• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Andımız gitti...

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.790
773
andimiz-gitti-salavat-geldi-2004161200_m2.jpg

Andımız gitti salavat geldi
Bu görüntüler tartışma yarattı...

Edremit'te çekildiği iddia edilen görüntülerde bir okulda küçük yaştaki öğrencilere Salavat-ı Şerif okutulduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Kadın Kolları üyesi Gülbahar Bilgiç'in "Yazık geleceğimize. Edremit'te bir ilkokul. Videoyu bizzat kendim çektim" ifadeleriyle paylaştığı o videoda öğrencilere Hazreti Muhammet’e ve onun soyundan gelenlere saygı göstermek amacıyla okunan dua olan Salavat'ın okutulduğu duyuluyor.

Sosyal medyada tartışma yaratan görüntülere ilişkin bazı kullanıcılar ise uygulamanın tek seferlik olduğunu belirterek, sebebinin de "kutlu doğum haftası" olduğunu ileri sürdü.

İşte tartışma yaratan o görüntüler...

Odatv.com

Başlıktaki manipüleye geel .

Sanırsın her sabah okula gelip sıraya giren bu çocuklar önce salavat getirip sonra derse giriyor .

Gülbahar ablanın bir halttan haberi yok . Sorsan kutlu doğum haftasını , ses gelmez abladan .

Ha bir de videoyu cıks cıks diye diye çekmiş ki akıllara zarar . Her duyduğumda tüylerimi diken diken eden salavatı duyunca cıks cıks cıks tüü moduna girecek bir abla , sonra ben bu Chp ideolojisine asla güvenmem , zihniyetin özü bu ; kendimi geçtim çocuğumun geleceğini bu zihniyete emanet edemem dediğimde haksız olacağım öyle mi ?
Hadi ordan be .

Burda şimdi şunu yazmasını da bilirim , bakalım o okuldaki her çocuk müslüman mı ? Müslümanlar için önemli bir hafta bu hafta , salavatlar getirip peygamberi anmak gerek ama bunun okulda yapılması yersiz olmuş ......diyebilirim . Yani senin çocuğunun salavat getirmeme hakkını seninle savunabilirim ..

Ama savunmayacağım .

Ama demeyeceğim.

O Gülbahar kafası cıks cıks cıks yazık yazık dedikçe , Gülbaharın videosuna gelen cevaplarda ; kendi inançsızlıklarına her türlü saygıyı (doğal olarak) bekleyen kafalar benim inancıma sövmeyi kendinde hak görüp zırlalıyorsa... Demeyeceğim .

Başlıktaki manipüleye geel .

Sanırsın her sabah okula gelip sıraya giren bu çocuklar önce salavat getirip sonra derse giriyor .

Gülbahar ablanın bir halttan haberi yok . Sorsan kutlu doğum haftasını , ses gelmez abladan .

Ha bir de videoyu cıks cıks diye diye çekmiş ki akıllara zarar . Her duyduğumda tüylerimi diken diken eden salavatı duyunca cıks cıks cıks tüü moduna girecek bir abla , sonra ben bu Chp ideolojisine asla güvenmem , zihniyetin özü bu ; kendimi geçtim çocuğumun geleceğini bu zihniyete emanet edemem dediğimde haksız olacağım öyle mi ?
Hadi ordan be .

Burda şimdi şunu yazmasını da bilirim , bakalım o okuldaki her çocuk müslüman mı ? Müslümanlar için önemli bir hafta bu hafta , salavatlar getirip peygamberi anmak gerek ama bunun okulda yapılması yersiz olmuş ......diyebilirim . Yani senin çocuğunun salavat getirmeme hakkını seninle savunabilirim ..

Ama savunmayacağım .

Ama demeyeceğim.

O Gülbahar kafası cıks cıks cıks yazık yazık dedikçe , Gülbaharın videosuna gelen cevaplarda ; kendi inançsızlıklarına her türlü saygıyı (doğal olarak) bekleyen kafalar benim inancıma sövmeyi kendinde hak görüp zırlalıyorsa... Demeyeceğim .

ya benim kuzunun okulunda andımız okunuyor 23 nisan kutlaması da var ben kaçırdım herhalde gündemde neler oldu bitti

ya benim kuzunun okulunda andımız okunuyor 23 nisan kutlaması da var ben kaçırdım herhalde gündemde neler oldu bitti

Bizde dün provasını izledik 23 Nisan gösterisinin .
Bizim kuzularda Türkiye diyerek boylarından büyük Türk Bayrağı açtılar .
Tüylerim diken diken gururla izledim jelom .(atarım foto sana)

Ama kutlu doğum haftası etkinliği olmadı okulumuzda , olsa onu da gururla izlerdim .

Bunda da savunulacak birsey buldunuz ya, valla bravo. Bir damlacik cocuk kutlu dogum haftasindan ne anlar, salavattan ne anlar? Cocuklari boyle okul bahcelerinde mi ogretiyorsunuz salavati, dini, islami? Egitim yuvasi mi cami avlusu mu belli degil. Baslarindaki ogretmen mi imam mi belli degil. Dincilik adina dini de yoldan cikardiniz.. Egitimi de dini de birbirine karistirip butun degerleri "ciks ciks"lanan maymuna cevirdiniz, hadi buyrun alkislayin.

Bizde dün provasını izledik 23 Nisan gösterisinin .
Bizim kuzularda Türkiye diyerek boylarından büyük Türk Bayrağı açtılar .
Tüylerim diken diken gururla izledim jelom .(atarım foto sana)

Ama kutlu doğum haftası etkinliği olmadı okulumuzda , olsa onu da gururla izlerdim .

bizde de aynı tüm hafta hazırlık vardı şiirler görseller 23 nisan coşkuyla kutlanacak andımızda okunuyor bazı okullarda yasak mı bilemem...dediğin gibi herşeyi aile olarak vermeye çalışıyoruz kutlu doğum haftasını da bilsinler andımızı da

Bunda da savunulacak birsey buldunuz ya, valla bravo. Bir damlacik cocuk kutlu dogum haftasindan ne anlar, salavattan ne anlar? Cocuklari boyle okul bahcelerinde mi ogretiyorsunuz salavati, dini, islami? Egitim yuvasi mi cami avlusu mu belli degil. Baslarindaki ogretmen mi imam mi belli degil. Dincilik adina dini de yoldan cikardiniz.. Egitimi de dini de birbirine karistirip butun degerleri "ciks ciks"lanan maymuna cevirdiniz, hadi buyrun alkislayin.

okulda eğitim de bende tasvip etmiyorum bunları bazen görüyorum bir damla ilk okul birinci sınıf yavrum başı kapalı ama karşıamıyorum da ailesi var din evde öğretilir oda yaşa göre minnak çocuklar çok anlamaz kafaları karışıyor

okulda eğitim de bende tasvip etmiyorum bunları bazen görüyorum bir damla ilk okul birinci sınıf yavrum başı kapalı ama karşıamıyorum da ailesi var din evde öğretilir oda yaşa göre minnak çocuklar çok anlamaz kafaları karışıyor
Yav zaten bu sekilde din mi ogretilir? Cocuklari cikartmislar bahceye, bagirta bagirta arapca ilahi okutuyorlar. Herkes din saticisi olmus, iktidara yalakalik, cevreye gosteris. Cocuklar da piyon.. Ayni, elli metre otede cami bos dururken ille de parkin ortasinda namaz kilmak isteyen showmenlerin yaptigi gibi, ucakta koltugundan kalkip daracik koridora arka arkaya siralanip namaz kilan dinci showmenlerin yaptigi gibi. Show dini yaptilar Islami.

Yav zaten bu sekilde din mi ogretilir? Cocuklari cikartmislar bahceye, bagirta bagirta arapca ilahi okutuyorlar. Herkes din saticisi olmus, iktidara yalakalik, cevreye gosteris. Cocuklar da piyon.. Ayni, elli metre otede cami bos dururken ille de parkin ortasinda namaz kilmak isteyen showmenlerin yaptigi gibi, ucakta koltugundan kalkip daracik koridora arka arkaya siralanip namaz kilan dinci showmenlerin yaptigi gibi. Show dini yaptilar Islami.

dini görsel showa dönüştüren babam olsa ters bakarım ama işte gel gör son yıllarda din adı altında herşey mübah oldu yurdumda:( dediğim gibi küçük beyinleri karışıyor kuzuların

Ne kadar gorkemli kutlu dogum haftasi programi,o kadar oturduklari koltuklari garantileme..Geciniz cocuklarimiz dini degerleri ogreniyor sahip cikiyor falanlari.Bu şaşali kutlama sebeplerini de bunun icin ogretmenlere direktif veren mudurlerin cigerlerini biliyorum.Gulerek izliyor ve okuyorum bunlarim.

İşte ağaç yaşken eğilir politikası.
Siyasi çıkarlar bakım biz dindarız kisvesi altında gün be gün çocukları ümmetçi zihniyetle duayla aldatıp kendilerine bağımlı bir nesil yetiştirmek amaç.
Sonunda öyle hale geleceğiz ki, baştakilerin her dediğini istisnasız kabul eden bir nesil yetişecek.
Kurlu doğum haftası dolayısıyla denmiş, neden kutlu doğum haftası bu hafta sayılıyor?
Çünkü 23 nisan gibi bir milli değerin önüne geçilsin diye...
Peygamber'in doğumu mevlid Kandil'inde zaten anılıyor, Hicri takvime göre doğumu belirlenmiş bir Peygamber'in miladi takvime göre doğumunu sabitleyip kutlamak ve sonra bunun üstünden bu şekilde çıkar sağlamak tam da dincilerin işi.
Şaşırmamalı.

Siyasi çıkarlar bakım biz dindarız kisvesi altında gün be gün çocukları ümmetçi zihniyetle duayla aldatıp kendilerine bağımlı bir nesil yetiştirmek amaç.
Sonunda öyle hale geleceğiz ki, baştakilerin her dediğini istisnasız kabul eden bir nesil yetişecek.
Kurlu doğum haftası dolayısıyla denmiş, neden kutlu doğum haftası bu hafta sayılıyor?
Peygamber'in doğumu mevlid Kandil'inde zaten anılıyor, Hicri takvime göre doğumu belirlenmiş bir Peygamber'in miladi takvime göre doğumunu sabitleyip kutlamak ve sonra bunun üstünden bu şekilde çıkar sağlamak tam da dincilerin işi.
Şaşırmamalı.
Bunlar zaten Ataturk'e ve milli degerlerin tumune nefretlerini gizlemeye gerek bile gormuyorlar. Onlara gore milliyet diye birsey yok. Ummet var. O da Turkiye Cumhuriyeti olamaz. Araplarla Ortadogu ile birlesip buyuk Ortadogu kuracaklar Islam catisi altinda. Sanki araplar da bunlari bekliyordu, gelsin Tayyip bize sahip ciksin, bizi yonetsin diye..:confused:

Bosuna mi dolduruyorlar Araplari ulkenin her tarafina.. Zihniyet bu.. Bos hayal.. Olan Turk milletine olacak, ikinci sinif vatandas olacagiz kendi ulkemizde bu gidisle.. Vatan topragini sat, sat, nereye kadar..

Şaşırmamalı.

ben bunu Hristiyan özentisi olarak düşünüyorum.
Onlar İsanın doğumunu belirli bir haftada kutladıkları için ve ona özel bir dünya yarattıkları için, biri çıkıp bizim neyimiz eksik demiş de, müslüman camiasına da böyle bir hafta hediye etmiş gibi geliyor.
Sırf bu düşünce sebebiyle ben kutlayacağım varsa da kutlamam bu haftayı.

23 nisana denk gelmesini ise tesadüfi bulmuştum ben, ama sadece Türkiye'de kutlanan bir hafta ise belki bu açıklama daha doğru olur. Her şekilde olmayan bir şeyin uydurulması da, neyse...

Andımızı da okusunlar salavat da getirsinler
Niye insanlar seçim yapmak zorunda
Niye dinden bu kadar korkuluyor
Niye Atatürk ü sevmek kötü bişey ya da iyi bişey oluyor
Tamamen saçmalıklar içerisinde boğuluyorsunuz dar pencere sıkışılmış kalınmış yazık...

Yani yukarıdakı arkadasa katılıyorum neden secım yapmak zorunda kalınıyor ,sureklı bı uygulamaysa zaten gerekenı yaparlar kaldırırlar ama sadece bu haftalıksa ne var kı bunda.Görende tum yorum yapanları musluman degıl sanır,bu konu dın tartısmaları yuzunden kapatılır bırazdan fakat agac aynen yasken egılır,parkta bahcede sapur supur opusup koklascaklarına evet bunlarıda ogrensınler bence.

Back