Ayrıca fotokopi kağıdı falan her okul istiyor.
arkadaşlar ben sınıf öğretmeni olarak görev yaptım size söylenen her şey inanın çocuğunuz için kullanılacak anasınıfı en faal olan ve etkinliklerin çok yapıldığı bir sınıf o yüzden kullanılan malzeme bu orantıda artıyor. okulun istemiş olduğu bağışlar size temizlik,sabun,ve buna benzer şeyler olarak geri dönecektir çünkü devletin verdiği ödenek yeterli gelmemektedir ve okullar bunu bağışlarla kapatmaktadırlar.ayrıca anasınıfı için ayrı bir temizlikçi bir nevi bakıcı yardımcı anne tutulmaktadır tabi yapılan bu hizmetlerin hepsi parayla dönmektedir.arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben kimseyi korumuyorum sadece durumu anlatıyorum.
Hocam kullanmıyorlar. Ben kızımı okuldan alacağımda dediler ki gelin kızınızın eşyalarınıda alın kitap seti, elişi kağıtları, fon kağıtlarının nerdeyse çoğu duruyordu. Yani talepleri çok fazla değil mi ? Hele ki şimdi devlet kağıdı, defteri boyayı bedava dağıtırken. benim eşimde öğretmen o bile yadırgamıştı. Tuvalet kağıdına sabununa kadar bize aldırdılar.....
evet maalesef ki bir çok okul bu konuda çok hoşgörülü davranmıyor zaten ana sınıflarının sıkıntısı bu insanlar sorguluyor neden bu kadar çok şey alınıyor diye.eğer öğretmeniniz çok fazla etkinlik yaptırmadıysa malzemelerin kalması çok doğal buda biraz şans galiba iyi bir öğretmene denk gelmek.
arkadasım cocugunun bır yıl kullanacagı kagıt o sadece resım yapmıcak cocuk okagıda eve gelen ödevler sıze gelen bılgı kagıtları hepsı onlar ayrıca bısey deyımmı okagıtlar yetmıyo bıle sızlerın haberlerı bıle olmuyo ama o okula yatırdıgınız paralardan cocugunuzun bır suru seylerı karsılanıyo msla fon kartonu el ısı kagıdı ıvır zıvır artık materya a4 kagıtları fallan bence gayet ıyı ıkstemısler.bole dusunmeyın .ben msla bu yıl her ıkı üç gunde bır 3--4 yaprak ödev yolladım . cocuklar her gun serbest resım yapıyolar onlara yeter bu kadar kagıt yok dıyemıyoz ısteyen bı sayfa yapıyo ısteyen uc sayfa. ayrıca sınıf ta fotokopıler resımler okuma yazmaya hazırlık calısmaları bır suru calısma yapıyolar.fotokopi kağıdı tabikide istenir ama 3 top olması anormal geldi bana.benim çocuğum için 3 top fotokopi kağıdı kullanmazlar heralde 1 yıl boyunca ama onları alıcaz da şu bağış konusu çok saçma komşumdan duyduğuma göre 100 150 falan istiyolarmış sonuçta bu bağışsa bueyen 3 sayfa.na miktar koymaları bile saçma.ben maddi imkanlarım kısıtlı olduğu için devletin okuluna yazdırıyorum onlarda sağolsunlar ne koparırsak kar diyolar bakalım görcez p.tesi
evet maalesef ki bir çok okul bu konuda çok hoşgörülü davranmıyor zaten ana sınıflarının sıkıntısı bu insanlar sorguluyor neden bu kadar çok şey alınıyor diye.eğer öğretmeniniz çok fazla etkinlik yaptırmadıysa malzemelerin kalması çok doğal buda biraz şans galiba iyi bir öğretmene denk gelmek.
Ülkemizde maalesef eğitim tamamen ücretsiz değil.Bu bir devlet anaokulu da olsa ücretlendirme yapılmaktadır. Malzemeler konusu, hep yapılan bir uygulamadır.Bu malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı ise öğretmenin inisiyatifin de olan bir şeydir. Bağış konusuna gelince,Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre;Bağış yasaktır,asla bağış taleplerine karşılık vermeyin.. Ama bilinen bir gerçek var ki,şu dönemde bağış yapmadan kimse çocuğunu okula kayıt yaptıramıyor. Bu durumda herkes(yetkililer) tarafından biliniyor,en azından tahmin ediliyor :)
arkadasım cocugunun bır yıl kullanacagı kagıt o sadece resım yapmıcak cocuk okagıda eve gelen ödevler sıze gelen bılgı kagıtları hepsı onlar ayrıca bısey deyımmı okagıtlar yetmıyo bıle sızlerın haberlerı bıle olmuyo ama o okula yatırdıgınız paralardan cocugunuzun bır suru seylerı karsılanıyo msla fon kartonu el ısı kagıdı ıvır zıvır artık materya a4 kagıtları fallan bence gayet ıyı ıkstemısler.bole dusunmeyın .ben msla bu yıl her ıkı üç gunde bır 3--4 yaprak ödev yolladım . cocuklar her gun serbest resım yapıyolar onlara yeter bu kadar kagıt yok dıyemıyoz ısteyen bı sayfa yapıyo ısteyen uc sayfa. ayrıca sınıf ta fotokopıler resımler okuma yazmaya hazırlık calısmaları bır suru calısma yapıyolar.
bu arada bagıs konusuna gelınce meb acıklama yapıyo bagıs adıyla toplanan paralar yasak dıye deyın vermeyın. gereken yardım yapılır onlara zaten.
+
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?