Bebek İkinci El Ankarada bir aileye yardım....

esberay

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
37
0
16
İstanbul
üç çocuklu bir aile.ikisi okuyor.en kucugu ıse temmuz dogumlu.baba hamallık yapıyor ama yetısemıyor.kıyafet ayakabı bez her turlu bebek arac gereclerıne ıhtıyacları var.su an buyuk olarak bebek arabasına ıhtıyacları var.inanın gercekten ıhtıyacı olan bır aıle.doguma gıttıklerınde bır battanıyelerı vardı.bebek legende yattı kac ay.besık falan bulduk ama araba lazım.

Canim merhaba ben de ankaradayim.. Evleri nerede. Ozelden telefon yazar misin arayalim, ne yapabiliiz bakalim.

Ben bu tür durumları görünce gerçekten çokkk üzülüyorum.Ben kendim çalışıyorken üçüncü bebeği yapmamalıyım diye düşünürken neden hala bebek sahibi olalım istiyorlar.Gelen nasibiyle gelir derler ama bu nasipler konu komşudan yardım şeklinde olmamalı.Minnacık bebeğin o kadar çok şeye ihtiyacı varki.iki yavrumunda kıyafetlerini geçen hafta memlekete gönderdim.Keşke geçen hafta haberim olsaydı.Kıyamam ben şimdi bu bebeğe.Biz ek gıdasına değişik ne verebiliriz diye düşünürken leğende uyuyup,bi damlacık anne sütüne muhtaç bebekler var.Bazen düşünüyorumda ölürsem gamdan gideğim,başka şeyden değil.Başka ne yapabiliriz??

Oğlumun küçülmüşleri var, yeni doğan değil ama seneye giyer. Görevliye vermek için ayırmıştım. kaç gündür unutuyordum. kısmet bu bebeğeymiş. bu arada erkek mi? ve adres gönderirseniz mümkünse götürürüz.
kız bebek olsa da o zaman nevresim, krem, oyuncak ,şampuan... ne bulursam koyarım poşete. adres bekliyorum...

Son düzenleme:

Ne kadar güzel çok düşüncelisiniz ankarada oturan arkadaşlar gidip görerek elden yardımda bulunabilirler Allah kabul etsin hepsini yalnız bebek arabasından daha elzem ihtiyaçları da vardır belki bebek arabası da olsa güzel olur tabi ama bez mama bunlar daha öncelikli

ben de aynı fikirdeyim. aile temmuzda bebek sahibi olmuş. tesadüf ben de ağustos başı doğum yaptım. hani düşünüyorum da, bebek arabam en son ihtiyaçtı. olmasaydı da bir şekilde idare ederdim. ondan önce bez ve tabi anne sütü yetmiyorsa mama ihtiyacı var. ne bileyim, kışlık tulum, üst baş falan lazım. ailenin 2de okula giden çocuğu varmış ya onların ihtiyaçları? en önemlisi kış geldi, evin ısınma gideri ne olacak? o 3 çocuğun ısınması lazım.

arkadaşım ben de bu aileye karınca kararınca yardım etmek isterim. elimde verebileceğim bir bebek arabası yok zaten istanbuldayım da. fakat diğer ihtiyaçlar hakkında daha ayrıntılı bilgi verirsen iyi olur.
mesela annenin yeterince sütü var mı? ek olarak mamaya ihtiyaçları var mı? varsa ailenin adresini alayım mama yollayayım. yoksa bez almak isterim. ayrıca diğer çocukların ne gibi ihtiyaçları var? evleri sobalı mı? doğal gaz mı, kömür mü ne yakıyorlar? önümüz kış, ısınma için bir çare düşünüldü mü?
bu bilgileri verirsen ben de kendi etrafımda paylaşacağım. belki etrafımdan başka yardım etmek isteyenler de çıkar

Evet benim de aklıma geldi diğer çocuklar onların da yaşı ve cinsiyeti belirtilirse belki onlara da yardım çıkar bebeği leğende yatırmak zorunda kalan bi anne eminim diğer çocuklarına da çok kısıtlı bir şekilde bakabiliyordur Allah yardım etsin tez zamanda feraha çıkarsın inşallah

Bebek leğende falan yartıyor doğunca.. O kadar durumları yok yani..
Ama özellikle araba isteniyor..
Bebek arabası olmayan o kadar çocuk tanıyorum ki, öyle büyüyen.
Samimi gelmedi o yüzden..

Gerçek midir değil midir bilemem ama yardım yapacaklar gidip aileyle bizzat tanışıp görüp o şekilde yardım yapmalı bence çünkü suistimale çok açık bir platform burası

bende ankaradayım adres verirseniz eğer gidip kendim görmek isterim elimden geldiğince yardım ederim

Bebek leğende falan yartıyor doğunca.. O kadar durumları yok yani..
Ama özellikle araba isteniyor..
Bebek arabası olmayan o kadar çocuk tanıyorum ki, öyle büyüyen.
Samimi gelmedi o yüzden..

keske yazınındevamınıda okusaydınız.beşiği ben gönderdim aileye...kıyafetlerı oyle boyle etraf verıyor.buyuk ıhtıyaclardan bebek arabası dedım.ayrıca ailenın telını ve adresını yazıcam gormek ısteyen gıtsın gorsun.bilgıler bana gelsın hemen yazıcam buraya.
zaten kuskularla yardım yapılmaz sız yapmayın zaten....

Arkadaslar ben konuyu acan arkadasla gorustum. Zor durumda kalmis aileye yardim etmek isteyen ve yardimci olacaklara da vesile olmak isteyen gayet iyi niyetli biri. Burada konu acip direk bebek arabasina ihtiyaci oldugunu dile getiren arkadaslar da vardi. Bebek arabasi istese direk yazardi niye bu kadar ugrassin. Adresi aldim ben, Allah razi olsun arkadasim vesile oldun. Birazdan bebek bezi ve mama yollayacagim netten. Ankaradayim zaten. Bir ara gidip ziyaret ederim de aileyi. Kirtasiye malzemesi de gondermek istiyorum kardeslere. Biri 4.sinifta kiz,digeri ortaokulda erkekmis arkadaslar. Temmuz dogumlu bebek de kiz. Lutfen kimseyi kirmayalim.

Sitemizde bireysel yardım topikleri açmak yasaktır...
Konu sahibesi üstüne alınmasın lakin burda yardım toplayıp sonra o yardımları satıp nakite çevirenler vb çok olay yaşandığı için böyle konulara izin vermiyoruz, bir kutu mamadan ne olur demeyin, senden bir kutu, ondan bir kutu, site site gezip yardım toplayanlar yakalandı kk'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…