Kesinlikle böyle bir hata yapmayın diye sizi uyarmak istiyorum!
Düğün fotoğraflarımızı çektirmek için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Onur Bacacı ile temasa geçtim. Birkaç örnek albüm gösterdi kendisi. Örnek albümler fena sayılmazdı. Zaten mevsim nedeni ile dış mekan çekimi de yaptıramadık. Kendisini sosyal paylaşım sitelerinde "Fashion & Editorial Photographer" olarak tanıtan Onur (bey diyemeyeceğim haketmiyor çünkü) maksimum 5 farklı poz yaratabilmişşşş.
Tüm resimler neredeyse birbirinin aynıydı. Resim seçimi için bizi aylarca oyalaması, resimlere fon yapacağım deyip yapmaması, resimleri baskıya gönderdim deyip aylarca oyalaması, randevu verip resimler size şu gün şu saatte ulaştırılacak deyip o gün kimsenin sizi aramaması ve sizin saatlerce resimler gelecek diye beklemeniz, ulaşmaya çalıştığınızda telefonu açmamamsı ya da telefonun kapalı olması (sadece kendi numarasını veriyor size, nette falan araştırmayın başka iletişim bilgisi yok), üstüne bunları söylediğinizde de size hakaretler etmesi, bağırması... Evet bunların hepsini gerçekten yaşadık ve ücreti peşin verdiğimiz için yapabileceğimiz birşey yoktu.
Albümümü alamayacağım diye o kadar çok üzüldüm ki anlatamam. En güzel anlarım resmen kabus oldu. Burayı benim bulmuş olmam nedeni ile eşimle o kadar çok tartıştık ki... İş ahlakı olmayan, saygısız, terbiyesiz ve hadsiz biri. Albümü yaklaşık 1 yıl sonra alabildik ve ben kendimi zafer kazanmışım gibi hissettim. Ama ne benim seçtiğim resimler albümde vardı ne kapak fotosu benim seçtiğim resimdi. Sokak arasındaki fotocuların hazırladığı albüm ayarında bir albüm teslim edildi bana. Ben verdiğim parayı helal etmiyorum.
Sizlere tavsiyem en özel ve kıymetli anlarınızı ölümsüzleştirmek için lütfen one life wedding e güvenip rezil olmayın.