- 5 Ekim 2010
- 653
- 332
- 358
meraba arkadaşlar ben 2006 şubat doğumlu oğlumu bu yıl yakınımızdaki devlet okulunun anasınıfına kaydettirmeyi düşünüyorum, bu gün gittim gerekli belgeler nedir diye birsürü şey var tabi ,ancak bana çok saçma gelen şeylerde var;3 top fotokopi kağıdı,1 er adet mavi ve siyah pilot kalem,1 adet boş cd ve dvd gibi.sanıyorum okulun bir yıllık kalem ve fotokopi kağıdı ihtiyacını bizden karşılayacaklar.herneyse öğretmen olduğunu düşündüğüm bir beyle görüştüm ücreti sordum devletin belirlediği miktar 200 tl miş bi banka hesap no su var ister hepsini birden ister bu ay ve öbür ay olmak üzere 2 taksitte yatırabiliyormuşuz ancak bunun dışında birde okula bağış yapmamız gerekiyormuş yeni ana sınıfı yapılıyormuş devlet sadece dışını yapıyormuş içine karışmıyormuş içide bu bağışlarla yapılacakmış falan filan. bende dedim baış sonuçta bize bağlı değilmi elimizden ne gelirse onu verebiliriz dedim.çocuklarımız için şartları zorlamak gerekiyormuş anlayışlı olmalıymışız bu bağışlar yapılmazsa ana sınıfı açılmazmış siz müdüre hanımla bi görüşün bağış konusunu dedi ben gitmedim müdüre ,çünkü birsürü evrak var hepsini p.tesi ayarlayıp o gün yaptırıcam kaydı ozaman konuşurum diye düşündüm ama saçmada geldi yani adamın bağış yapılmazsa açılmaz lafının altında sanki yapmazsan çocuğunu gönderemezsin gibi bişey sezdim sanki sinirlerim bozuldu devletin koyduğu miktara eyvallah elbetteki ödiycez ama şu bağış olayı saçma değilmi sizcede fikrinizi almak istedim ve p.tesi nasıl bir tutum içinde olmalıyım sizce?