- 15 Nisan 2017
- 3.398
- 8.850
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
Herkese merhaba bu aralar anaokuluyla ilgili cok konu acildi biliyorum ama benim sorunum daha cok okula basladigindan beri huy degistiren oglum. Oglumla ilgili daha oncede konu acmisligim var ve durum gitgide kotuye gidiyor kendimi cok caresiz hissediyorum. Oglum 4 yasina girmek uzere. Bilenler bilir inanilmaz zor bir cocuk. 1 hafta once anaokuluna yazdirdim gelisimi acisindan faydali olur diye ama okula basladigindan beri zor olan yapisi 10'a katlandi diyebilirim. Herseye sinirlenip kendini yerlere atiyor yeri yumrukluyor babasina ve bana surekli bagiriyor. Asla soylediklerimizi dinlemiyor hersey onun istedigi gibi olacak. Agzimizi acip guzellikle izah etmeye calismamiz bile sinir kriziyle sonuclaniyor. Daha oncede bu huylari vardi ama bu kadar ekstrem degildi donup kaliyorum karsisinda inanin ne yapacagimi bilmiyorum. O oyle yapinca 21 aylik kizimda korkuyor aglamaya basliyor sakinlestiremiyorum. Okul iyi bir okul cok arastirdim ogretmenleri bilincli. Ben sorunun daha cok oglumdan kaynakli oldugunu dusunuyorum. Ogretmeni hala alisamadigini beni cok ozledigini soyluyor aceba bana tepkili oldugu icin mi boyle davraniyor. Bu huyunun uzerinde kalici olmasindan korkuyorum. Oglumun zor olan yapisi yuzunden sagligim bozuldu. Okula giderse duzelir bende kendimi toparlarim diye umut ederken daha da zorlasti tum umidimi yitirmis durumdayim. Bu aksam yine apartmani inletti evi birbirine katti esim dayanamadi kapiyi vurdu cikti evden. Ben konusmaya calistim ama davranislarinda hala israrci. Cocugu okula basladiktan sonra huy degistiren anneler bu durum gecicimi varmi bunu yasayanlar? Birde oglum icin nasil profesyonel yardim alabilirim bu konuda bilgisi olanlar lutfen bana bir yol gosterin daha once psikiyatriste goturduk tek gorusmede anormal bir durum yok bir daha getirmenize gerek yok dedi ama ben ciddi anlamda zorlaniyorum. Duzenli olarak bir cocuk psikologuna mi gotursem ama ote yandan 4 yasindaki bir cocuk icin agir olmazmi bu diye vicdan azabi cekiyorum. Ogluma nasil yaklasmam gerektigi konusunda resmen afalladim. Bana bir yol gosterirseniz sevinirim.
Son düzenleme: