Merhabalar, öncelikle inşallah hayırlısıyla bir an önce isteğinize kavuşursunuz. Bence ilk olarak bir kadın doğum polikliniğinden hamilelik öncesi için bir randevu ayarlayıp, kan değerlerinize, hormonlarınıza vs. baktırın. Özellikle tiroid hormonları çok önemli, eğer değerlerde bir anormallik varsa ona göre öncesinde ilaç tedavisi başlatırlar. Ayrıca henüz hamile kalmadığınız için ve de özel muayenehaneden ziyade özel hastane düşünüyorsanız doğum sigortalarına bakabilirsiniz. Ben Demir Sigortanın "iki can bir hayat" idi galiba, onu duymuştum, bir bakabilirsiniz. Hamile kaldıktan sonra sigortadan ziyade doğum paketleri oluyor artık. Ben de o yolu seçtim. Ben doktor olarak Aslıhan Yazıcıoğlu'na gidiyorum, Çukurambar'da özel muayenehanesi var, şu ana kadar genel olarak memnun kaldım, sakin tatlı bir hanım, sorularımı da cevaplıyor. Ben çok fazla cep telefonu üzerinden ulaşmadım kendisine henüz; ama ilk gittiğimde numarasını da verdi. Kendisi doğumları normalde Çukurambar Koru hastanesinde yaptırıyor; fakat şu günlerde sanırım orada Covid+ varmış personelde, o yüzden bugünlerde genellikle Medicana'da yaptrıyor doğumları. Fiyata gelince ben 6500'e anlaştım indirimli olarak; ancak o zaman normali 7000'di ve Haziran'dan sonra 8000 olacaktı doğum paketi. Genelde de şu anda fiyatlar biraz bilinen hastanelerde 7000-8500 arası değişiyordur diye tahmin ediyorum. Onun dışında ben birçok doktor araştırdım; ama sadece Zahide Küçük'ten de fiyat aldım, o da 8500 liraydı. Biraz daha küçük hastanelerde fiyat daha uygun olabilir veya takibinizi ilk aylarda devlette yaptırıp daha sonra da özel hastanelerle anlaşabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, başka daha spesifik bir sorunuz varsa da yardımcı olmaya çalışırım :)