• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara doğalgaz ve Ankara su abonelikleri hk

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
Merhaba hanımlar,

Babamın ankarada bir evi var. Kiracı ile anlaşamadık kiracı evi boşalttı. Babam evi teslim almaya Ankaraya gidecek.

Çıkan kiracı su ve doğalgazı kartlı kullandığını, bu ay başında kartlara yükleme yaptığını söylemiş. Yani doğalgaz ve su için bakiyesi varmış. Bu abonelikleri iptal etse de karttan bakiye iade olmuyor sadece devir oluyormuş söylediğine göre. Babama demiş ki siz o bakiyeleri bana verin, yeni kiracı bunu kullanabilir.

Ankarada yaşamadığımız için konuya hakim değiliz. Babam 70 yaşında. Babama eşim eşlik edecekti fakat öngörülemeyen bir pürüz çıktı. Benim de bugün müdürüm izne ayrıldı. Biz diyoruz ki bekle hafta sonu gidelim. Babam da inatçı ve aksi maalesef laf dinletemedik, diyor ki gaz ve su bakiyesini hafta sonu nasıl halledeyim. Ben yarın gideyim ankaraya.

Konuyu umarım anlatabildim. Gerçekten Ankara da böyle bir uygulama var mı, bu bahsedilen işlemler illa hafta içi mi olmalı. Kartlardaki bakiyeyi görebilir miyiz VS gibi konularda bilgi veren olursa memnun Olurum.

İyi akşamlar.

Bizde su faturalı, doğalgaz kartlı.
Olabilir mümkündür.
Taşınırken doğalgazda 20 lira bırakmış eski kiracı, helal edip gitmiş. Ev sahibine söyledik önemli değil dedi. Cüzi miktarlarsa uğraşmayın derim. Kartlardaki miktarı eski kiracınıza ödeseniz, yeni kiracı bulunca da durumu açıklayıp ondan alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kartlı sistemlerde kartı okutuyorsunuz ve alamıyorsunuz. Otobüs kartı gibi değil, farz edin ki 100 tl hakkınız var otobüs için, siz 100 tlyi bir seferde veriyorsunuz ve bindikçe düşüyor gibi düşünün.

Bizde su faturalı, doğalgaz kartlı.
Olabilir mümkündür.
Taşınırken doğalgazda 20 lira bırakmış eski kiracı, helal edip gitmiş. Ev sahibine söyledik önemli değil dedi. Cüzi miktarlarsa uğraşmayın derim. Kartlardaki miktarı eski kiracınıza ödeseniz, yeni kiracı bulunca da durumu açıklayıp ondan alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Çıkan kiracının söylediğine göre her ikisinde 300-400 TL gibi bakiye varmış.
Peki bu kartlar sayaçta falan mı takılı? İçindeki bakiyeyi nasıl görebilir, öğrenebiliriz.

Çıkan kiracının söylediğine göre her ikisinde 300-400 TL gibi bakiye varmış.
Peki bu kartlar sayaçta falan mı takılı? İçindeki bakiyeyi nasıl görebilir, öğrenebiliriz.
Her yerde aynı mı bilmiyorum, tuşu oluyor, basınca gösteriyor. Bazı yerlerde de sadece belli limitin altında kalınca gösteriyor.

Doğalgaz kartlıydı faturalaya geçti, içindeki miktar faturadan düşülerek bitti. Evet iade etmiyorlar. İçinde bulunan miktarı belgeletebilir mi bilmiyorum telefonu vardır internetten bulup danışın merkeze.
Su da aynı şekilde kartlı. Üzerinde m3 miktarı yazıyor. Tahminimce Eskişehir yoluna yakın sizin eviniz. Bence en sağlıklısı telefonla bilgi alın.

Kartı kiracidan alın

Babanızla beraber sayaca takın
kaç metreküp veriyor oradan anlarsınız kaç tl Oldugunu kartta

Yok yok bunu yapmayın boşverin

Bunu yapın

Beraber yükleme noktasına gidin görevliye kartı verin içinde ne kadar var ogrenin

Kartı kiracidan alın

Babanızla beraber sayaca takın
kaç metreküp veriyor oradan anlarsınız kaç tl Oldugunu kartta

Yok yok bunu yapmayın boşverin

Bunu yapın

Beraber yükleme noktasına gidin görevliye kartı verin içinde ne kadar var ogrenin
Bu yükleme noktaları hafta içi hafta sonu çalışan noktalar mıdır? Yani sırf kart bakiyesi için hafta içi ankaraya gitme gibi bir mecburiyetimiz olmamalı gibi geliyor bana

Her yerde aynı mı bilmiyorum, tuşu oluyor, basınca gösteriyor. Bazı yerlerde de sadece belli limitin altında kalınca gösteriyor.

Yok Yok bu öyle değil

Kart var içinde para var (200 tl lik su almış mesela)
Sonra eve gelince kapıdaki sayaca o kartı takıyorsun

200 tl lik para metreküp olarak oraya aktarılıyor

Karta 200 tl yükledim bana 200 tl verin diyormuş kiraci

Bu yükleme noktaları hafta içi hafta sonu çalışan noktalar mıdır? Yani sırf kart bakiyesi için hafta içi ankaraya gitme gibi bir mecburiyetimiz olmamalı gibi geliyor bana

Optimum avm acity avm en alt katında yükleme noktası var ve cumartesi açık

Yine de covid var bi teyit edin herkesin calisma saati karisti

Yok Yok bu öyle değil

Kart var içinde para var (200 tl lik su almış mesela)
Sonra eve gelince kapıdaki sayaca o kartı takıyorsun

200 tl lik para metreküp olarak oraya aktarılıyor

Karta 200 tl yükledim bana 200 tl verin diyormuş kiraci
Ha daha kartta yani, e tamam o basit iş, kart yükleme noktaları oluyor, oraya gidilir, karttaki tutar görülür. Fatura da veriyorlar da atmıştır onu.

Merhaba hanımlar,

Babamın ankarada bir evi var. Kiracı ile anlaşamadık kiracı evi boşalttı. Babam evi teslim almaya Ankaraya gidecek.

Çıkan kiracı su ve doğalgazı kartlı kullandığını, bu ay başında kartlara yükleme yaptığını söylemiş. Yani doğalgaz ve su için bakiyesi varmış. Bu abonelikleri iptal etse de karttan bakiye iade olmuyor sadece devir oluyormuş söylediğine göre. Babama demiş ki siz o bakiyeleri bana verin, yeni kiracı bunu kullanabilir.

Ankarada yaşamadığımız için konuya hakim değiliz. Babam 70 yaşında. Babama eşim eşlik edecekti fakat öngörülemeyen bir pürüz çıktı. Benim de bugün müdürüm izne ayrıldı. Biz diyoruz ki bekle hafta sonu gidelim. Babam da inatçı ve aksi maalesef laf dinletemedik, diyor ki gaz ve su bakiyesini hafta sonu nasıl halledeyim. Ben yarın gideyim ankaraya.

Konuyu umarım anlatabildim. Gerçekten Ankara da böyle bir uygulama var mı, bu bahsedilen işlemler illa hafta içi mi olmalı. Kartlardaki bakiyeyi görebilir miyiz VS gibi konularda bilgi veren olursa memnun Olurum.

İyi akşamlar.
Evet bizim de doğalgaz kartlı. Ablamların da hem doğalgaz hem su sayaçları kartlı. Doğalgaz için söylemek gerekirse, yükleme yaptığın miktarı ancak sayaca yüklediğinizde görebilirsiniz, direkt karttan okutma yok. Su için ise yanıt veremeyeceğim, belki Aski'den öğrenilebilir.

Su sayacinin ustunde dugme var. Oraya basinca kac metrekup su var gosteriyor. Suyun metrekupu Ankara'da kac paraysa onunla carpip parasini odeyebilirsiniz. Dogalgazi bilmiyorum.

Back
X