• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ankara'da Doğum Yapanlar,Tecrübelerinizi Bekliyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ah_ah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
160
0
96
Ankara
merhaba kızlar ben ikiz gebeyim ve dün dr un dediğine göre 32.haftayı görebilirsek ne mutlu bize.çünkü anne tarafımda baba tarafımda hep erken doğum yapıyor. ben de bir prematüreyim:) sorun şu ki oğluşumun böbreğinde ve kızımın kalbinde problem olma ihtimali yüksek.ozamana düzelmezse.bu nedenle ankarada en iyi yeni doğan yoğun bakım hangi hastanede,siz nereden memnun kaldınız öğrenmek istiyorum.lütfen bana tecrübelerinizi yazın

canım İnşallah 32 değil 37.haftayı görürsün.öyle düşünme..ben ankarada yaşamıyorum ama yaşadığım ilde ve çevre illerde hayati tehlikemin olması nedeniyle doğuma alınamadığım için ambulansla ankaraya yollanmış bir anneyim.ankarada özel başkent ünv.tesi hastanesinde doğum yaptım.33 haftalık doğdu bebişlerim ve 3 hafta orda küvözde kaldılar.kövöz parası vermedik.doğum için prof girirse 4000 lira doç.girerse 2000 liraydı.tabii profu tercih ettik çünkü çok riskliydi doğum.doğuma en az 10 doktor girdi.prof ve doçlar,iki tane çocuk doktoru biri prof diğeri doçent..özel oda 400 L.diğerleri daha uygundu ama özel odada kaldım ben.çünkü ilk 2 gece hayati riskim devam etti.başımda hep doktor ve hemşireler vardı.işte böyle canım.hastane ve yoğun bakım servisinden menun kaldım ben.

bende erken doğum yaptım bi ankaralı olarak zekai tahr burak hastanesini öneririm orda yaptım doğumu 31 haftalıktı ama gelişimi 29 dediler çok şükür oğlum iyi şu an 9 aya giriyo inş erken doğum yapmazsın

ben ankaralı değilim ama bende zekai tahirde doğumumu yaptım erken olduğu için sırf yenidoğanı iyi diye, çok memnun kaldım, bebeğim 650 gr 26 haftalık idi şuan doğalı 11 ay, 6 günlük, kesinlikle zekai tahir derim yenidoğan çok iyi, drlar, hemşireler

bende erken doğum yaptım bi ankaralı olarak zekai tahr burak hastanesini öneririm orda yaptım doğumu 31 haftalıktı ama gelişimi 29 dediler çok şükür oğlum iyi şu an 9 aya giriyo inş erken doğum yapmazsın

zeycane arkadaşım aynı zamanlarda o küvezlerde beklemişiz sanırım 13 eylülde doğum yaptım 5 ocakta taburcu oldum, muhtemelen karşılaşmışızdır, 13 eylül -20 ekim, 2. bölüm, 20 ekim- 4 kasım 5. bölüm, 5 kasım - 20 aralık 8. bölüm, 20 aralık 5 ocak arası 6 . bölüm ve aile odası, 5 ocak akşamı düzce de ev çok şükür
bebeğimin adı yavuzhan yahya şahin, sizinkinin ismini bilsem belki hatırlarım, sürekli oralarda olmaktan isimleri ezberledik neredeyse

arkadaşlar hepinizin bebeğinin iyi olmasına çok sevindim.ZTB tan bebek ölümlerinden dolayı biraz ürküyorum,o ön yargıyı atamıyorum içimden. başkent hast nin çocuk dr larının iyi olduğunu duymuştum ama doğum nekadar pahalıymış,şok oldum.doğal olarak herkes prof a gitmek ister.bende şimdilik tiroid ve kasık fıtığı sorunu var,tansiyonumda yavaş yavaş yükselmeye başladı.inşallah aşırı bir artış olmaz.ama bebeklerim çok endişelendiriyor beni.aklım çok karışık.hacettepe hakkında bir bilginiz var mı?

arkadaşlar hepinizin bebeğinin iyi olmasına çok sevindim.ZTB tan bebek ölümlerinden dolayı biraz ürküyorum,o ön yargıyı atamıyorum içimden. başkent hast nin çocuk dr larının iyi olduğunu duymuştum ama doğum nekadar pahalıymış,şok oldum.doğal olarak herkes prof a gitmek ister.bende şimdilik tiroid ve kasık fıtığı sorunu var,tansiyonumda yavaş yavaş yükselmeye başladı.inşallah aşırı bir artış olmaz.ama bebeklerim çok endişelendiriyor beni.aklım çok karışık.hacettepe hakkında bir bilginiz var mı?

cnm illa profa gitmek zorunda değilsin benim ablamda başkentte yaptı çok memnun kaldı bi akrabam da iki gün önce doğum yaptı şu an bebği küvezde verdikleri para 300 lira onun dışında bi para verilmiyo diye biliyorum hacettepeye gelince zekai tahirde yap daha iyi derim bebek ölümlerinden zonra o hastane çok düzledi ve şu an için çok iyi durumda ama en son karar senin tabi

zeycane arkadaşım aynı zamanlarda o küvezlerde beklemişiz sanırım 13 eylülde doğum yaptım 5 ocakta taburcu oldum, muhtemelen karşılaşmışızdır, 13 eylül -20 ekim, 2. bölüm, 20 ekim- 4 kasım 5. bölüm, 5 kasım - 20 aralık 8. bölüm, 20 aralık 5 ocak arası 6 . bölüm ve aile odası, 5 ocak akşamı düzce de ev çok şükür
bebeğimin adı yavuzhan yahya şahin, sizinkinin ismini bilsem belki hatırlarım, sürekli oralarda olmaktan isimleri ezberledik neredeyse

ben 30 kasımda doğum yaptım ondan öncesi iki hafta yrg de yattım 9.bölümde yattı bebeğim 20 aralıkta çıktı oğlumun adı berat çok yatmadık belki o yüzden tanımayabilrsin ben düzce deyince hatırlar gibi oldum ama tam deil

Ah Ah'cım,hacettepeyi hiç bilmiyorum.ama doktorum bana hastane ararken ankaradaki üvt.hastaneleri beni kabul etmemişti,hayati risk taşıdığım için.arkadaşların dediği zekai tahir burak hastanesini bilmiyorum,sanırım devlet hastanesi.ama oraya gidende çok kişi var ve yoğun bakımı iyi diyorlar.fiyat olarak da eminim daha uygundur.prof işine gelince eğer ikiz hamileyseniz,tansiyonunuz fırlamışsa(preeklampsi nedeniyle erken doğum yaşadım) tabiki en iyi doktora kendinizi emanet edeceksiniz.üstelik diğer doktorlar ameliyattan sağ olarak çıkma oranını çok düşük ifade ediyorsa.
benimle aynı anda doğum yapan bir bayan vardı,o normal doğum yaptı.doğumunu asistanlar yaptırdı ve sadece bir gecelik oda parası ödedi.ama dediğim gibi onun haftası falan normaldi ve bebeği ikiz değildi.

Son düzenleme:
cnm illa profa gitmek zorunda değilsin benim ablamda başkentte yaptı çok memnun kaldı bi akrabam da iki gün önce doğum yaptı şu an bebği küvezde verdikleri para 300 lira onun dışında bi para verilmiyo diye biliyorum hacettepeye gelince zekai tahirde yap daha iyi derim bebek ölümlerinden zonra o hastane çok düzledi ve şu an için çok iyi durumda ama en son karar senin tabi

Zeycanecim yukarıda yazdım para olayını.geçen sene başkenntte doğum yaptım ben.evet küvöze para ödenmiyor ama sezeryan olmuşsa 300 lira mümkün değil.normal doğumsa dediğin doğrdu.o zaman ücret çok az oluyor.

tekrar merhaba kızlar,ben bize prof ararken eşim hastalandı.acillerde yatıp çıktı böbrekte kist,taş,genişleme ve prostatta nodüller görüldü.şimdi onada dr arıyorruz. prof takıntım yok ama şimdi hem eşimin hem oğlumun böbreği,en iyi kim olabilir diye düşününce can havliyle prof diyor insan. başkent hast tel ile ücret belirtmedi,ama bir arkadarşım daha 300lira diye yazmış facede ve ben sıfır hatası sanmıştım.gerçekten 300 lira ise direk oraya devam ederim,diye düşünüyorum.şu konuyu cümleten bir soruştursak olur mu?ağlamaktan tükendim bugün,içim acıyor.

geçmiş olsun tatlım.böbrek sorunu genetik galiba?bebeklerinde tam olarak ne sorun var?benden alınan ücreti yazdım.ama 300 diyorlarsa hiç düşünme ve orda doğum yap derim.ama iyi araştır sonradan yüklü bir miktar ödeme.telde söylemiyorlar mı?durumunu anlatsaydın,bize söylemişleri.

geçmiş olsun tatlım.böbrek sorunu genetik galiba?bebeklerinde tam olarak ne sorun var?benden alınan ücreti yazdım.ama 300 diyorlarsa hiç düşünme ve orda doğum yap derim.ama iyi araştır sonradan yüklü bir miktar ödeme.telde söylemiyorlar mı?durumunu anlatsaydın,bize söylemişleri.
canım işin aslı Ankara için senin dediğin fiyat daha normal gibi,bana tel de gelin dr ile görüşün dedi.böbrek sorunu eşimde yeni başlamış ama genetik olma ihtimali yüksek çünkü kardeşiminde doğuştan böbreğe giren damarlarının yeri diğer insanlardan farklı.Allah canlarına birşey gettirmesin.ama acı çekecekler diye üzülüyorum.oğluşumun hızla ilerleyen renal pyelaktezisi var.sol böbrekte idrar havuzu normalegöre büyük.3 haftada 5mm den 8mm e çıktı ve engellemek için yapılacak birşey yok.kızımın kalbi ise baştan beri tüm dr ların ilgi odağı,atımını gösteren grafikte falan ve sestede oğluşa göre bariz farklılık var.sürekli kalp odacık ve kulakçıklarına bakıyorlar.sonrada bişey demeden diğer ölçümlere geçiyorlar.zaten kızım oğluma göre geriden geliyor.dr ilerleyen aylarda farkın açılmamasını ümit ediyoruz dedi.sormaya korkuyorum kzımın kalbinde ne var diye.oğlumun böbreğini de ilk görünce yüzleri değişiyor:(

24.haftandasın,ayrıntılı ultrasona girdin mi?orda herşey daha net anlaşılıyor.doktorlarında kesin birşey dememeleri ilginç doğrusu.bence ya ünv.te ya da araştırma hastanesinde doğum yap canım.

24.haftandasın,ayrıntılı ultrasona girdin mi?orda herşey daha net anlaşılıyor.doktorlarında kesin birşey dememeleri ilginç doğrusu.bence ya ünv.te ya da araştırma hastanesinde doğum yap canım.
tatlım girdim ayrıntılı ult.orada direk böbrek sorunu söylendi,kalp için yine inceledi inceledi gariplik var ama sorunu söylemiyorlar.normal dedi.hangi hastane?sorum hala devam ediyor.eşimde hastalanınca şimdi oda özele başlıyor.Allah can sağlığı versin ama para da gerek

merhaba kızlar ben ikiz gebeyim ve dün dr un dediğine göre 32.haftayı görebilirsek ne mutlu bize.çünkü anne tarafımda baba tarafımda hep erken doğum yapıyor. ben de bir prematüreyim:) sorun şu ki oğluşumun böbreğinde ve kızımın kalbinde problem olma ihtimali yüksek.ozamana düzelmezse.bu nedenle ankarada en iyi yeni doğan yoğun bakım hangi hastanede,siz nereden memnun kaldınız öğrenmek istiyorum.lütfen bana tecrübelerinizi yazın

canım bende ankaradayım ama benim tekti ve çok şükür bi sorun yoktu o yüzden kızılayda çağ hastanesinde dr.sevgi hocada doğum yaptım ama sen oraya değilde tam donanımlı bi hastaneye git ama diğer arkadasların sana dediği gibi ben saba zekai tahiri önermiycem hatta mümkün olduğunca uzak dur derim o hastaneden ben hiç memnun değildim her gittiğimde ağlayarak çıkıyordum ve bidaha gitmedim.benim en yakın arkadasım oraya gitmiş çocuğun suyu bitmiş eşin imzalasın hemen alıcaz çocuğu demişler arkadasım bi düşünmüş olmaz demiş yaşamaz ölür demişler veeee kız şu nadan 4 yaşında ve çokta sağlıklı bi dra gitti özel ben sana adını öğreneyim ama bence gitme oraya etlik doğumu düşündünmü peki?

Zeycanecim yukarıda yazdım para olayını.geçen sene başkenntte doğum yaptım ben.evet küvöze para ödenmiyor ama sezeryan olmuşsa 300 lira mümkün değil.normal doğumsa dediğin doğrdu.o zaman ücret çok az oluyor.

valla bende şaşırdım bu duruma ama sezeryan oldu doğumu

Ah ah,sen araştırma hastanesi ya da üniversite hastanesinde doğumunu yap.diğer hastaneler yeterli gelmeyebilir.bak Zeycane'nin akrabası başkentte 300 liraya sezeryan olmuş.bi araştır.ankarada gazi,hacettepe falan bi bak hepsine.

Back