• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anestezi sorunu

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar bebek tedavisi görüyorum bu ay da iğne sonuç vermezse hsg çekilicem doktorumla konuştum sen muayeneyi bile çok zor oluyorsun anestezili yapalım sana dedi mecburen tamm dedim adam haklı çünkü neyse gelelim sorunuma 10 dk lık bi anestezi alacakmışım hayatım da hiç ameliyat olmadım çok fazla hastahane işlerini de bilmem ve ben aşırı korkuyorum sorularım şöle iğneyle mi beni bayıltacaklar masaya mı yatırıyorlar yoksa çatala mı çıkarıyorlar iğneden kaç dk sonra bayılırım ve en önemlisi ayılırken sacma bişey konuşur muyum bu benim için önemli son olarak yanıma bişey almam gerekir mi tecrübesi olan varsa anlatırsa çok sevinirim teşekkürler

Kızlar bebek tedavisi görüyorum bu ay da iğne sonuç vermezse hsg çekilicem doktorumla konuştum sen muayeneyi bile çok zor oluyorsun anestezili yapalım sana dedi mecburen tamm dedim adam haklı çünkü neyse gelelim sorunuma 10 dk lık bi anestezi alacakmışım hayatım da hiç ameliyat olmadım çok fazla hastahane işlerini de bilmem ve ben aşırı korkuyorum sorularım şöle iğneyle mi beni bayıltacaklar masaya mı yatırıyorlar yoksa çatala mı çıkarıyorlar iğneden kaç dk sonra bayılırım ve en önemlisi ayılırken sacma bişey konuşur muyum bu benim için önemli son olarak yanıma bişey almam gerekir mi tecrübesi olan varsa anlatırsa çok sevinirim teşekkürler
İğneyle değil hava yolu ile bayıltılıyorsunuz merak etmeyin hiçbirşey anlamadan uyuyorsunuz

Damaryolu açıyorlar ordan bayıltıyorlar.Yanına eşya falan götürürsün çantanda.Çok abartılacak bir durum degil.Anlattıgına göre tek sıkıntın damar yolu açmaları olur.Çünkü beni lafa tutarken doktor hemşire ben bayılıp gitmişim çok güzel uyudum.Korkacak birşey yok yani :) Saçmalamıyorsun sadece uyku sersemi neredeyim diye düşünüyorsun boş boş kalkacak halin olmuyor sonra tamamen kendine gelip kendin kalkıyorsun.

Damaryolu açıyorlar ordan bayıltıyorlar.Yanına eşya falan götürürsün çantanda.Çok abartılacak bir durum degil.Anlattıgına göre tek sıkıntın damar yolu açmaları olur.Çünkü beni lafa tutarken doktor hemşire ben bayılıp gitmişim çok güzel uyudum.Korkacak birşey yok yani :) Saçmalamıyorsun sadece uyku sersemi neredeyim diye düşünüyorsun boş boş kalkacak halin olmuyor sonra tamamen kendine gelip kendin kalkıyorsun.
Damaryolu nasıl açılıyor peki

Öncesinde iğneyle damar yolu açılıyor bir daha iğneyle işin kalmıyor ordan narkozu veriyorlar sana.Normal muhabbet ederken damlatıyorlar ve sen uyuyorsun 20 dk ya kadar uyanıyorsun kendin merak etme.Çocuk düşünüyorsan bu iğne o bu alışacaksın mecbur.Dogum daha zor

Öncesinde iğneyle damar yolu açılıyor bir daha iğneyle işin kalmıyor ordan narkozu veriyorlar sana.Normal muhabbet ederken damlatıyorlar ve sen uyuyorsun 20 dk ya kadar uyanıyorsun kendin merak etme.Çocuk düşünüyorsan bu iğne o bu alışacaksın mecbur.Dogum daha zor
Çok haklısın

Ben çatlatma iğnesi denedim denedim tutmadı .Hsg yaptırmam dedim kaçtım çünkü iğneden bayılmadan korkuyordum.Gel gör ki hemen hamile kaldım onda da kürtaj oldum :) Yani kaçamadım.Herşeye alışıcaz yapacak birşey var mı?Ben hamile kalabildiğime şükredip yoluma devam ettim umarım sen hemen Hamile kalırsın.Bu yollardan geçmemiz gerekiyor.İnşallah çok beklemeyiz hepimiz ve bu çabalarımız hayırlı haberlerle sonuçlanır.

Merhaba canım, öncelikle hayırlı olsun tedavin.
Anestezide biley yok damardanda olur, ağızdanda ohhh mis gibi uyursun daaa...
Bence hiç gerek yok anestezili hsg ye. Dediğin rahim filmi değilmi?
Eğer iyi bir yerde çektiriyorsan hiç bişey anlamıyosun.
Ben özel bi görüntüleme merkezinde çektirmiştim.
Yine burdan araştırıp bulduğum bi yerde En Büyük KK çok kolaydı.
Sırf fazla para için yapıyolar bu anesteziliyi bence.

Ben yanımda hiçbir şey goturmemistim ped dışında. İşlemden sonra hafif kanaman olabilir çünkü. Ameliyat masası gibi bir şeye yatmıştım ama ucunda çatal vardı ayaklarımı oraya koydurtmuslardi. Sonra kan alır gibi iki saniyelik bir aciyla damar yolu açtılar. Bı daha odada açtım gozlerimi

hic serum dami takilmadi bu zamana kadar?
cok uzaksiniz bu tur seylere sanirim.masallah deyim:)
ben ameliyat icin iki saat narkoz etkisinde kaldim.nasil uyurum derken tik gidiyorsunuz.anlamiyormusunuz bile.
ayilirkende sayiklayan da oluyor bilincli uyananda.
ben tamamen bilincim acik uyandim.
10 dk lik bir islem icin zaten cok agir olacagini sanmiyorum.
ancak kolonoskopi islemi icin narkoz verilen bir hasta giderken hemsireye ne anlatiyorsa hemsire gülüyordu.
korkmayin ve kendinizi sartlamayin.
sandiginizdan cok daha kolay gecer umarim.

Merhaba canım, öncelikle hayırlı olsun tedavin.
Anestezide biley yok damardanda olur, ağızdanda ohhh mis gibi uyursun daaa...
Bence hiç gerek yok anestezili hsg ye. Dediğin rahim filmi değilmi?
Eğer iyi bir yerde çektiriyorsan hiç bişey anlamıyosun.
Ben özel bi görüntüleme merkezinde çektirmiştim.
Yine burdan araştırıp bulduğum bi yerde En Büyük KK çok kolaydı.
Sırf fazla para için yapıyolar bu anesteziliyi bence.
Ben de bu arkadaşla aynı durumdayim. Muayenede bile kendimi kasiyorum hareket ediyorum dayanamayıp. İşlemin doğru sonucu göstermesi için kasmamak gerekiyormuş. Ondan uyuttular

Doktorunuzdan anestezinin çeşidini öğrenebilirsiniz .
Sedasyon ile yapacaklarsa ki bence bunu yapacaklar hiç korkulacak birşey yok.normal damar yolu açıyprlar serum vermek için ,ordan ufak bir ilaç ile hemen uyuyorsunuz ,zaten o arada konuşturuyorlar sürekli sizi ve sonrasında da seslenerek uyandırıyorlar ,aynı uykudan uyanır gibi .sabah uyandığınızdaki gibi hissediyorsunuz .sayıklama vs hiçbirşey yok.

E esraylmz03 merhaba..
Öncelikle tedavinin olumlu sonuç vermesink diliyorum :)
Ben de tedavi sürecindeyim. İgneden bayılacak gibi olan ben öyle alıştım ki, şimdi sivrisinek ısırığı gibi geliyor:)
Anesteziyi ben de hayatımda ilk kez yumurta toplama aşamasında aldım. Elinin üzerinden damardan kelebek takıyorlar. Soyunup ameliyat önlüğü giyiyorsun. Makyaj, oje, takı, parfüm olmaması lazım. Aç olmalısın, su dahi içmemelisin.. Yürüyerek seni anestezi yapacaklari yere alıyorlar. Hemşireler lafa tutunca zaten kendinden geçiyorsun. (Eline taktıkları kelebekten enjekte ediyorlar) Hemşireler süreci anlattıklarından zaten korkmuyorsun. Ağzında hafif bir ekşilik kuruluk hissediyorsun sonra hooop uyku hali. Hiçbirşey hatırlamıyorsun. Sonra bi bakmışsın kendine gelmişsin. Korkacak hiçbirşey yok merak etme. Zaten etrafında doktorlar hemşireler. Güvenli ellerdesin yani :KK66: Allah yardımcın olsun..

Ben de bu arkadaşla aynı durumdayim. Muayenede bile kendimi kasiyorum hareket ediyorum dayanamayıp. İşlemin doğru sonucu göstermesi için kasmamak gerekiyormuş. Ondan uyuttular

Tabi bu hassasiyet durumu değişebilir. Bazı kadınlar için çok zor oluyomuş muayene bile.
Benimki çok rahat oldu onyüzden dedim. Muayene gibi, sıvı veriyolar rahimden üstten mr gibi bi alet çekiyor filmi.
Arkadaş nasıl rahat olacaksa öyle yaptırsın. Anestezi korkulacak en son şey çünkü çok az alacaksın korkma :dua:

Ben de yaptirmayi dusunuyorum.
Konuyu gormem iyi oldu:)
İnsallah bizim de bebislerimiz olur cok bekletmeden gelseler keske...

Sadece Anestezi için yardımcı olabilirim :) ben de kondilom vardı onları yaktırdım 20 dk anestezi aldım zaten konuşurken uyuyup kalıyorsun aynı sizin gibi uyanamam mı diye çok düşünüyordum inanılmaz stresli girdim.. ama anlamadım bile sadece birisi seslendi uyanmam için gözlerimi açtım biraz böyle başım döndü gibi kalktım 1 saat kadar dinlendim ve kendime gelmiştim korkulacak birşey Yok bende daha önce hiç ameliyat olmamıştım korkunuzu anlıyorum ama emin olun gereksiz yaşadığınızda hak vereceksiniz. Hiç stres yapmayın

Back