• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Ankara Balgat Civarındaki Kreşler Hakkında;

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sonpismanlikfayda

Siz Herşeye Bedelsiniz!
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
1.958
52
683
40
Merhaba benim gibi kreş arayan ve kendi kendine kâbus haline getiren annelere yardımcı olmak istiyorum. 3,5 yaşında Yiğit Yusuf adında bir oğlum var. 2,5 yaşındayken kreşe göndermeyi düşünmüştük fakat sonradan vazgeçtik.

Öncelikle herkesin düşüncesi ve öncelikleri farklı olabilir. Ben kendi gözlemlerimi yazdım. Benimle aynı fikirde olmayan kişiler de olabilir. O yüzden herkes çocuğunu emanet edeceği yeri kendi görüp detaylıca araştırmalı diye düşünüyorum.

araştırdığım kreşler hakkındaki deneyimlerimi yazacağım.fazlasıyla Ablam anasınıfı öğretmeni olduğundan kreş görüşmelerime onunla gitmeyi uygun gördüm. Görüştüğüm ve

Küçük Akademi ile ilgili yazılar yollanan yasal ihtarname ile sitemizden kaldırılmıştır !

Sevgi Yuvaları Sevgi Masalı;

Firmamıza yapılan yorum oldukça saldırgan ve zarar verici nitelik taşımaktadır.
Sizden talebimiz ilgili konudan firmamıza dair eleştirinin kaldırılmasıdır.

İlk Evim Yuva;

Benim bir tanıdığımın kızı 3 yıldır bu yuvaya gidiyordu. 1 yıl önce de bu kreşle görüşmeye gitmiştim ve kararım olumlu yönde olmuştu. Sonradan oğlumuzun yaşı küçük, 1 yıl daha bekleyelim deyip vazgeçmiştik.

gidip görmeniz yararınıza olabilir. Aklımda olanları sizlerde paylaşayım. Haftada 2 gün İngilizce dersi var. Haftada 1 gün doktor geliyor. Pedagog ihtiyaç duyulursa çağırılıyor. Sınıflar 12 kişilik. Öğretmenleri lise mezunu ve olumlu elektrik veriyorlardı. Ama yine de bir tarafım sonradan ısınamamıştı. Fiyat 750 TL Yinede JBu kreş hakkında çok not almamışım

Alican Yuva;

Nurhayat hanım tarafından çocuklara Gelişim Testleri yapılıyormuş. Fiyat 800 TL Sahibi Nurhayat hanım psikolog ve 16 yıllık yuva işletiyor. Sınıflar 10 kişilik, haftada 2 saat İngilizce dersi var. Haftada bir doktor geliyor ve ayda bir boğaz kültürü yapılıyormuş çocuklara. Tiyatro ve baleye ayrı ücret ödeniyor. Kırtasiye ihtiyaçlarını bizler alıp götürüyoruz. 1 seferlik tiyatro ücreti alınıyor. Yemekhanesinde diyetisyen kontrolünde yemekler hazırlanıyormuş.

kreş kalmıştı ve ben buraya göndermeliyiz bence diyordum. Olumlu düşüncelerle ayrıldım bu yuvadan. Yorumum; ben Nurhayat hanımı beğendim ve çocuklara yararlı olacağını düşünüyorum. Gezmemiz gereken son bir

Akapedya;

Sahibi Malik bey çocuk doktoru ve eşi Banu hanım Çocuk Gelişimci. Sınıflar 10 kişilik sınıfta biri yardımcı öğretmen olmak üzere 2 öğretmen var. Öğretmenler lise ve üniversite mezunu değişiyor. Devamlı pedagog, hemşire ve doktor (Malik Bey) bulunuyor. Hergün İngilizce dersi var. İngilizce öğretmenlerinin birisi yabancı. 2 şubesi var biri Çukurambar diğeri Öveçlerde. İki yeri de gezdim Çukurambar daha ferah geldi bana. Merdivenlerin başında ve sonunda kilitli kapılar mevcut ve tertemiz ışıl ışıl bir okul. Malik bey çocukların tüm muayenelerini yapıyor ve gece gündüz beni arayabilirsiniz diyor. Kendisi Gazi Üniversitesinde çocuk doktoru.

920 TL den daha ucuza birinin kaydedildiğini duyarsanız 1 yıl kreşimiz bedava diyor. Servis ücreti ayrıca ödeniyor. Yılda bir kez 450 TL kırtasiye masrafları 100 TL de tiyatro ücreti ödüyorsunuz. tüm öğrencilere aynı, kesinlikle başka birinde farklı bir fiyat duyamazsınız. Malik beyin şöyle de bir iddiası var; 2013-2014 dönemi için Fiyat 920 TL

L Ortam çok güzel, diğer kreşlerin aksine idari personeller tarafından karşılanıyorsunuz ve öğretmeninize haber veriyolar. Kameradan çocuğunuzun ne yaptığını görmeye çalışıyosunuz. ( Kamera görüntüsünü beğenmedim, bence her köşede olmalı ve daha kaliteli görüntü alınmalı) Yemekhanede oğlumu göremediğimden içeri girip gizlice izledim. Malik bey 2 şube arasında mekik dokuyor. Sık sık Çukurambar şubeye uğradı ben ordayken gözlemledim. Bence bu kreşi gidip gezmenizde etrafı incelemenizde fayda var. Bakalım bizim daha ilk haftamız, memnun kalmazsak ne yaparız başka nereye gönderirim düşünmek bile istemiyorumLYorumum; okulu çok beğendik ve Yiğit Yusuf’u buraya yazdırdık. Yaz aylarında kaydını yaptırdık ve 21 Ekim’de kreşe başladık. İlk 2 gün işten izin alıp kendim götürdüm oğlumu kreşe. İlk gün yarım gün kaldı,2.gün saat 15:30 a kadar kaldı. Hiç ağlamadı oğlum ama her an bir problem çıkartabilir diye düşünmeden edemiyorum

İnşallah hepimizin evladı huzurlu ve güzel eğitim veren bir ortamda olur. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.:KK37:

Son düzenleyen: Moderatör:
eline koluna sağlık.
çok güzel anlatmışsın.
ilerleyen zamanlarda akapedya hakkında yorumlarını yazarsan çok mutlu olurum.
birde öveçler mi yoksa çukurambara mı yazdırdın.

eline koluna sağlık.
çok güzel anlatmışsın.
ilerleyen zamanlarda akapedya hakkında yorumlarını yazarsan çok mutlu olurum.
birde öveçler mi yoksa çukurambara mı yazdırdın.

Ben Çukurambar şubesine gönderiyorum. Öveçlerden daha ferah geldi bana ortamı. Birde Öveçler çok katlı, Çukurambar daha geniş alanda ve 3 katlı. Şimdilik çok iyi gidiyor maşallah diyelim:nazar: Sormak istediğiniz bişey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.:18:

Hafta sonu oğlumun veli toplantısına katıldım Akapedya'da. Çok duygulandım, ve iyiki buraya yazdırmışım diye düşündüm. İnşallah ilerleyen zamanlarda fikrim değişmez.
2 öğretmenin haricinde branş öğretmenleri var;
Görsel Sanatlar
Beden Eğitimi
Drama
İngilizce 1 Türk bir yabancı öğretmen dönüşümlü olarak geliyorlarmış
Müzik'de ORFF yöntemi kullanılıyormuş İnternette araştırma yapmanızda fayda var. Biz çok beğendik.
Bu bilgileri ara ara yazacağım inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun...:3:

Son düzenleme:
merhaba, benim gibi kreş ararken stresler içinde kalan annelere yardımcı olması açısından gezdiğim kreşleri anlatmak isterim. öncelikle kızımı sgk balgat kreşine 3 yıl göndermiş ve ne yazıkki 3 yılın ardından orada sevgi adına hiçbirşeyin verilmediğini sevgi şöyle dursun saygının bile çocuğa çok görüldüğünü, eğitimin neredeyse hiç olmadığını farkedip kızımı başka bir kreşe verme kararını sonunda verebilen bir anne olduğum için o kadar üzgünümki.. kendimi ancak zararın en azından burasından döndüm diye avutmaya çalışıyorum.. ama çaresizlik o kadar kötü ki..birkaç kez daha almayı düşündüm ama ne bileyim en azından burayı biliyorum diyordum..neyse sgk ile ilgili sorulursa detay anlatırım. önce küçük akademi balgatı anlatayım. nolur arkadaşlar girdiğinin zaman kendilerini müdire diye tanıtıp birbir çeşit süslemelerle bu insanların bizi kandırmalarına izin vermeyelim lütfen.en son 3 sene önce kreş aradığımla şu anki kreşler arasına kalite ve fiyat yönünden o kadar fark varki.biz anneyiz ve duygularımızın sömürülmesine biz izin veriyoruz yani suç bizim.neyse girdik bi okula bi bayan karşıladı bizi.ismini hatırlamıyorum.girişte karşıda odası vardı girdik oturduk.önce bizi bir süzdü .devletten aldım çocuğu deyince bakışlar biraz daha küçümser gibi olmaya başladı.neyse biz çocuğa montösöry eğitimi veriyoz. işte montösöry bi amerikada bi hindistanda bilmem ne birsürü süslü hikaye. çocuğa sorumluluk yüklemeyi öğreteceklermiş.biz çocuğa oyuncak vermeyiz dedi. Aksi gibi kızım birkaç dakika sonra karşıda gördüğü topu almış oynayabilirmiyim anne diye yanıma geldi daha ben bir şey söylemeden hayır kızım oyuncakla oynamıyoruz biz deyip kestirip attı..ulen dicem kusura bakmayın madem oyuncakla oynatmıyonuz o zaman kreşin içinde niye top var koymayın o zaman..yada çocuk oyuncakla nasıl oynamaz o da ayrı bir konu.neyse bi tane miniğini evrakçı yapmış çocuk 10 dakika arayla kadına bi kağıt getiriyo.belide bilinçli yapılıyo bilmiyorum.bakın biz böyle sorumluluk veriyoruz demek için. çocukları kurallara o kadar boğuyorlarki şahsen ben toplum olarak duygusal bir millet olduğumuzu ve bu sistemin bizim türk toplumuna uygun olmadığı görüşündeyim. ama bu benim fikrim.neyse konuşmanın arasına kızımızı baleye gönderdiğimizi söyledim daha lafımı bitirmeden ya ben bu türk annelerine çok gülüyorum kendi yapmak isteyip yapamadıklarını kızlarına yaptırmak istiyolar. bırakın çocuğunuzu özgür kalsın koşsun oynasın..dedi benim tepe attı ama demedim bişi tabi:) ulen dicem tekrar kusura bakmayın sen daha az önce biz çocuğa oyuncak vermeyiz.çocuk kendi bulaşığına kadar kendisi yıkar burda diyodun.çocukları bu kadar kurala boğmak özgürlüklerine sataşmak değilmi evet hepimiz kurallar koyuyoruz çocuklarımıza oyuncaklarını topla geceliklerini giy yemeği masada ye dişlerini fırçalamdan uyuma filan o kadar..çocuğum daha 4,5 yaşında savaş sonrası annesiz babasız kalan çocuklara hayatta kalma mücadelesinin verildiği bir sistem üstelik amerikada. getirim 70 sene sonra türkiyedeki çocuklara uygulşatmak yazık valla inanmayın derim bu abidik gubidik yalanlara..neyse ben bunları içimden düşünürken kızım masanın üstünde şu masaların kenarlarına konan ve çocukların başı çarptığında acımasın diye konulan plastik şeyler varya onu gördü bu nedir dedi bayan bırakırmısın lütfen onu ela dedi, ne bu arkadaş merak edemezmi kızım tepki böyle mi verilir. ben açıkladım kızıma aldım elime kızım bak bu şu kenara takılıyor diye açıkladım ve tepkimi ben sınıfları gezmek istemiyorum diyerek gösterdim.

sırada balgat küçük melekler yeni adıyla nilin evi...onu da formlarda çok övmüşler gittik bir apartmanın zemin kat dairesi..küçücük bi yer hatta o kadar küçükki bu kadar çocuğu nasıl sığdıracaklar diye düşündüm bir an. çocuk yemekhanesine 2 öğretmen tuvaleti açılıyor. Hijyen açısından sorun olurmu bilemedim. Fiyatları makul öyle küçük akademi gibi maaşın tamamına yakını bırakmıyosun ama ne bileyim ben beğenmedim pek:(

ve Oyun Akademisi...

....oyun akademisi ayrancıda, onu da öneriyolardı sitelerde. Gittik eşimle ona da.. Sivaslı bi kadın sahibi, gider gitmez aslında teklşifleri çok cazip geliyor. Girişte bir bale salonu var oraya öğretmen geliyomuş öğretiyomuş çocuklara, at binmeye gidiyolarmış haftada bir, yüzme, drama ne bileyim saydı bir iki tane daha fiyat 970 tl dedi yanılmıyorsam fiyat uygun geldi aslında (at binmeye da haftalık 10 tl veriyorsun) ama detaylara bakınca aslında okul şartları çok iyi değil sınıflar minicik diyebilirim.ilk açtı bi sınıfı bia eşimle depo sandık burası sizin kızın sınıfı olacak dedi, birde tuvalaetleri rezil durumdaydı öğretmenler çocuklara biz orda olmamıza rağmen çok sevimli davranmıyolar gibi geldi bana yerler hep tuvalet kağıdı tuvaletlerde sifon falan çekilmemiş falan filan. yukarıda yazdığım kreşlerden ders çeşitliliği yönüyle iyi olmasına rağmen orayı da beğenmedik.

Sıradaki bıcırık yuva.. bi bayan karşıladı bizi rahat hoş bi bayan..okulu yenilemişler ferah ferahtı ve kadın çok da övmedi kreşi dediki bakın montösöri filan diyosanız yok bizde çocuğunuza sihirili değnek değeceğini düşünüyosanız yok bizde biz sadece çocuğunuza sevgi ve az biraz da eğitim veririz dedi.ne bileyim tavrı hoştu sınıfları gezdik fena değildi ancak uyku salonları bodrum katta ve bebekler hariç tüm okul orada uyuyor. 65 kişilik bir uyku odasıymış. yaz dönemi olduğundan 5-10 çocuk olmasına rağmen odada oksijen adına bişey kalmamıştı. Bayanla konuştum nasıl olacak çok havasız diye evet hele hele uyuyan çocuk sayısı arttıkça ordan bu taraf tırt kokusu çorap kokusu felaket geliyor diye espri yaptı heralde bilmiyorum öyle dedi. Oksijen olayı önemli olduğundan orayı da es geçtik..

Pıtırcık yuva.. Gene ayrancıda bu kreş, hülya hanım ilgileniyordu. Kurucusuymuş bu bayan aynı zamanda bi özel okul açmış oranda unuttum adını. Biz kendimize çok güveniyoruz 32 yıllık bi kurumuz İngilizce hocam ankaranın en iyisidir.dans hocam ankaranın en iyisidir dedi. diğerleri de öyle drama vardı bide..sınıfları görmek istedik çocuklar uyurken sınıfları gezdirmem dedi. göremedik yani fiyatı biraz tuzlu 1300 tl bale için ayrıca ücret alınırmış. ama sınıfları görmedim bişi diyemem.ama bi öğretmen kızımla fazlaca ilgilendi bahçeye çıkardı, hikaye okudu bilmiyorum yani gidip görmek isterseniz bakın derim. biz kreşimizi bulmasaydık bi ara sınıfları görmeye giderdim heralde ama fiyat konusu biraz kafa karıştırıcı..

Başka nereye gittik bi düşüneyim..hımmm sitelerde akvaryum ve alicanı fazlaca abaartıyolar bence akvaryum zaten çok kötü bebek sınıfı en üst katta hemen girişte solda tuvalet var öyle bir kokuyorduki kadın teleşlandı o bile kusura bakmayın dedi. Ayrıca yeni başlayan bebeler ağlıyo ilgilenen yok. tuhaf ve neden bu kadar anlatılıyor sitelerde reklam olabilir diye düşünmeden edemiyorum.. Alican nispeten daha iyi ama vasatı çok da aşmıyor.bu arada bu 2 kreşi geçen sene gezmiştim bi ara alayımmı kreşten diye düşündüğüm vakitler yani ne bileyim küçük bi olasılık da olsa belki de değişmişlerdir bu arada..

Binbir çiçek GOP civarında.. ilk gediğim kreşti burası o zaman montösörinin m sini bilmiyom tabi. aslında kurgu güzel ama 3-6 yaş arasının tamamının aynı sınıfta olması bana biraz ters geldi. inanın bana uyku saatinde gittim sınıf pırıl pırıl hepsini çocuklar topluyo diyo bayan. sınıfta minik minik belki bin tane düğme fermuar makarnalar ne bileyim atölye gibi yani o sınıfı çocuklara toplatmak için çok baskı yapılır bence bide bulaşıklarını yıkamışlar tezgahın üstüne koymuşlar o kadar para ver çocuk gitsin bulaşık yıkasın:) mesela dedim burdaki ipe geçirme aparatıyla benim kızım oynarken 1-2 yaş üstü çocuk da oynamak isterse kavga olmazmı benimki dayak yerr dedim :) yok biz müdahale ediyoruz dedi bilmiyorum. Bide okul yeni ama merdivenler ve tasarım pek çocuklara göre olmamış kendim mühendis olduğumdan bunlara da dikkat ettim. Ama talep çokmuş kayıt alamıyorlarmış tüm sınıfları hınca hınç doluymuş, ancak birinin tayini falan olursa ayrılıyormuş başka türlü kimse vazgeçmezmiş eğer bi vazgeçen olursa ancak alabileceklermiş dedi bayan:)

....oyun akademisi ayrancıda, onu da öneriyolardı sitelerde. Gittik eşimle ona da.. Sivaslı bi kadın sahibi, gider gitmez aslında teklşifleri çok cazip geliyor. Girişte bir bale salonu var oraya öğretmen geliyomuş öğretiyomuş çocuklara, at binmeye gidiyolarmış haftada bir, yüzme, drama ne bileyim saydı bir iki tane daha fiyat 970 tl dedi yanılmıyorsam fiyat uygun geldi aslında (at binmeye da haftalık 10 tl veriyorsun) ama detaylara bakınca aslında okul şartları çok iyi değil sınıflar minicik diyebilirim.ilk açtı bi sınıfı bia eşimle depo sandık burası sizin kızın sınıfı olacak dedi, birde tuvalaetleri rezil durumdaydı öğretmenler çocuklara biz orda olmamıza rağmen çok sevimli davranmıyolar gibi geldi bana yerler hep tuvalet kağıdı tuvaletlerde sifon falan çekilmemiş falan filan. yukarıda yazdığım kreşlerden ders çeşitliliği yönüyle iyi olmasına rağmen orayı da beğenmedik.

Sıradaki bıcırık yuva.. bi bayan karşıladı bizi rahat hoş bi bayan..okulu yenilemişler ferah ferahtı ve kadın çok da övmedi kreşi dediki bakın montösöri filan diyosanız yok bizde çocuğunuza sihirili değnek değeceğini düşünüyosanız yok bizde biz sadece çocuğunuza sevgi ve az biraz da eğitim veririz dedi.ne bileyim tavrı hoştu sınıfları gezdik fena değildi ancak uyku salonları bodrum katta ve bebekler hariç tüm okul orada uyuyor. 65 kişilik bir uyku odasıymış. yaz dönemi olduğundan 5-10 çocuk olmasına rağmen odada oksijen adına bişey kalmamıştı. Bayanla konuştum nasıl olacak çok havasız diye evet hele hele uyuyan çocuk sayısı arttıkça ordan bu taraf tırt kokusu çorap kokusu felaket geliyor diye espri yaptı heralde bilmiyorum öyle dedi. Oksijen olayı önemli olduğundan orayı da es geçtik..

Pıtırcık yuva.. Gene ayrancıda bu kreş, hülya hanım ilgileniyordu. Kurucusuymuş bu bayan aynı zamanda bi özel okul açmış oranda unuttum adını. Biz kendimize çok güveniyoruz 32 yıllık bi kurumuz İngilizce hocam ankaranın en iyisidir.dans hocam ankaranın en iyisidir dedi. diğerleri de öyle drama vardı bide..sınıfları görmek istedik çocuklar uyurken sınıfları gezdirmem dedi. göremedik yani fiyatı biraz tuzlu 1300 tl bale için ayrıca ücret alınırmış. ama sınıfları görmedim bişi diyemem.ama bi öğretmen kızımla fazlaca ilgilendi bahçeye çıkardı, hikaye okudu bilmiyorum yani gidip görmek isterseniz bakın derim. biz kreşimizi bulmasaydık bi ara sınıfları görmeye giderdim heralde ama fiyat konusu biraz kafa karıştırıcı..

Başka nereye gittik bi düşüneyim..hımmm sitelerde akvaryum ve alicanı fazlaca abaartıyolar bence akvaryum zaten çok kötü bebek sınıfı en üst katta hemen girişte solda tuvalet var öyle bir kokuyorduki kadın teleşlandı o bile kusura bakmayın dedi. Ayrıca yeni başlayan bebeler ağlıyo ilgilenen yok. tuhaf ve neden bu kadar anlatılıyor sitelerde reklam olabilir diye düşünmeden edemiyorum.. Alican nispeten daha iyi ama vasatı çok da aşmıyor.bu arada bu 2 kreşi geçen sene gezmiştim bi ara alayımmı kreşten diye düşündüğüm vakitler yani ne bileyim küçük bi olasılık da olsa belki de değişmişlerdir bu arada..

Binbir çiçek GOP civarında.. ilk gediğim kreşti burası o zaman montösörinin m sini bilmiyom tabi. aslında kurgu güzel ama 3-6 yaş arasının tamamının aynı sınıfta olması bana biraz ters geldi. inanın bana uyku saatinde gittim sınıf pırıl pırıl hepsini çocuklar topluyo diyo bayan. sınıfta minik minik belki bin tane düğme fermuar makarnalar ne bileyim atölye gibi yani o sınıfı çocuklara toplatmak için çok baskı yapılır bence bide bulaşıklarını yıkamışlar tezgahın üstüne koymuşlar o kadar para ver çocuk gitsin bulaşık yıkasın:) mesela dedim burdaki ipe geçirme aparatıyla benim kızım oynarken 1-2 yaş üstü çocuk da oynamak isterse kavga olmazmı benimki dayak yerr dedim :) yok biz müdahale ediyoruz dedi bilmiyorum. Bide okul yeni ama merdivenler ve tasarım pek çocuklara göre olmamış kendim mühendis olduğumdan bunlara da dikkat ettim. Ama talep çokmuş kayıt alamıyorlarmış tüm sınıfları hınca hınç doluymuş, ancak birinin tayini falan olursa ayrılıyormuş başka türlü kimse vazgeçmezmiş eğer bi vazgeçen olursa ancak alabileceklermiş dedi bayan:)
peki hangi kreşe verdiniz?
ben yazdıklarınızdan birtek alican ı biliyorum o da sanırım 3 sene önce kadar kötü bir nedenden dolayı kapatıldı.
sonra tekrar açıldı.yeni kadrosuyla tekrar açıldı felan diye yazmışlardı.
sgk dan neden memnun kalmadınız?devlet kreşleri biraz daha iyidir diye düşünmüştüm.
bende bir kurumunkine yazdırdım.bakalım zaman gösterecek memnun kalacakmıyız.
keşke hiç gitmese ya da yarım gün gitse,o kadar üzülüyorum ki,
buraya yazarken bile gözlerim doluyor.

Ben oğlumu Cevizlidere'de Şenikizler Kreşi'ne gönderdim. Çok yakın aile dostumuzun aynı yaşta oğlu da oraya gidiyordu ve onların tavsiyesi ile hiç başka bir yeri araştırmadan kaydını yaptırmıştım. Şuan gözüm kapalı kefil olabileceğim bir okul. Yöneticisi Şengül Hanım o kadar anlayışlı ve tatlı bir kadın ki. Sanki ailemizden biri gibi tüm okul çalışanları. Oğlumu tam ikinci çocuğumu doğurmak üzereyken yazdırdık ve sancılı bir süreçti. Hepsi çok yardımcı oldular. Gece gündüz her türlü çocuğa ve bana destek oldular. Çocuklar bir kere birey olmanın ayrıcalığını yaşıyor orada. Kendilerini özgürce ifade edebiliyorlar. Ayrıca Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bir okul. Kendi servisleri var ve tüm çalışanlar özenle seçilmiş. Fiyat olarak da emsallerine göre çok hesaplı. Ödeme planınızı bile siz hazırlıyorsunuz aman aman param nerede diye boğazınıza çökmüyorlar. O ay sıkıştınız mı bir telefon etseniz üzerine ihtiyacınız var mı biz bir şey yapabilir miyiz diyorlar. Bu çağda bu insan sevgisini özellikle büyük şehirde görmek çok şaşırtıcı ve sevindirici. Ayrıca kreşten sonra gönderebileceğiniz bir kolejleri de var. Oğlum bu yıl birinci sınıfa başlayacak ve gözüm kapalı Vadi Koleji'ni tercih ettim. Hatta bakındım diğerlerine de tavsiyeler aldım ama fikrim yine değişmedi.
Eğitimine gelince. Sınıf öğretmeni ve yardımcısı dışında branş öğretmenleri mevcut. Müzik, İngilizce, Satranç, Bale ve eşli danslar, Drama vs bir çok derse branş öğretmenleri giriyor.
Velhasıl kelam okuldan ziyade ikinci bir ev arayışında iseniz gidin bir görüşün derim.

şen ikizleri biliyorum sürekli önünden geçiyoruz bize çok yakın.
ama hiç görüşmek nasip olmadı.zaten bir tek o çevrede akapedyaya gittim.
diğerlerine göre iyidir diyerek neyse oraya da yazdırmadım zaten.
şimdi vadi kolejinin sitesine girdim.ben öncelikle öğretmenlerine bakıyorum.
sizce çok genç değiller mi?şimdi dersanelerde kapatılacağı için,dersanede asgari
ücretle çalışan yeni mezun olmuşları okullara kaydırıyorlar.
bu kolej için demiyorum tabi.vakti zamanında o ortamlarda
çalıştığım için direk aklıma bu konu geliyor.hiç derse girmemişleri derse sokarlardı.
şimdi bu yeni açılan 10-15 bin tl arasındaki kolejlerin çoğunda öğretmenler çok genç bana
biraz dersane zihniyeti gibi geliyor.bence ya biraz keseyi açıp oturmuşlara göndereceksin
ya da direk devlet okuluna.tabi çalışan anne ve babalar içinde kolejler kurtuluş resmen.
okul çıkışı bırakacak yer olmadığı için akşama kadar bakıyorlar etütle vs ile idare ediliyor.

şen ikizleri biliyorum sürekli önünden geçiyoruz bize çok yakın.
ama hiç görüşmek nasip olmadı.zaten bir tek o çevrede akapedyaya gittim.
diğerlerine göre iyidir diyerek neyse oraya da yazdırmadım zaten.
şimdi vadi kolejinin sitesine girdim.ben öncelikle öğretmenlerine bakıyorum.
sizce çok genç değiller mi?şimdi dersanelerde kapatılacağı için,dersanede asgari
ücretle çalışan yeni mezun olmuşları okullara kaydırıyorlar.
bu kolej için demiyorum tabi.vakti zamanında o ortamlarda
çalıştığım için direk aklıma bu konu geliyor.hiç derse girmemişleri derse sokarlardı.
şimdi bu yeni açılan 10-15 bin tl arasındaki kolejlerin çoğunda öğretmenler çok genç bana
biraz dersane zihniyeti gibi geliyor.bence ya biraz keseyi açıp oturmuşlara göndereceksin
ya da direk devlet okuluna.tabi çalışan anne ve babalar içinde kolejler kurtuluş resmen.
okul çıkışı bırakacak yer olmadığı için akşama kadar bakıyorlar etütle vs ile idare ediliyor.
Merhaba, balgat,cevizlidere civarında kreş arayışı içindeyim. Şen ikizler evime yakın siz bu kreş ile ilgilendiniz mi,ön bilgi alabilir miyim.

Verdiğiniz bilgiler bi çok anne için eminim faydalı olacaktır. Şu an hangi kreşe gönderiyorsunuz. Fikirleriniz benimki ile çok paralel olduğundan, hangi kreşi tercih ettiğinizi merak ettim. Yardımcı olur musunuz

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sayfanızda adımızı kullanmanızın, insanların bizi tanıması adına iyi bir fırsat oluşturduğunu düşünmekteyim.Yorumunuzu okuyan insanları, gerçekliğini test etmeleri adına okulumuza davet ediyorum...
Saygılarımla ...
Sevgi Masalı İdarecisi
Dilek

Merhaba.hangi kreste karar kildiniz.bir iki haftaya biz de krese baslayacagiz.gorus ve deneyimlerinize acil ihtiyacimiz var.

Kreş arayışı içerisindeyim ben de.. Uygun kreşi bulan özellikle de 0-2 yaş grubu annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var...

Montessori eğitimine önem veren bir anne olarak çocuğumu verdiğim küçük akademi kreşinin yönetimsel değişiklikle liberum montessori akademia (Balgat) kreşine dönüşmesiyle yaşadığım hayal kırıklığını paylaşmak adına bu yorumu yazdığımı özellikle belirtmek istiyorum. Kreşimiz küçük akademi iken herşey o kadar güzel gidiyordu ki; sabahları çocuğumu kreşe bırakıp akşam alış saatine kadar acaba ne yapıyor, nasıl diye hiç düşünmüyordum. Ancak kreşimizin sahibinin eşi aynı zamanda psikoloğumuzun hamile olması durumu ortaya çıktığında kreşte de bütün dengeler yavaş yavaş değişmeye başladı. Bebek olduğu zaman kreşle yeterince ilgilenemeyeceğiz diyerek kreş sahiplerimiz kendilerine 2 ortak daha buldular. Ortaklardan birinin adını duyduğumda aslında ben çok sevinmiştim. Çünkü bu ortağın adı Ankara’da montessori eğitmeni olan ve benim sıklıkla sosyal medyada takip ettiğim “Arzu Aydoğan” ’dı. Montessori hayranı olan ben bu duruma gerçekten de çok ama çok memnun olmuştum ve artık kreşimizin adı “küçük akademi” değil de “liberum montessori akademia” olmuştu. Zaman geçtikçe velilerin haberi olmadan ve çaktırılmadan bir takım değişiklikler yapılmaya başlanmıştı. Bir gün iki öğretmen olan sınıfların çok kalabalık olduğu için ikiye bölünmesi ve tek öğretmen olmasının daha iyi olacağı bizlere söylendi ve 12-13 kişilik sınıfımız bölündü. Fakat burada aslında amaç kalabalık sınıfı dağıtmak değil daha az öğretmen kullanarak kreş mevcudunu artırmakmış bunu sonradan anladık. Nasıl mı: normal şartlarda ikiye bölünen sınıf 6-7 kişilik olmalıydı fakat çocuğum sürekli değişik arkadaş isimleri söylemeye başladı ben de kreşe bunu sordum. Dediler ki: sınıf mevcudumuz 13 kişi oldu, nasıl yani anlayamadım dedim siz hani sınıflar kalabalık diye bölmüştünüz ama şu an iki öğretmen olan mevcuda tek öğretmenle ulaşmışsınız bu nasıl oluyor diye ekledim. Bana söylenen: montessori eğitiminde ideal olan tek öğretmen ve bu sınıf mevcududur onun için böyle olacak dediler. Ayrıca şöyle düşünün çok öğretmenin olduğu sınıfta otorite sağlamak tek öğretmene göre daha zordur diye de söylemlerine devam ettiler. Bunun üzerine ben de kreşimiz eskiden tek sahipliydi şimdi ise 3 sahibi var siz otoriteyi nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz dedim ama kem küm çok net bir cevap alamadım. Neyse artık tek öğretmenliydik ve çocuğumda montessori eğitimini full almaya başlamıştı ama ben giderek hayranı olduğum bu eğitimden soğumaya başlamıştım çünkü her yapılan olumsuz değişiklikte montessori bunu gerektiriyora gelmişti olay. Önceden iki öğretmenimiz varken çocuklarımız her yere öğretmen eşliğinde gidiyorlardı tuvaletlerde uyku odalarında yalnız kalmıyorlardı. Kreş bu duruma şöyle bir çözüm getirdi: artık her katta bir kat görevlisi vardı ve her zaman iş yapmasa bile o kattan ayrılmayacak sandalyede oturup tuvalete gidecek çocukları getirip götürecek ve çocukların bakımlarını yapacaktı ama kesinlikle boş boş otursa da çocukları bekleyecekti. Ama kreşe her gittiğimizde ve gezdiğimizde nedense o kat görevlisi bir türlü yerinde yoktu ve şimdi buradaydı aşağı inmiştir hemen geliyor v.s diye biz veliler geçiştirilmeye başlanmıştık. Zaten çocuğunuza sorduğunuzda ve pis külotlarla eve gelinmeye başlandığında siz de ne denirse densin o kat görevlisinin her daim orda olmadığını ve geçiştirildiğinizi anlamaya başlamış oluyordunuz. Ama kreşe çocuğunuzu yazdırmayı düşündüğünüzde gezerken müdür Emel hanım bütün sevimliliğini kullanarak size kat görevlisiyle ilgili ne kadar sistemin düzgün işlediğini anlatmaya başlayacaktır!! Diyelim ki kat görevlisi sistemi gerçekten de çok güzel işliyor, peki kat görevlisi katta çamaşır suyuyla, deterjanla temizlik yaparken birden sizin çocuğunuzun çişi ya da kakası geldiğinde işini bırakıp çamaşır sulu elleriyle mi popoyu silecek. Ha bu arada alacağım cevabı duyuyor gibiyim kat görevlisi her daim elini yıkamadan çocuğa gidemez ya da kat görevlilerimiz bu tarz temizliği çocuklar gelmeden ya da gittiklerinde yapıyorlar!! Burada sadece eğer bu yazıyı okuyup gittiyseniz kafanızda bir soru işareti olmalı diye her şeyi bu kadar açık yazıyorum. Artık muhteşem montessori sistemiyle işleyen bu kreşte tek öğretmen ve muhteşem kat görevlisi sistemiyle çocuğunuz altı pişikli ve kakalı külotlarla eve geldiğinde montessorinin nimetleri bunlar diye düşünüp kendinizi avutmayacaksanız bu kreş hiç size göre değil haberiniz olsun. Siz bu durumları dile getirmeye başladığınızda ise çok sıkı takipçisi olduğunuz Arzu Aydoğan ile karşı karşıya geleceksiniz çünkü o size bana çocuğunun öz bakımıyla değil alacağı eğitimle ilgilenen veli lazım ve artık bunlar büyüdüler kendi işlerini kendileri yapmalı diyecek. Ve bunu sindirip ya montessori eğitimi şart küçücük çocuğumu vicdan yaparak her gün bırakıyorum poposunu da kendi silsin her işini de kendi yapsın ama güzel eğitilsin diyeceksiniz. Ya da benim gibi zaten çalıştığım için bakamıyorum 1.400 TL’ de para veriyorum bakımı da düzgün yapılmayacaksa başlarım montessoriye deyip benim gibi çocuğunuzu kreşten alacaksınız ya da hiç yazdırmayacaksınız. Ha bu arada muhteşem eğitimli çocuğunuz artık büyüdü ya, tuvalete de gururla kendi gidip geliyor ama ellerini nedense yıkamayı bıraktı ve bunun sonucunda yaklaşık 1,5 ayda bir siz şu şekilde mesajlar almaya başlayacaksınız “kreşimizde bir çocuğumuzun saçında sirke görüldü biz gerekli önlemi aldık siz de alınız” şaşırmayın çünkü bu kreşi siz seçtiniz. Ben 3 kere bu mesajı almıştım ayrılmadan önce sonrasında ne oldu bilmem. Bu durumda da yine ya montessori eğitimi şart neyse canım bit değil ya sirke deyip yola devam edeceksiniz ya da kreşten vazgeçmeniz için bir neden daha olacak. Bu arada eskiden öğretmeni eşliğinde sınıfa alınan ve siz almaya gittiğinizde öğretmeniyle aşağı inen çocuğunuz artık merdivenlerden de tek başına inip çıkmaya başladı haberiniz olsun neyse canım burada ne de olsa parkur eğitimi var bir şey olmaz herhalde !!! Ha artık siz de öğretmenini göremiyorsunuz çünkü öğretmen tek olduğu için diğer çocuklar sınıfta yalnız kalamaz. Daha önce bir defterimiz vardı detaylı bir şekilde her şey deftere yazılıyordu ne yedi ne içti derslerde nasıldı tüm bunlar deftere yazılıyordu. Her ne kadar defteri kaldırmayın dediysek de o da kalktı çünkü tek öğretmenin bunu yazacak vakti yoktu artık. Defter yerine bir tane kağıda yemek ve çiş yaptı kaka yaptı bölümlerine tik atılmış şekilde çocuğun elinde her akşam onu almaya başladık ve artık biz de defteri anı olsun diye bile saklarken kağıtları çöpe atmaya başladık. Siz, bütün bunları maliyet azaltmak için bu kadar yapmayın lütfen diye dile getirseniz de maliyet dediğin nedir ki biz bunun peşinde değiliz zaten para çok moduna geçseler de ne hikmetse kreş ücretlerini artık bankaya yatırtmamaya ve elden almaya başlayıp karşılığında da bize 1.400 TL ödesek de bazen 1.000 TL bazen 1.100 TL fatura vermeye başladılar. Tabi bu nasıl maliyet kaygısı içinde olmayan bir yönetimse siz düşünün artık!! Bu fatura nedenini sorduğunuzda ise size branş öğretmenlerinin paraları ayrı tutuluyor v.s gibi saçma bir cevap alacaksınız, ama eğer şirketinizde faturayı kullanacaksanız bunu belirtirseniz ödediğinizin tam karşılığı olan faturayı da veriyorlar haklarını yemeyeyim! Ve buranın başında paraları bankaya yatırtmayan bir eski banka müdürü kreş müdürünüz var bunu da unutmayın!! Bu arada bu yazdıklarım bana göre gerçekten büyük diyebileceğim değişiklikler olduğu için bunları özellikle dile getirdim. Ancak kreş müdürü Emel hanıma bizatihi söylediğimiz şeyler olduğunu ve Emel hanımın da gayet büyük bir kibarlıkla hemen bunu not alalım deyip ancak yine yapmadıkları bazı şeyleri de yazmadım bilginiz olsun. Sonuç olarak ben ne yaptım: montessori ve Arzu Aydoğan hayranlığımı bir kenara bırakıp, yaşadığım hayal kırıklığıyla kreşten çocuğumu aldım ve montessori eğitimi olmayan ama çocuğumun da benim de mutlu olduğumuz başka bir kreşe çocuğumu yazdırdım. Sevgili anneler hatta özellikle kreş arayışında olan ya da kreş değişikliği yapmak isteyen anneler sizlere Küçük Akademi’den Liberum Montessori Akademia’ya dönüşen bu kreşte yaşadıklarımızı anlatmak için elimden geleni yaptım ve yazdım diye düşünüyorum. Artık gerisi size kalmış, umarım çocuklarımızın ve bizim mutlu olduğumuz güzel eğitim kurumlarını doğru seçebiliriz.

Back