Anestezi almak hamile kalmayı etkiler mi?

payedar

Cennet Kuşum Can Oğlum 👼
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
2.689
2.819
29
Selam kızlar. Gebelik için vücudumu hazırlıyorum. 83 kiloyum ve kilo vermek istiyorum. Kilo vermemi kolaylaştırmak için mide balonu takalım diye düşündük Şimdi sorun şu daha doğrusu aklımı kurcalayan şey şu. Ben Eylül ayında erken doğum yaptım kürtaj işlemini anestezili şekilde oldum bu balon işleminde takarken ve çıkartırken de anestezi alacağım ve eğer ihtiyaç olursa da kolonoskopi yaptırma durumum var ve oda anestezi ile olacak yani kısa bir zamanda 4 kere anestezi almış olacağım. Bu durum hamile kalmamı etkiler mi? Çok fikrim yok ama sanırım anesteziden anesteziyede etkiler fark ediyormuş. Sağlıkçı arkadaşlarım varsa bilgi talep ediyorum. Yumurta kalitem etkilenir mi diye biraz endişeliyim açıkçası. Kendi kendime çok kilo veremiyorum desteklemek istedik ama kararsızım 😳

Tam yerinde denk geldim
Tup mide ameliyatli biriyim 13 yil oldu,balonu onermiyorum acikcasi
İstedigin verimi alamaz aksine zulm cekersin

Tam yerinde denk geldim
Tup mide ameliyatli biriyim 13 yil oldu,balonu onermiyorum acikcasi
İstedigin verimi alamaz aksine zulm cekersin
Hmm aslında çok yüksek kiloda olmadığım için balonu düşündük

Hmm aslında çok yüksek kiloda olmadığım için balonu düşündük
Yakin zamanda arkadasim oldu,6 ayda verdigi 10 kg oldu
Cektigi aciya degmedi diyebilirim
Anestezi hamilige engel degil fakat balonu isin içine eklemiyorum tup mide mide bypassi gibi durumlarda gebelik 1 sene yasak oluyor
Tabii istisna durumlarda 6 aylik surecinde hamile kalanlarda var
Balon taktirmamis biriyim ama bu surecli bilem goren biriyim,balonu tamamen para tuzagi ve asla ise yarayan yontem olarak görmüyorum

Yakin zamanda arkadasim oldu,6 ayda verdigi 10 kg oldu
Cektigi aciya degmedi diyebilirim
Anestezi hamilige engel degil fakat balonu isin içine eklemiyorum tup mide mide bypassi gibi durumlarda gebelik 1 sene yasak oluyor
Tabii istisna durumlarda 6 aylik surecinde hamile kalanlarda var
Balon taktirmamis biriyim ama bu surecli bilem goren biriyim,balonu tamamen para tuzagi ve asla ise yarayan yontem olarak görmüyorum
Çok ağrılı bir sürçe mi?

Selam kızlar. Gebelik için vücudumu hazırlıyorum. 83 kiloyum ve kilo vermek istiyorum. Kilo vermemi kolaylaştırmak için mide balonu takalım diye düşündük Şimdi sorun şu daha doğrusu aklımı kurcalayan şey şu. Ben Eylül ayında erken doğum yaptım kürtaj işlemini anestezili şekilde oldum bu balon işleminde takarken ve çıkartırken de anestezi alacağım ve eğer ihtiyaç olursa da kolonoskopi yaptırma durumum var ve oda anestezi ile olacak yani kısa bir zamanda 4 kere anestezi almış olacağım. Bu durum hamile kalmamı etkiler mi? Çok fikrim yok ama sanırım anesteziden anesteziyede etkiler fark ediyormuş. Sağlıkçı arkadaşlarım varsa bilgi talep ediyorum. Yumurta kalitem etkilenir mi diye biraz endişeliyim açıkçası. Kendi kendime çok kilo veremiyorum desteklemek istedik ama kararsızım 😳
Engel değil tabiki

İlk 1-2 hafta mide bulantisi yapiyormus balon
Yediklerin rahatsiz ediyormus onun disinda arkadasim hala her seyi yemisti
Senin tercihin canım sana kalmis
Sureci yasayip degerlendirecek olan sensin♥️
Anladım teşekkür ediyorum 🥰

Benim bildigim mide balonunda verilen anestezi cok hafif bir sedasyon. Oyle agir bir genel anestezi degil. O yuzden ciddi bir etkisinin olacagini dusunmuyorum.

Bir arkadaşım taktırmıştı hiçbir işe yaramadı hala aynı şekilde yemeye devam etti baktı olmuyor çıkarttı sonrada mide küçültme ameliyatı oldu. Balon tamamen para tuzağı hiç girişmeyin ona vereceğiniz para ile güzel bi diyetisyene danışın çok dahi iyi hem de kalıcı sonuçlar alırsınız 😊

X