- 22 Kasım 2010
- 11.099
- 19.414
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok üzüldüm. Benimki o boyutta değil ama anlayabiliyorum. Tabi ki seve seve paylaşırımSırf anksiyetem yüzünden doğru düzgün nefes alamadan eğri kemikli burnumla yaşıyorum. Anestezi fobim var. Sürecinizin sonrasını da burda paylaşırsanız belki benim için de teşvik edici olur
Salı günü görüşmem olacak, ben de detaylı konuşmak istiyorum. Umarım bana da iyi bir doktor denk gelir de rahatlatır:)Bundan korkmayan yoktur zaten emin olun. Yakın zamanda ameliyat oldum. Daha öncesinde de kötü bir tecrübem olmuştu ekstra panik oluyordum düşündükçe. Anestezi doktoruyla yaptığımız görüşmede korkularımdan bahsettim, kendisi de güzel bir dille bana korkularımın yersiz olduğunu açıkladı.
Odada sedyeye yatırdıkları anda sakinleştirici verdiler, gerzek bir gülme hali bile yüklendi üstüme ameliyathaneye girmeden. Sonrası birkaç dakika bile sürmedi, uyandığımda her şey bitmişti.
Geçmiş olsun şimdiden
Evet, maalesef ciddi derecede sağlık anksiyetem var Sayı saymak işe yaradıysa deneyebilirim:))Bende aşırı tedirgin oluyordum böyle bir anksiyete problemim yok normalde çok saçma gelecek ama ameliyata inene kadar sayı saydım Doktorlara da söylemiştim böyle bir korkum olduğunu ama anksiyete gibi bir durumsa siz tabiki özellikle belirtin
Merhaba evet sacma olur onlar eğitiö görmüş tıp okumuş insanlar her ameliyatta biraz risk vardır ve bu cok tahmin edilecek bir durum değil iyi yada kötü gececek diyemez ama şunu düşünmelisin onlar için orası hastane değil bir dükkan gibi hergün aynı işi yapıyolar ayrıca gerekli dozda herşeyi kullandıkları için rahat olsun. Kilolu insanlarda yada kronik rahatsız insanlarda oluyor daha çok onun için kendini öyle hazırlama sevincli gir çık ameliyatından dünyanın en korkak insanıyım desem inanırmısın bilmem sağlık konusunda diz ameliyatı gecirdim 2 sene erteledim ve sonunda olmak zorunda kaldım ve inan ki okadar korkuyordum ki şıp diye uyandım ve sıfır acı :) örnek sadece bence güzel gececek ve sende boşuna stresslendiğin için buna ayretten kendini yiyeceksin tecrübe sabit gülüm:)Merhaba kızlar, çarşamba günü estetik bir operasyon geçireceğim. Hastane özel (isim yapmış, merdiven altı değil) , doktorumu da senelerdir tanıyorum; güveniyorum. Son zamanlarda özellikle sosyal medyada anestezi hatası sonucu veya oksijenle alakalı sorunlar neticesinde yatağa bağlı kalan ya da hayatını kaybeden insanlar görüyorum. Bende de sağlık anksiyetesi var maalesef.
Salı günü ameliyata uygun muyum diye tahliller alınacak benden. O gün anestezi doktoruyla görüşmem olacak ama bildiğim kadarıyla ameliyat anında teknikler yapıyor çoğu şeyi. Yani uyarıda bulunmam, daha doğrusu dikkatli olmaları konusunda ricada bulunmam (durumumdan bahsederek) çok mu saçma olur?
Yani ne diyebilirim? Anksiyetem olduğu için bunu söylemek zorundayım, söylemeden ameliyata giremem okb de var. İnsanların işine karışıyor gibi gözükmeden, durumumu nasıl açıklayıp kendimce ricada bulunabilirim?
Lütfen yargılamayın, elimde değil. Tedavi görüyorum ama maalesef iyileşemedim.
Teşekkürler şimdiden.
Teşekkür ederiiimm, evet söyledikleriniz çook mantıklı:))Merhaba evet sacma olur onlar eğitiö görmüş tıp okumuş insanlar her ameliyatta biraz risk vardır ve bu cok tahmin edilecek bir durum değil iyi yada kötü gececek diyemez ama şunu düşünmelisin onlar için orası hastane değil bir dükkan gibi hergün aynı işi yapıyolar ayrıca gerekli dozda herşeyi kullandıkları için rahat olsun. Kilolu insanlarda yada kronik rahatsız insanlarda oluyor daha çok onun için kendini öyle hazırlama sevincli gir çık ameliyatından dünyanın en korkak insanıyım desem inanırmısın bilmem sağlık konusunda diz ameliyatı gecirdim 2 sene erteledim ve sonunda olmak zorunda kaldım ve inan ki okadar korkuyordum ki şıp diye uyandım ve sıfır acı :) örnek sadece bence güzel gececek ve sende boşuna stresslendiğin için buna ayretten kendini yiyeceksin tecrübe sabit gülüm:)
Evet, bilinen bir hastane.Guvendiginiz bir hastaneyse hiçbirsey soylemenize gerek yok. Ki soylemekte işine karışmak gibi olur.
Ben devlet hastanesinde üç kez ameliyat oldum. İkisi genel anestezi oldu birinde belden iğne yaptılar. Onda dediğiniz gibi tekniker ameliyat boyunca başımda bekledi.Özel hastane kuzu. Salı günü konuşucam, illa vardır benim gibi endişe bombaları hastalar da. Bakalım onlara neler yapmışlar sorucam
Hadi bakalımm ameliyattan sonra güncel haberlerini beklyoruz inşallah cok beğenirsin estetiğiniTeşekkür ederiiimm, evet söyledikleriniz çook mantıklı:))
Özelleri bilmiyorum benim tüp bebek sürecinde aldığım hafif anestezide bile uzman da teknikerlerin başındaydı.Merhaba kızlar, çarşamba günü estetik bir operasyon geçireceğim. Hastane özel (isim yapmış, merdiven altı değil) , doktorumu da senelerdir tanıyorum; güveniyorum. Son zamanlarda özellikle sosyal medyada anestezi hatası sonucu veya oksijenle alakalı sorunlar neticesinde yatağa bağlı kalan ya da hayatını kaybeden insanlar görüyorum. Bende de sağlık anksiyetesi var maalesef.
Salı günü ameliyata uygun muyum diye tahliller alınacak benden. O gün anestezi doktoruyla görüşmem olacak ama bildiğim kadarıyla ameliyat anında teknikler yapıyor çoğu şeyi. Yani uyarıda bulunmam, daha doğrusu dikkatli olmaları konusunda ricada bulunmam (durumumdan bahsederek) çok mu saçma olur?
Yani ne diyebilirim? Anksiyetem olduğu için bunu söylemek zorundayım, söylemeden ameliyata giremem okb de var. İnsanların işine karışıyor gibi gözükmeden, durumumu nasıl açıklayıp kendimce ricada bulunabilirim?
Lütfen yargılamayın, elimde değil. Tedavi görüyorum ama maalesef iyileşemedim.
Teşekkürler şimdiden.
Çok teşekkür ederimBen devlet hastanesinde üç kez ameliyat oldum. İkisi genel anestezi oldu birinde belden iğne yaptılar. Onda dediğiniz gibi tekniker ameliyat boyunca başımda bekledi.
Ben de korkuyordum, sohbet edip beni rahatlatmaya çalıştı, espri yaptı. Çok korkuyorsan genele çevirelim dedi.
Genel anestezide de ameliyathaneye alınınca narkozu verecek kişi gülerek konuşup rahatlatmaya çalıştı, sorular sordu, şimdi ona kadar say dedi, en son beş dediğimi hatırlıyorum
Onlar zaten hastanın kaygılı olduğunun farkındalar ve bence rahatlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sizin için de tüm süreçler güzel geçer umarım
Ay inşallah inşallahhhHadi bakalımm ameliyattan sonra güncel haberlerini beklyoruz inşallah cok beğenirsin estetiğini
Uzman başımda olursa problem etmeyeceğim ama teknikerlere bırakıp gidiyorlarmış bazıları. Kuzenim özel bir hastanede çalışıyordu, bilindik bir yer değil. Yeni mezunlara birkaç kere gösterip çay kahve içmeye çıkıyorlar, teknikerlerin eli ayağına dolaşıyor demişti.Özelleri bilmiyorum benim tüp bebek sürecinde aldığım hafif anestezide bile uzman da teknikerlerin başındaydı.