• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokuluna göndermek için erkenmi ?

Ceybertsdm

💫Mira Ve Linanın Annesi💫Kızıliçe✌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2022
142
113
33
Öncelikle merhaba hanımlar bundan 1 yıl önce kızımı kreşe verdim 3 yaşındaydı kendini geliştirsin sosyalleştirsin diye ama ne yazık ki çok kötü bi deneyim oldu kızım için sınıfındaki kendinden 7 ay büyük bi çocuktan korktuğu için şakır şakır konuşan miniğim kekeme oldu şükürler olsun şuan durumu çok iyi şimdilerde evde durmak istemiyor canı çok sıkılıyor çok tez canlı bende yetmiyorum kendisine sabahtan aksama kadar çizgi film izlesinde istemiyorum 8 aylık hamileyim bide sizce göndermelimiyim yoksa 1 yıl daha beklemelimiyim hem kardeşiyle bi bağ da kurmuş olur ablalık duygusu olur hemde yemek konusunda da çok seçici bu sorun da yerine oturmuş olur nasıl yapmalıyım

Neden sürekli çizgi film izliyor?
Hamile olabilirsiniz ama dökün oyuncakları, oynasın, yardım edecek birileri varsa yardım isteyin.
Evde olan ve çalışmayan annenin çocuğunu çok erken kreşe yollaması taraftarı değilim.
Çocuk annesinin yanında büyüsün.
5 yaştan sonra da kreşe ve anaokuluna gitsin.
Evdeyken çocuğu kendinizden mahrum etmeyin.

Neden sürekli çizgi film izliyor?
Hamile olabilirsiniz ama dökün oyuncakları, oynasın, yardım edecek birileri varsa yardım isteyin.
Evde olan ve çalışmayan annenin çocuğunu çok erken kreşe yollaması taraftarı değilim.
Çocuk annesinin yanında büyüsün.
5 yaştan sonra da kreşe ve anaokuluna gitsin.
Evdeyken çocuğu kendinizden mahrum etmeyin.
Oyuncak oynamadığını kim söyledi herseyden çok çabuk sıkılan bi kızım var birlikte oyun oynama süremiz bile 10 dakikadır malum bende bu ara biraz hamile olduğum için hareketlerim kısıtlı ve ağrılı geciyor günlerim sürekli sıkıldığını söylediği için okula gönderip göndermeme konusunda arada kaldım mahrum etme nerden çıktı

Oyuncak oynamadığını kim söyledi herseyden çok çabuk sıkılan bi kızım var birlikte oyun oynama süremiz bile 10 dakikadır malum bende bu ara biraz hamile olduğum için hareketlerim kısıtlı ve ağrılı geciyor günlerim sürekli sıkıldığını söylediği için okula gönderip göndermeme konusunda arada kaldım mahrum etme nerden çıktı
Sürekli çizgi film izlemesini istemiyorum diyen siz değil miydiniz?
Bu ne demek? Çocuk oyun oynamıyor çizgi film başında demek değilmi??
Çabuk sıkılıyorsa onun çözümüne bakın, hemen kreşe yollamak olmasın çözüm diyorum ben de.
Mahrum etmeyin evet, kreşe gidince sizden mahrum kalmayacakmı, belli bir saat evde olmayınca ne olmuş oluyor?
Hamilelikten dolayı alıngansınız sanıırm, daha fazla gerilmeniizi istemem.
Ama söylediklerimi iyi niyetle söyledim yanlış anlamanıza gerrk yok
Ben çok küçük kreşe verdim mecburi olarak ve o yüzden küçük yaşta yanımda olmadıkları için hep içimde uhdedir, küçük yaşta kreşe karşıyım.

Öncelikle merhaba hanımlar bundan 1 yıl önce kızımı kreşe verdim 3 yaşındaydı kendini geliştirsin sosyalleştirsin diye ama ne yazık ki çok kötü bi deneyim oldu kızım için sınıfındaki kendinden 7 ay büyük bi çocuktan korktuğu için şakır şakır konuşan miniğim kekeme oldu şükürler olsun şuan durumu çok iyi şimdilerde evde durmak istemiyor canı çok sıkılıyor çok tez canlı bende yetmiyorum kendisine sabahtan aksama kadar çizgi film izlesinde istemiyorum 8 aylık hamileyim bide sizce göndermelimiyim yoksa 1 yıl daha beklemelimiyim hem kardeşiyle bi bağ da kurmuş olur ablalık duygusu olur hemde yemek konusunda da çok seçici bu sorun da yerine oturmuş olur nasıl yapmalıyım
Keşke nokta virgül koysanız. Kekeme olduğuna şükrediyorsunuz sandım kısa bir an 🤦‍♀️

Aslında yaş olarak gitmesi iyi olur ama doğuma az kalmış sanırım , okul bakıp göndereyim derken doğuma yakın olunca kardeş geldi gönderildim duygusuna girer mi ondan emin olamadım, bir de oryantasyon sürecini yönetebilecek misiniz , eşiniz yardımcı olabilir mi bu süreçte bi kötü deneyim olduğu için yavaş yavaş alıştırmak gerek okula uzun sürebilir.
Sanki şu şartlarda 2, 3 saatlik oyun grubuna gönderseniz daha iyi olur gibi geldi.

Sürekli çizgi film izlemesini istemiyorum diyen siz değil miydiniz?
Bu ne demek? Çocuk oyun oynamıyor çizgi film başında demek değilmi??
Çabuk sıkılıyorsa onun çözümüne bakın, hemen kreşe yollamak olmasın çözüm diyorum ben de.
Mahrum etmeyin evet, kreşe gidince sizden mahrum kalmayacakmı, belli bir saat evde olmayınca ne olmuş oluyor?
Hamilelikten dolayı alıngansınız sanıırm, daha fazla gerilmeniizi istemem.
Ama söylediklerimi iyi niyetle söyledim yanlış anlamanıza gerrk yok
Ben çok küçük kreşe verdim mecburi olarak ve o yüzden küçük yaşta yanımda olmadıkları için hep içimde uhdedir, küçük yaşta kreşe karşıyım.
Sadece istediğim soruya cevap bulmak istedim tam olarak detay vermedim anlatmadım ondan dedikleriniz sacmama gitti alıngan veya gerilmiş değilim yanlış da anlamadım her türlü yoruma açığım ve ben bu mahrum bırakma konusunu çok gereksiz buldum kendi yaşıtlarıyla eğlenip büymesi varken kendini tanıması olgunlaşması varken neden sırf vicdanım rahat olsun diye dibimde durup büysün diye eve kapatıyım çocuk cocukla mutlu oluyor kreşte öyle bir sorunla karşılaşmadaydık hala daha devam edicekti çünkü o ortam onun için fazlasıyla güzel ilerde özgüven sorunu çekingen olsun istemem

Sadece istediğim soruya cevap bulmak istedim tam olarak detay vermedim anlatmadım ondan dedikleriniz sacmama gitti alıngan veya gerilmiş değilim yanlış da anlamadım her türlü yoruma açığım ve ben bu mahrum bırakma konusunu çok gereksiz buldum kendi yaşıtlarıyla eğlenip büymesi varken kendini tanıması olgunlaşması varken neden sırf vicdanım rahat olsun diye dibimde durup büysün diye eve kapatıyım çocuk cocukla mutlu oluyor kreşte öyle bir sorunla karşılaşmadaydık hala daha devam edicekti çünkü o ortam onun için fazlasıyla güzel ilerde özgüven sorunu çekingen olsun istemem
Hepsi dopru ama yaşı küçük lütfen bunu gözardı etmeyin.
Bunları 5 yaş ve sonrası da yapabilir.
Ayrıca evdeki çocuklar eve kapatılmış değilki, ilgili anne evde de çocukla güzel ilgilenebilir.
Bunun tek yeri kreş değil. Bu yaş için en azından. Bana göre.

Aslında yaş olarak gitmesi iyi olur ama doğuma az kalmış sanırım , okul bakıp göndereyim derken doğuma yakın olunca kardeş geldi gönderildim duygusuna girer mi ondan emin olamadım, bir de oryantasyon sürecini yönetebilecek misiniz , eşiniz yardımcı olabilir mi bu süreçte bi kötü deneyim olduğu için yavaş yavaş alıştırmak gerek okula uzun sürebilir.
Sanki şu şartlarda 2, 3 saatlik oyun grubuna gönderseniz daha iyi olur gibi geldi.
Park arkadaşlarımızın çoğu kreşe gidiyo bana alıştı artık bidaha eskisi gibi olmaz diyorlar ama işte içim rahat değil kızıma sorduğumda cok istiyorum diyip heycanlanıyor sonra ama kardeşim olucak onu yanlız bırakamam diyor sonra fikri tekrar değişip doğasıya kadar gidiyim sonra kardeşimle oynarım diyor oyun gruplarını da denedik haftada 2 kez kendi yaş grubu var ama kreş ortamını bildiği için orayı hiç sevmedi

4 Yaş kreşe gitmek için gayet doğru bir yaş. Uzmanlar da kreş tavsiye ediyor. Erken denmiş. Zaten 6 yaşta ilk okula başlanıyor. Nasıl erken? 5 yaş kreş değil zaten ilkokula hazırlık aanaokulu.4 yaş kreş sart. Yarım gün gidebilir.

Hepsi dopru ama yaşı küçük lütfen bunu gözardı etmeyin.
Bunları 5 yaş ve sonrası da yapabilir.
Ayrıca evdeki çocuklar eve kapatılmış değilki, ilgili anne evde de çocukla güzel ilgilenebilir.
Bunun tek yeri kreş değil. Bu yaş için en azından. Bana göre.
İlgili anneden girdiniz şimdide konuya anlaşamadık hanımefendi genede teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 😊

Özel ise yollardım.

4 Yaş kreşe gitmek için gayet doğru bir yaş. Uzmanlar da kreş tavsiye ediyor. Erken denmiş. Zaten 6 yaşta ilk okula başlanıyor. Nasıl erken? 5 yaş kreş değil zaten ilkokula hazırlık aanaokulu.4 yaş kreş sart. Yarım gün gidebilir.
Tekrar aynı şeyleri yaşayıp psikolojisini bozmaktan korkuyorum ondan kararsız kaldım

ben yurt dışında kreşte öğretmen olarak çalışıyorum burada özellikle anneler bebekken (9 aylık) gönderiyor çocukları kreşe gözlemlediğim kadarıyla çocuklar daha çabuk adapte oluyorlar kreşe gidince sosyal hayata ve okula. bence kesinlikle kreşe gönderin

Bence bu çocuğun ihtiyaçlarina ve durumuna göre değişiyor.kisa bir süre deneyip karar verebilirsiniz

Batıda 4 yaş okul çocuğudur. O senenin Mayıs ayında 4 yaşını doldurmuş çocuk okul öncesine başlar. İsteğe bağlı değil zorunludur. Ben yerinizde olsam başlatırdım. Bebek doğduktan sonra kreşe verirseniz bu sefer annem kardeşimi tutuyor beni gönderiyor diye düşünebilir. 2 yaş arayla çocukları olan biri olarak yazdıyorum bunu. Kreşte bir çocuk zorbalık yaptı diye hep evde tutamazsınız. Her zaman bir yerde böyle çocuklar olacak. Fark ettiğiniz an kreştekilerle konuşmadınız mı? Dikkat etmediler mi veya çocuğun ailesiyle konuşmadılar mı tekrarlanmaması için?

Kardeşiyle bağı her durumda olacak, aynı evde yaşayacaklar. Şu an okula gidiyor olsa bağ kurmamış mı olacak?
Ablalık duygusu diye bir şey olmuyor o yaşta. Eve bebek geliyor sadece, ben ablasıyım ben şuyum buyum olarak görmüyorlar. Düzenleri neyse ona devam ediyorlar hatta devam etmesi için uyarılarda bulunuyorlar. Küçük kıskançlık krizleri diyoruz onlara. Yani kardeş onların hayatını sizinki kadar değiştirmiyor.

Benim kendi cocugumdan gozlemin: 4 yasindayken tam zamanli anaokuluna gitme zamaniydi. Biz o zaman yari zamanli bir okula kaydettirmistik. Ogleden sonralari hep parkta gecirirdik, saat 3 gibi eve girerdik o bile yetmezdi cocuga. Bence verin 5-6 saatlik bir yere. Bence kardesi gelmeden baslasaydi daha iyi olurdu. O alisir, duzen oturturdu sonra kardese alisirdi. Simdi kardes geldi o evden gitti gibi olmaz insallah ruhunda.

Back