Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulunun geçmeyen ilk günleri

neslinehir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
6
0
Selam arkadaşlar benim 3,5 yaşında kızım var evde sıkıldığı icin anaokuluna göndermeye karar verdim.bugun 6. Günümüz ilk iki gün hiç aglamayan kızım 3. Günden itibaren sürekli ağlamaya başladı sürekli aklım okulda öğretmenide bikac saat susmayinca mecbur arıyor okuldan almiyim diyorum oyaliyorum ama susmuyo etkinliklerle veya başka şeylerle oyalanmiyor okuldan çıktığımız anda herşey normale dönüyor.
En son bugün ağlamaktan sınıfa kusmus mecbur gidip aldım eve getirdim.Nasil davranacagimi ne yapacağımı bilmiyorum konuşuyorum etkili olmuyor sanki alışırmi susarmi nasıl bı yol izlemeliyim...

4 yaştan önce onermiyorlar diye biliyorum; belki hazır değildir zorlamayın bence

oğlumu 2 yaşında verdım 3 ay ağladı oyunlara katılmadı istemedi. Pedegoglar max alışma süresi 1 ay diyorlar 1 aydan sonra ağlaması kesilir alıştı sanarsınız ama içinde kötü yaşar diyor. kızınız tam günmü gidiyor yarım günmü?

çalışmıyorsanız, başka bir çocuğunuz da yoksa yanında okula gitmeyi düşünebilirsiniz. Sınıfa girmeden kapıda, bahçede, sizi görebileceği bir yerde beklerseniz rahatlar. Anane babaanne baba tanıdığı sevdiği kim müsaitse artık. 3.5 yaş için yarım gün çok normal zamanla alışacaktır zaten ama okul= kaygı şeması oluşmaması için desteğe ihtiyacı oluyor bazı çocukların. "Okulda bırakırlar mı? Anneme bir şey olur mu? Bu çocuklar kim? Öğretmen diye biri var onu yap bunu yapma diyor..." vs vs . Onun için de kolay değil okula gitmek ama göndermemek ya da erken almak "ağlarsam eve giderim" mesajını pekiştirir o zaman da süreç yorucu ve uzun oluyor benim gördüğüm kadarıyla. Bu yüzden en azından birkaç hafta maksimum hoşgörüyle yanında olun. sonra bakalım ne olacak

X