İnyernetten randevu alarak gidiyorsunuz. 12. haftaya kadar erken gebe polikliniğine, 12 haftadan ileriye gebe polikliniğine randevu alıyorsunuz, bir kez gidince artık İnternet randevusuna gerek yok, her muayenede bir sonraki kontrol gününü belirleyip size kağıt veriyorlar öyle gidiyorsunuz. Öğretim üyesi isterseniz özel muayene sekreterliği var, orayla görüşmeniz gerekiyor ama Poliklinik doktorları zaten çok iyi, özel muayene randevusu bulamazsanız bile gebe polikliniğine gidin derim. Doğumhanede de süreç şöyle, doğum için hastaneye gittiğinizde bir refakatçi ile birlikte odaya alınıyorsunuz. Normal odalar çift kişilik, özel oda isterseniz tek kişilik odalar var, orada refakatçi için de yatak olabilen bir koltuk var normal odalarda refakatçi ye yatak yok. Ayrıca özel odada eşiniz de refakatçi olabilir ama normal odada refakatçi kadın olmalı. Sancıları odada karşılıyorsunuz, duş imkanı var, ebeler ve hemşireler çok ilgili, sürecin hızlı ve huzurlu ilerlemesi için sürekli takip ediyorlar. Refakatçi dışında gelen ziyaretçiler için bir bekleme salonu var, 24 saat oraya yakınlarınız gelebiliyor ama tabi fazla kalabalık olmamalı, çok hasta oluyor çünkü genellikle. Odalar ayrı koridorda, tuşe kontrolü ve NST, ultrason yapılan doğumhane ayrı koridorda, duruma göre 20 - 30 dk.da bir doğumhane koridoruna alınıp açılma kontrol ediliyor, NST'ye bağlanıyorsunuz. Açılma tamamlanınca doğumhanede çıkarmıyorlar, yakınlarınızdan eşyalarınızı isteyip doğum bitince bebeği ve sizi hazırlayıp odaya gönderiyorlar. Acil sezaryen gibi bir durum olursa yine yakınlarınızdan gerekli eşyaları alıp ameliyathaneye alıyorlar. Doktorlar iyi, hemşireler ve ebeler ilgili, odalar düzgün, sancı odaları tek kişilik, doğum odaları temiz, refakatçilerle iletişim de düzgün. Ben Hacettepe'de doğum yaptım misal orada doğumdan önce oda verilmiyor, refakatçi alınmıyor, yakınlarınız dışarda bekliyor tek başına içerde doğumun ilerlemesini bekliyorsunuz, dışarıdakiler de sizden haber almayı bekliyor, bekleme salonu yok...