- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
-
- Konu Sahibi pink_princes
sanırım. birde paralar her ayın 8-14 ü arası (tarih konusunda tam emin olamadım 9 ay geçti unutmuşum:) yatıyor. o tarihlerde almazsan 1 ay sonra almak zorunda kalıyorsun.
benim ziraat bankası hesabım olmasına rağmen, hesabıma yatırmamışlardı. özellikle sgk yı arayıp rica ettiğim halde hesabıma yatıramaycaklarını söylemişlerdi
Ne zaman doğum yaptın. Ben 2013'de yaptım ilk başta postaneden alırken bir anda postaneden değil artık ziraat bankasından alınacak denildi. 2013 kasım-aralık itibariyle artık ziraatten alınıyordu. Sonradan değişti mi acaba tekrar?
Benim kızım 2 yaşında ve muhasebecim e-devlet şifremden her ay sizin dediğiniz gibi bildirdi. İlk bildiriminden 2 ay sonra aldım ilk parayı. Belki sistem daha hızlı oldu bizden sonra cidden bilemiyorum ama muhasebecim de 30'ar günlük girdi ondan eminim.
Memur değilsin dimi, özeldesin..
9 ay önce doğum yaptım, kasım 2014. bilmiyorum ki değişti mi benim bağlı olduğum sgk ile mi ailgili bir uygulama acaba. özellikle aradım, yeni doğum yaptım bankaya bu halde nasıl gideyim hesabıma yatırın dedim olmaz demişti
benim ziraat bankası hesabım olmasına rağmen, hesabıma yatırmamışlardı. özellikle sgk yı arayıp rica ettiğim halde hesabıma yatıramaycaklarını söylemişlerdi
Çok mantıksız gerçekten bende ilk başta elden alıyordum sonra banka memuru hesabınız varmış tanımlayalım gelmeyin dedi. Sizi gidip bankayla konuşsaydınız keşke. SGK'daki memurlara güvenilir mi?
Canım ben hamileyken düşük tehlikesi yaşadım, 8 hafta raporluydum. O zaman ziraate yatırdılar ancak hesabım olmadığı ve parayı hemen çekmediğim için parayı SGK emanete aldı. Sonra SGK ya gittim form doldurdum ve daha sonra ziraate gidip SGK numaramı bildirdim, banka da tekrar SGK nın sistemine hesap numaramı girdi. O yüzden doğumdan sonra da sıkıntı yaşamadım düşük tehlikesi döneminde hesap açtırdığım için.
Tekrar merhaba, az önce de belirttiğim gibi ben muhasebecime 30 'ar gün olarak girmesini rica ettim ve aldım her ay.
Hastane raporu SGK ya bildiriyor, ayrıca sana bir nüsha veriyor. Sen o nüshayı muhasebecine ya da insan kaynaklarına veriyorsun. İş yerine verdiğin raporlar, muhasebeci ya da insan kaynakları tarafından SGK'nın bir sistemi var oraya giriliyor, eğer muhasebecin her ay sonunda 30'ar gün olarak bildirirse alırsın canım maaşını. dediğim gibi ben şubatta doğum yaptım ve bu şekilde aldım.
ziraat bankasından hesap açtırmanı tavsiye ederim, artık PTT'den falan değil sadece ziraatten alabiliyorsun. Hesap açtırmadığın takdirde, paranı almaya zamanında gitmez isen parayı SGK emanete alıyor ve SGK ya gidip dilekçe doldurman gerekiyor, hesap açtırırsan ne zaman istersen o zaman çekersin.
Canım , şimdi sgk yı ara ve sor, her ay almak için ne yapmam lazım diye, benim bahsettiğim yöntemi anlatacak sana. Ben de oradan öğrenmiştim.
cnm şimdi hastane ve bizim muhasebeciyle görüştüm durumu anlattım. muhasebeci bu raporları sisteme giremiyormuş. (bu arada doğum izinleriyle ilgili falan sistem değişikliği olmuştu bu sene galiba onun etkileri) doğum raporunu ve doğum sonrası raporunu sadece ve sadece hastane sgk sistemine girebiliyormuş. onda da hastaneyle görüştüğümde 30'ar günlük raporlar şeklinde giremem doğum sonrasına aktardığım 5 haftayla birlikte doğum sonrası raporunu 5+8 hafta şeklinde yazarım ve sgk ile görüş onlar rapor parasını senin dediğin şekilde ayarlarlar dedi. dediğin gibi hemen sgk yı arayacağım ve doğum yapmadan biran önce ziraat bankasına hesap açtıracağım.
Canım, benim muhasebecim de ben bilmiyorum , yapamam falan dedi. Olayın peşini bırakmayınca mecburen yaptı.
Hastane SGK sistemine giriyor, iş yerinden de ayrıca onay gerekiyor sistemde. İşte iş yerinin yapması gereken onay kısmını 30 ar gün şeklinde yapacak muhasebecin.
bence taksitle değil tümünü veriyorlar.