anensefali gebelikleri ve doğum süreci

Rahimeuldg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2021
7
9
1
31
Merhaba arkadaşlar anensefali ile ilgili daha önce açılmış bir konu gördüm ama çok eskiydi güncel bilgilere ihtiyacım var başından anensefali gebelik geçirmiş annelerin yaşadıkları doğum tecrübelerine ihtiyacım var
Bu hafta itibariyle 26. haftamı dolduruyorum ben de sonlandırmayı tercih etmeyenlerdenim. Benim bebeğimin başka anomalileri de var bağırsakları dışarda karaciğerinin bir kısmı dışarıda ve enseden aşağısı da tamamiyle açık durumda tüm bunlara rağmen hala kalbi atmaya devam ediyor.
Anensefali gebelik yaşayan anneler genelde nasıl doğum yaptınız, kaçıncı haftada gerçekleştirdiniz, bahsedilen riskleri yaşadınız mı? Benimle paylaşırsanız sevinirim.

kusura bakmayın ama ne kadar bencilsiniz? sizin yüzünüzden o çocuk ne acılar çekecek eğer doğarsave yaşadığı müddetçe, ameliyatlar tedaviler hastaneden çıkamamar evde hastane yaşamı vs. bi de size bir şey olursa ortalarda ziyan olacak.

Bebeginin atan kalbine ve icerde kipirdayislarini hissedip kiyamayip sonlandirmamasi nasil bencillik oluyor pardon? !

Bu konuyu tartışma ortamı oluşması için açmadım doktorlarım bile çok olgun anlayışlı olarak yaklaşıyorken sizin bir anneyi bencillikle suçlamanız garip.. ikincisi bu bebeklerin yaşamla bağdaşan bir durumu yok bilgi sahibi olmadığınız konularda lütfen yorum yapmayın üçüncüsü de eğer çok ince düşünceli olsaydınız zor bir dönemden geçen gebe anneye bu denli incitici yorum yapmazdınız sizinle tartışmayacağım.
Lütfen dediğim gibi bunu yaşamış olan anneler yorum yapsın

Keşke anomaliyi araştırsaydınız önce. Yaptığı şey bebeğe karşı bencillik değil ama kendi çekeceği acıyı biraz artırmış olacak konu sahibi. Kendisi böyle tercih etmiş. Umarım kimse böyle bir tercih yapmak zorunda kalmaz.

Merhaba benim 23.12.19 tarihinde tam 13 haftalık sonlanırılmış bir gebeliğim var bebeğim anensefali iydi bana doktorlar anne karnıninda yaşar ama doğdugunda belki hemen belki en fazla 1 hafta 1 ay dayanır demişlerdi ben tabi hep kendim bu aciyi kaldiramam maf olurum hem ona bunu yasatmak istemedim aci cekecek mi cekmeyecekmi bilmiyorum hala aklima geldikce aliyorum dogmamiş yavruma .
sizi gercekten tebrik ederim cok guclusunuz dogum yapma karari almissiniz merak ettigim doktorunuz size ne tur bilgi verdi yasama sansi var mi 100 de kac konudan anladigim yasama sansi var gibi ve gercekten oyle bir durumda bana yalnis bilgi mi verdiler suan kafamda yanitlayamadigim sorular olustu

Çok çok geçmiş olsun size de Allah'ım tekrarını yaşatmasın saygı duruyorum kararınıza gerçekten çok ağır bir süreç ve imtihan.
Yaşamla bağdaşma durumu yok olanlar da var galiba ama onlar çok nadir yurt dışında görülmüş vakalar benim doktorlarım hiç şahit olmadıklarını söylediler. Benim bildiğim, öğrendiğim kadarıyla beyindeki defektlerin oluştuğu bölgelerle ilgili olabilir yaşam durumu. mesela benim bebeğimin çok ağır defektleri var kafatasının arka tarafı tamamen açık onun haricinde ilk bahsettiğim gibi diğer kapanmama anomalileri de olduğu için yaşayamaz zaten bu bebeklerin yutkunma refleksi ve solunum yapabilme yeteneği gelişmediği için yaşayamıyorlar ve doğduktan sonra da yaşatmaya çalışmak doğru olmaz onun fıtratına aykırı bir hareket olur. Benim amacım da o değil yalnızca şuan bu sonu kendi tercihimle gerçekleştirmek istemiyorum vakti geldiğinde eceliyle vefat etmesini bekliyorum. Bebek açısından değil de benim açımdan riskli durumlarımız var ilk doğumum sezaryen olduğu için su çok fazla birikirse oluşabilecek ihtimaller var ama düşük..hayırlı bir netice nasib olur İnşallah

Allah hayirlisini boyle nasip etmiş benimde bebegimin komple başı açıktı oluşmamiş beyni dişardaydi inanin ki o zaman dusundugum yasama sansi olsa dogururdum ama simdiki farkli dusunuyorum allaha sukur 3 aylik bir kizim var tirnagini keserken biraz icerden kesmisim kizardi hafif nasil agladim anlatamam hani derler ya tirnaginda tas degse canimiz yanar aynen oyle bukadarciktsn maffoldum o aciyo gercekten kaldiramazsim allahim size sabir versin aci olanda bebeginiz bir kac saat hayatta kalsa bile size onu gostermeyecek olmalari

Allah bağışlasın gerçkten öyle insan tırağına, saçının teline bile zarar gelsin istemiyor Allah evlatlarımıza hayırlı güzel ömürler versin inşallah.
sanırım ben de görebilceğimi yani görmek isteyeceğimi sanmıyorum ilk doğumum sezayen olduğu için bu da sezaryenle doğarsa genel anestezi olmak isterim uyandığımda her şey bitmiş olsun isterim diye düşünüyorum

Çok çok zor Bi durum ama gerçekten aldıgınız karar çok güzel rabbim yardımcınız olsun sizi bencillikle suçlayanları da umursamayın bi yavrunun canına kıymak mı dogru olan ne güzel işte rabbim in kararına boyun egiyorsunuz onun ömrü anne karnında 9 ay ise o 9 ayı yaşamaya sonuna kadar hakkı var inşallah en kısa zamanda saglıklı bir evlada sahip olursunuz rabbim size öyle güzel bir evlat nasip etsin ki bütün zorlukların içinde size cenneti yaşatsın güzelliği ile görenleri hayran bıraksın inşallah evladına sıkı sıkı sarılan birisiniz annelik bu degil de nedir ki siz gördügüm en güzel annesiniz sanırım

Hiç bi bilgim yok malesef. Sadece eksensefali yani anensefalıden tek farkı önde değil arkada olan kafatası eksikliğiyle dünyaya gelecek olan bir bebegin annesiydim biz gebeliği sonlandırdık cok zor oldu karar vermek. Sadece rabbim yardımcınız olsun demek istiyorum

Buna hazırlıklı olun inşallah allahım size bu buyuk aciyi en iyin şeklinde sunsun belki başka cocuklara umut olursun tabi karar sizin sonuçta allah hayata olan varularimiza saglik,uzun omur nasip etsin inşallah hep güçlü olun

Çok teşekkür ederim kararımdan hiç pişman olmadım o kararı verince Allah da gücünü verdi. Belki aksini yapsaydım ömür boyu pişmanlık duyabilirdim ne zaman eceli gelirse o zaman alır inşaallah rabbim..
Siz ne güzel dualar etmişsiniz çok duygulandırdınız beni Allah razı olsun çok çok teşekkür ederim bu güzel düşüncelre ve dualara layık olmak duasıyla kocaman yürekten Aminn.. benim için söylediğiniz güzel sözlerin çok daha fazlası size nasib olsun inşaallah

Amin çok sağolun hepimiz için hayırlısı neyse o olsun Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…