Anestezi korkusu

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.200
2.180
29
Merhaba kızlar, çarşamba günü estetik bir operasyon geçireceğim. Hastane özel (isim yapmış, merdiven altı değil) , doktorumu da senelerdir tanıyorum; güveniyorum. Son zamanlarda özellikle sosyal medyada anestezi hatası sonucu veya oksijenle alakalı sorunlar neticesinde yatağa bağlı kalan ya da hayatını kaybeden insanlar görüyorum. Bende de sağlık anksiyetesi var maalesef.
Salı günü ameliyata uygun muyum diye tahliller alınacak benden. O gün anestezi doktoruyla görüşmem olacak ama bildiğim kadarıyla ameliyat anında teknikler yapıyor çoğu şeyi. Yani uyarıda bulunmam, daha doğrusu dikkatli olmaları konusunda ricada bulunmam (durumumdan bahsederek) çok mu saçma olur?
Yani ne diyebilirim? Anksiyetem olduğu için bunu söylemek zorundayım, söylemeden ameliyata giremem okb de var. İnsanların işine karışıyor gibi gözükmeden, durumumu nasıl açıklayıp kendimce ricada bulunabilirim?
Lütfen yargılamayın, elimde değil. Tedavi görüyorum ama maalesef iyileşemedim.
Teşekkürler şimdiden.

Bunun OKB ile alakası yok ki.anestezi den bende korkarım.oglumu yaza sünnet ettirecegim lokal yapmiyorlar genelden ben korkuyorum evde de hayatta yaptırmam.sizin hastalığınız varsa Dr un bilmesi gereken söyleyin gerisi zaten yazı kader

Öyle bir ortam olmuyor pek aslında, ben ameliyathaneye alınmadan stres olunca sedyede bir şey verdiler sadece ameliyathaneye girdiğimi hatırlıyorum sonrasında bayılmışım. Bu kadar korkarak zorunlu değilse estetik olmazdım ben mesela.

Buraya yazdığın gibi kibarca anlatınca herkes anlar bence çünkü özel hastane diyorsun devlette maalessef umursamazlardı ama ben özelde ilgileneceklerini düşünüyorum belki ameliyattan önce sakinleştirici alırsın

Öyle bir ortam olmuyor pek aslında, ben ameliyathaneye alınmadan stres olunca sedyede bir şey verdiler sadece ameliyathaneye girdiğimi hatırlıyorum sonrasında bayılmışım. Bu kadar korkarak zorunlu değilse estetik olmazdım ben mesela.
Estetik aslında mecburi çünkü kaza sonucu burnum kırılmıştı, şu an kemik çıkıntısı var onun sonucunda nefes alışımı etkileyeceğini söyledi doktorlar. Devlet hastanesi yapıyordu ama ben sonuca güvenemediğim için bildiğim bir doktora yaptıracağım.

Bunun OKB ile alakası yok ki.anestezi den bende korkarım.oglumu yaza sünnet ettirecegim lokal yapmiyorlar genelden ben korkuyorum evde de hayatta yaptırmam.sizin hastalığınız varsa Dr un bilmesi gereken söyleyin gerisi zaten yazı kader
Evet, zaten riskli bir şey ama işte ben normal insanlara nazaran ekstra stres yapıyorum hastalığım sebebiyle.

Özel hastane olduğu için sorun olmaz korkmayın. 3 ameliyat oldum 3ü de özeldeydi korkum olduğunu söylesem anlayışlı olurlardı. Ameliyat öncesi zaten herkes gergin oluyor. Bunu bildikleri için de gelip seninle konuşup sakinleştirmeye çalışıyorlar. Sana ekstra bir sakinleştirici yapabilirler. Bir ameliyatta mesela beni daha ameliyathane koridorunda sıra beklerken bayılttılar sana da öyle çözüm olabilir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun inanın uyuyup uyanmaktan cok da farkı olmayacak sizin için

Özel hastane olduğu için sorun olmaz korkmayın. 3 ameliyat oldum 3ü de özeldeydi korkum olduğunu söylesem anlayışlı olurlardı. Ameliyat öncesi zaten herkes gergin oluyor. Bunu bildikleri için de gelip seninle konuşup sakinleştirmeye çalışıyorlar. Sana ekstra bir sakinleştirici yapabilirler. Bir ameliyatta mesela beni daha ameliyathane koridorunda sıra beklerken bayılttılar sana da öyle çözüm olabilir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun inanın uyuyup uyanmaktan cok da farkı olmayacak sizin için
Evet, sanırım sakinleştirici isteyeceğim. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için🥰

Valla daha 2 gün önce ameliyat olmuş taze bir hasta olarak ne zaman uyudum ne zaman uyandım hiç bilmiyorum. En son ameliyat masasında ışıklara bakıyordum. Bunları görmek çok garip hissettiriyor derken kendimi yatağımda üşüyorum, karnım acıyor derken buldum. Arası kayıp. Ben de ürküyordum. Zaten ürkmemek mümkün değil. Bunun doğal olduğunu bilerek olabildiğince sakin kalmaya çalışın. Acil şifalar diliyorum.

Valla daha 2 gün önce ameliyat olmuş taze bir hasta olarak ne zaman uyudum ne zaman uyandım hiç bilmiyorum. En son ameliyat masasında ışıklara bakıyordum. Bunları görmek çok garip hissettiriyor derken kendimi yatağımda üşüyorum, karnım acıyor derken buldum. Arası kayıp. Ben de ürküyordum. Zaten ürkmemek mümkün değil. Bunun doğal olduğunu bilerek olabildiğince sakin kalmaya çalışın. Acil şifalar diliyorum.
Çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun.

Bende aşırı tedirgin oluyordum böyle bir anksiyete problemim yok normalde çok saçma gelecek ama ameliyata inene kadar sayı saydım 😂 Doktorlara da söylemiştim böyle bir korkum olduğunu ama anksiyete gibi bir durumsa siz tabiki özellikle belirtin

Bundan korkmayan yoktur zaten emin olun. Yakın zamanda ameliyat oldum. Daha öncesinde de kötü bir tecrübem olmuştu ekstra panik oluyordum düşündükçe. Anestezi doktoruyla yaptığımız görüşmede korkularımdan bahsettim, kendisi de güzel bir dille bana korkularımın yersiz olduğunu açıkladı.
Odada sedyeye yatırdıkları anda sakinleştirici verdiler, gerzek bir gülme hali bile yüklendi üstüme ameliyathaneye girmeden. Sonrası birkaç dakika bile sürmedi, uyandığımda her şey bitmişti.
Geçmiş olsun şimdiden ♥️

X