizin doktoruda aynı hastanede, genel olarak memnunuz ama doktorumuz ,hafta sonu ve gece herhangi bir destek yada yardımının olamayacağını söyledi.peki bu tip acil anlarda deneğimli annelere ve babalar nereye gidiyor? deneğimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Allah bebeğine hayırlı sağlıklı uzun ömür versin inşallah.bende zübeyde hanıma zekai tahir arasında gidip geliyorum orasıda çok kalabalık oluyo zübeyde hanım tam donanımlımı bir kez muayene için gitmiştim ama doğum hakkında bilgim yok biraz daha aydınlatın ne olur:26:

kalabalık olmasına kalabalık ama ben artık işin otel hizmeti kısmını aştım insan ölümden dönünce gözüne o detaylar görünmüyor. doktorların uzmanlığı önemli oluyor. ben çok memnun kaldım.odalar küçük ve kalabalık o doğru ama 1 ay boyunca bebeğim küvezde eminn ellerdeydi çok iyi baktılar.

zekai tahir den bahsetmiştim kalabalık derken. zübeybe hanım dan bahsediyorsunuz değilmi zübeyde h. hakkında bilgim yok o yüzden size sordum beinmde tek derdim doktorları nasıl hastanenin lüks olmasınn hiç önemi yok yani teşk ederm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…