slm arkadaşlar canım hatırlarsan benım oglumda anasınıfına gıdıyor sormak ıstedıgım ıkı soru var 1 oglum bana sureklı yardım etmek ıstıyor yanı oyuncak yoplama felan degıl gercekten işe yaradıgını mı hıssetmeye calışıyor anlamıyorum anne bana örgü ögret bende bulaşık yıkayım ev supüğruyum sıleyım bılmıyorum canım bazen karasız kalıyorum korkum kımlık çatışması yaşar mı ılerıde ne yapmam gerekıyor bılemıyorum ıkıncısı cok meraklı zaten sayıları toplama cıkarma harflerı bılıyor ha bırede ögrenmek ıstıyor ne yapmalıyım
bende birkaç soru soracaktım ama birkısmını mesajlarda buldum ve okudum bu yüzden şimdiden teşekkürler.
ama bir sorum daha var .biraz saçma gelebilir ama bunu öğrenmek istiyorum
sorum şu:
haziran 2005 doğumlu kızım var.
anaokuluna hangi öğretim yılında başlayacak?
ben 2010-2011 diye biliyorum
ama gecen gün bir arkadaş anaokulu öğretiminin 2 yıla çıktığını
bu yüzden benim kızımında 2009-2010 öğretim yılında okula başlayacağını söyledi
benim kafam çok karıştı bu durumda lütfen en kısa zamanda soruma karşılık bekliyorum
şimdiden çok çok teşekkürler
mrb.benim kızımda anaınıfına gidiyor.yalnız eve geldiğinde okulda neler öğreniyorlar ne söylüyor nede anlatıyor .ne yapabilirim
Yardımların için sağol güzelim. Benim sorunum arkadaşımın 5 yaşındaki oğlu. Daha doğrusu arkadaşımın sorunu diyelim buna.
Neyse çocuk bu sene ana sınıfına başladı ama okula asla gitmek istemiyor bir sürü bahane buluyor, olmadı zırlıyor. Anne baba suçu öğretmene yüklüyorlar. Doğum gününde bende okula gittim öğretmeni gözlemledim bana hiç ters gelmedi ama galiba anne baba kendileri öyle sanıyorlar.
Çocuk bugünde karnım ağrıyor demiş gitmemiş, babada sinirlenmiş ve vurmaya kalkmış. Sonuçta baştan beri çocuğun uydurduğu bahanelere kanarak zaten hata yaptılar. Açıkcası ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Sizce çocuğa yaklaşımımız nasıl olmalıdır, neler yapabiliriz.
CADIARZU Kanımca 2 seçenek var,ya sınıf içerisindeki bir arkadaşı ile sorunu var korkuyor olabilir o arkadaşından, kendisine zarar vereceğini düşünüyordur ya da Çok sıkılıyordur.Babanın yaklaşımı çok da onayladığım bir şey değil.nedenini sormak araştırmak lazımdı..İleride okul fobisi oluşabilir.Biraz daha sabredip neden olduğu konusunda araştırma yapmalarını tavsiye ediyorum.tam gün mü okulda yarım gün mü ?
:cüvcüvkulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:cüvcüv:
bende birkaç soru soracaktım ama birkısmını mesajlarda buldum ve okudum bu yüzden şimdiden teşekkürler.
ama bir sorum daha var .biraz saçma gelebilir ama bunu öğrenmek istiyorum
sorum şu:
haziran 2005 doğumlu kızım var.
anaokuluna hangi öğretim yılında başlayacak?
ben 2010-2011 diye biliyorum
ama gecen gün bir arkadaş anaokulu öğretiminin 2 yıla çıktığını
bu yüzden benim kızımında 2009-2010 öğretim yılında okula başlayacağını söyledi
benim kafam çok karıştı bu durumda lütfen en kısa zamanda soruma karşılık bekliyorum
şimdiden çok çok teşekkürler
bende bişeyler sormak istiyorum size. oğlum 5 yaşında seneye anaokuluna gidecek. fakat benim bazı endişelerim var. oğluma sürekli hikaye kitapları boyama kiyapları boya kalemleri vs. alıyorum yani arabalara olan ilgisini başka yönlere çekmeye çalışıyorum. fakat oğlum kesinlikle kitap okumak boyama yapmak gibi faaliyetlerle meşgul olmak istemiyo.buda beni korkutuyo açıkcası. Mesela harfleri tanıyo bilgisayarın kurdu oldu fakat yukarıda belirttiğim şeylere ilgisi yok. Endişelenmekte hakılımıyım inanın bilmiyorum. Yoksa benmi fazla abartıyorum onuda bilmiyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
2010-2011 öğretım yılında 5 yasında olacak.1 sene gıdıp 6 yasında ılkokula başlayabışır aslında.ama kızınızın hazırbulunusluk duzeyı onemlı..baslayıp başlayamayacağına öğretmenı karar verır.
:ecrin_bebek:
Canım benim kızım 2,5 yaşında ama bende sorayım dedim.
Kızım sürekli kitap, defter, kalem istiyor. Bende aldım hepsinden kalemi tutmasını falan öğrendi.
Sabahtan akşama kadar sürekli birşeyler karalıyor. Abaküs falan aldım 10.na kadar karıştırmadan sayıları sayıyor... Okul çağı gelince bunlardan sıkılır diye korkuyorum. 2,5 yaşında bu kadar yazmaya saymaya ilgi duyması normalidir senceCADIARZU
Merak etme bir süre sonra kendisi sıkılır ve bırakır ara ara aklına geldikçe yapar birşeyler....Biz anneler de ne kadar evhamlıyız öğrenmek istese bir dert öğrenmek istemese başka bir derta.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?