Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulunda kayıt için bağış

fhrye

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
653
332
358
meraba arkadaşlar ben 2006 şubat doğumlu oğlumu bu yıl yakınımızdaki devlet okulunun anasınıfına kaydettirmeyi düşünüyorum, bu gün gittim gerekli belgeler nedir diye birsürü şey var tabi ,ancak bana çok saçma gelen şeylerde var;3 top fotokopi kağıdı,1 er adet mavi ve siyah pilot kalem,1 adet boş cd ve dvd gibi.sanıyorum okulun bir yıllık kalem ve fotokopi kağıdı ihtiyacını bizden karşılayacaklar.herneyse öğretmen olduğunu düşündüğüm bir beyle görüştüm ücreti sordum devletin belirlediği miktar 200 tl miş bi banka hesap no su var ister hepsini birden ister bu ay ve öbür ay olmak üzere 2 taksitte yatırabiliyormuşuz ancak bunun dışında birde okula bağış yapmamız gerekiyormuş yeni ana sınıfı yapılıyormuş devlet sadece dışını yapıyormuş içine karışmıyormuş içide bu bağışlarla yapılacakmış falan filan. bende dedim baış sonuçta bize bağlı değilmi elimizden ne gelirse onu verebiliriz dedim.çocuklarımız için şartları zorlamak gerekiyormuş anlayışlı olmalıymışız bu bağışlar yapılmazsa ana sınıfı açılmazmış siz müdüre hanımla bi görüşün bağış konusunu dedi ben gitmedim müdüre ,çünkü birsürü evrak var hepsini p.tesi ayarlayıp o gün yaptırıcam kaydı ozaman konuşurum diye düşündüm ama saçmada geldi yani adamın bağış yapılmazsa açılmaz lafının altında sanki yapmazsan çocuğunu gönderemezsin gibi bişey sezdim sanki sinirlerim bozuldu devletin koyduğu miktara eyvallah elbetteki ödiycez ama şu bağış olayı saçma değilmi sizcede fikrinizi almak istedim ve p.tesi nasıl bir tutum içinde olmalıyım sizce?

Adı üstünde bağış ister yaparsınız ister yapmazsınız zorlama olmaması gerekir.

Ayrıca fotokopi kağıdı falan her okul istiyor.

fotokopi kağıdı tabikide istenir ama 3 top olması anormal geldi bana.benim çocuğum için 3 top fotokopi kağıdı kullanmazlar heralde 1 yıl boyunca ama onları alıcaz da şu bağış konusu çok saçma komşumdan duyduğuma göre 100 150 falan istiyolarmış sonuçta bu bağışsa buna miktar koymaları bile saçma.ben maddi imkanlarım kısıtlı olduğu için devletin okuluna yazdırıyorum onlarda sağolsunlar ne koparırsak kar diyolar bakalım görcez p.tesi

nerdeyse hergün giriyorum kk ya bakıyorum birisi konumla ilgili bişeyler yazmışmı diye ancak ladin arkadaşımın dışında kimse dikkate almamış sanırım beni

canim benim bagis olayi biraz sacmaa

hayir yani eger zorunlu ise ozaman ücret olarak göstersinler ne bu ya ileriye gidiyorlar ama böyle yapa yapa bagis yapacakalrida soguttular zorunlu tutarak

arkadaşlar ben sınıf öğretmeni olarak görev yaptım size söylenen her şey inanın çocuğunuz için kullanılacak anasınıfı en faal olan ve etkinliklerin çok yapıldığı bir sınıf o yüzden kullanılan malzeme bu orantıda artıyor. okulun istemiş olduğu bağışlar size temizlik,sabun,ve buna benzer şeyler olarak geri dönecektir çünkü devletin verdiği ödenek yeterli gelmemektedir ve okullar bunu bağışlarla kapatmaktadırlar.ayrıca anasınıfı için ayrı bir temizlikçi bir nevi bakıcı yardımcı anne tutulmaktadır tabi yapılan bu hizmetlerin hepsi parayla dönmektedir.arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben kimseyi korumuyorum sadece durumu anlatıyorum.

Bende kızımı Türkiyede yazdırdım ne istekleri bitti ne de eksikleri. Birde sivil gönderiyordum. çocuk bir gün geliyordu kıyafet boya olmuş haydaa bir daha al et. sadece 1 dönem inanılmaz para gitmişti. Şİmdi yaşadığım ülkede sadece okul kıyafetine ve iki üç eksik şeyleri aldık o kadar. Türkiyeden aldırdıkları kitap setini okulda kullanmadılar o zaman 150 lira vermiştik ( ki devlet okuluydu) hiç bir işe yaramadı. Bende burdaki öğretmenimize hediye ettim. çok sevindi beğendi. Burda napıyorlar o kitaptan öğrenmesi gerekenleri fotokopi çekip öğrencilere veriyorlar. işleri bitince klasörlerine koydurup bir arada tutuyorlar. Güya devlet anaokulu Türkiyedekiler özele göndersek bir taksitleri fazla olur herhalde...

Hocam kullanmıyorlar. Ben kızımı okuldan alacağımda dediler ki gelin kızınızın eşyalarınıda alın kitap seti, elişi kağıtları, fon kağıtlarının nerdeyse çoğu duruyordu. Yani talepleri çok fazla değil mi ? Hele ki şimdi devlet kağıdı, defteri boyayı bedava dağıtırken. benim eşimde öğretmen o bile yadırgamıştı. Tuvalet kağıdına sabununa kadar bize aldırdılar.....

evet maalesef ki bir çok okul bu konuda çok hoşgörülü davranmıyor zaten ana sınıflarının sıkıntısı bu insanlar sorguluyor neden bu kadar çok şey alınıyor diye.eğer öğretmeniniz çok fazla etkinlik yaptırmadıysa malzemelerin kalması çok doğal buda biraz şans galiba iyi bir öğretmene denk gelmek.

Burdaki öğretmenimiz hep evden talep etti mesela boş süt kutusudan kalemlikle evler binalar yaptırdı geridönüşüm sağlanmış oldu. öğretmenin yaratıcılığyla alakalı kesinlikle. Mesela anneler gününde sadece 5 lira çerçeve parası istediler ve anneler gününde kzıımın el izini bir kağıda bastırmış, anneciğim hep mobilyadan temzilediğin el izlerimi sana hediye ediyorum büyüdüm falan diye çok anlamlı bir hediye yaptırmışlar. çok ince ve masrafsız bir jest...benim için para sorun değil ya 2-3 tane çocuk okutanlar ne yapsın ?

sizin sıkıntınızı çok iyi anlıyorum dediğiniz gibi öğretmeninizin yaratıcılığla ilgili bir durum bu ve bir çok aile bu masrafından dolayı ana sınıfına gönderemiyor çocuklarını ki temel eğitim kesinlikle gönderilmesi lazım.

arkadasım cocugunun bır yıl kullanacagı kagıt o sadece resım yapmıcak cocuk okagıda eve gelen ödevler sıze gelen bılgı kagıtları hepsı onlar ayrıca bısey deyımmı okagıtlar yetmıyo bıle sızlerın haberlerı bıle olmuyo ama o okula yatırdıgınız paralardan cocugunuzun bır suru seylerı karsılanıyo msla fon kartonu el ısı kagıdı ıvır zıvır artık materya a4 kagıtları fallan bence gayet ıyı ıkstemısler.bole dusunmeyın .ben msla bu yıl her ıkı üç gunde bır 3--4 yaprak ödev yolladım . cocuklar her gun serbest resım yapıyolar onlara yeter bu kadar kagıt yok dıyemıyoz ısteyen bı sayfa yapıyo ısteyen uc sayfa. ayrıca sınıf ta fotokopıler resımler okuma yazmaya hazırlık calısmaları bır suru calısma yapıyolar.

bu arada bagıs konusuna gelınce meb acıklama yapıyo bagıs adıyla toplanan paralar yasak dıye deyın vermeyın. gereken yardım yapılır onlara zaten.
+

bencede öğretmenınızın yaratıcılıgına kalmıs bısey her sene sonunda anasınıflarının sergısı oluyo ordan öğretmenlerın etkınloıklerını takıp ederek kım ne yaptırmıs bakabılırısnız. bu sans bırazda cocukalrınızın boyası osu busu kalıyo dıye yada cok sey ıstıyo dıye anasınıflarına yollamamazlık yapmayın.

Ülkemizde maalesef eğitim tamamen ücretsiz değil.Bu bir devlet anaokulu da olsa ücretlendirme yapılmaktadır. Malzemeler konusu, hep yapılan bir uygulamadır.Bu malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı ise öğretmenin inisiyatifin de olan bir şeydir. Bağış konusuna gelince,Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre;Bağış yasaktır,asla bağış taleplerine karşılık vermeyin.. Ama bilinen bir gerçek var ki,şu dönemde bağış yapmadan kimse çocuğunu okula kayıt yaptıramıyor. Bu durumda herkes(yetkililer) tarafından biliniyor,en azından tahmin ediliyor :)

bagıs ısteyen kısıye de bunlerı soylersenız bısey yapamaz mıllı egıtıme sıkayet edrım deyın gerekırsede gıdın

elbette kullanılıyordur çocuk için ama 3 top çok fazla geldi bana,babamla gitmiştik yazdırmaya müdür yardımcısına babam bunların hepsi kullanılıyormu diye sordu oda tabi yani hepsi sizin çocuğunuz için kullanılmaz belki ama mutlaka kullanılır dedi düşünün bütün 1.sınıfa ve ana sınıfına kayıt yaptıranlara aldırıyorlar ımarım kullanırlar çocuklarımız için

arkadaşlar kayıtta neler yaşadığımızı anlatayım:önce müdür yardımcısına gittik o yapıyordu kaydı bağış konusunu konuşmak üzere bizi müdüre hanıma yönlendirdi, istedikleri malzemeleri orda bırakıp gittik babamla, babam konuştu ben konuştum durumumıuzun çok iyi olmadığını devletin belirlediği 200 tl yi yatıracağımızı ancak bağş konusunda anlayış beklediğimizi anlattık,oda akşam acıkıp nasıl yemek yiyoruz, elektrik sufaturalarını kirayı günü geldiğinde nasıl ödüyorsak bunuda öyle bir ihtiyaç olarak görmeliymişiz ilerde bir sorun olduğunda bana geliceksiniz bende size yastığın altına ne koydunki yardım istiyorsun diycem haklı olarak dedi ,babam tekrar anlattı, ısrar ediyor müdür birde miktar koymuşlar bağışa en az 100 tl miş neyse babam sinirlendi sesini yükseltti biraz haklı olarak bende biz bütün malzemeleri aldık bağış yapmazsak kayıt yaptıramıycakmıyız yani dedim evet dedi resmen. babam yine kızdı ,bu bağışsa eğer kimi 1 tuğla alır kimi 2 dedi bu nasıl iş dedi falan neyse zar zor 50 tl ye indirebildik sonrada bankaya gidip kayıt parasının taksitini yatırıp dekontu getirdik öyle yaptılar kaydı yani biraz çekingen sessiz olsan alıcak o parayı müdür ama baktıki biz biraz bilinçliyiz bu konuda geri adım attı yumuşadı hemen ama keşke böyle olmasa tabi ,yani bize baştan okulun ihtiyacı var nekadar verebilirseniz deseler belki zaten vericez o 50 tl yi ama böyle mecburmuşuz gibi söyleyince sinir oluyor insan

çoğu öyle sanki vermeye zorunlymuşsun gibi para istiyolar resmen devlet yardm etmiyodr belki tamam ama istemenin de yolu yordamı var bir de bağış verilen miktara göre her çocuğa ayrı muamele yapan yerler de var çok yazık...

bizim listede 2 top kağıt ve 200 lira kayıt ücreti vardı
geçen senede bu kadardı
ana sınıfı için değil ama ilköğretim için her dönem 50 lira okul aile birliğine yardımda bulunuyoruz
onun dışında okul açılınca öğretmeniz almamız gerekenlerin listesini verir
kitap seti
çeşit çeşit kağıtlar ve boylar v.s.
arada da temizlik malzemesi alırız veliler olarak
geçen sene ilköğretimde okuyan sınıflar olarak her sınıfa bir laptop ve bir prejektör aldık
müdürümüz ayrıca fen laboratura ve kütüphane yaptı her şeyi kendi cebinden ödedi
kitapları bizler topladık
her sınıfa klima da alınacaktı ama onun parasını orta sınıflardan toplanacağı söylendi
alınsın 8 sene okuyacak çocuklar lafım yok ama bunları kullanacak öğretmenler henüz daha mevcut değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…