Analık Halinde İşgörememezlik Ödemesi

sanırım. birde paralar her ayın 8-14 ü arası (tarih konusunda tam emin olamadım 9 ay geçti unutmuşum:) yatıyor. o tarihlerde almazsan 1 ay sonra almak zorunda kalıyorsun.

İşte artık ziraat bankasına yatıyor, hesap açınca olay bitiyor, para hep hesabında istediğin zaman çekebiliyorsun kartla. O yüzden de hesap açtırmak önemli.

benim ziraat bankası hesabım olmasına rağmen, hesabıma yatırmamışlardı. özellikle sgk yı arayıp rica ettiğim halde hesabıma yatıramaycaklarını söylemişlerdi

Ne zaman doğum yaptın. Ben 2013'de yaptım ilk başta postaneden alırken bir anda postaneden değil artık ziraat bankasından alınacak denildi. 2013 kasım-aralık itibariyle artık ziraatten alınıyordu. Sonradan değişti mi acaba tekrar?

9 ay önce doğum yaptım, kasım 2014. bilmiyorum ki değişti mi benim bağlı olduğum sgk ile mi ailgili bir uygulama acaba. özellikle aradım, yeni doğum yaptım bankaya bu halde nasıl gideyim hesabıma yatırın dedim olmaz demişti

Özel sektördeyim canım. Hatta ben bu konuda çığır açtım şirkette, ben araştırana kadar kimse bilmiyordu. Ben doğum yaptıktan sonra 2 arkadaşım daha doğum yaptı şirkette ve onlar da her ay alıyorlar maaşlarını.

Çok mantıksız gerçekten bende ilk başta elden alıyordum sonra banka memuru hesabınız varmış tanımlayalım gelmeyin dedi. Sizi gidip bankayla konuşsaydınız keşke. SGK'daki memurlara güvenilir mi?

benim ziraat bankası hesabım olmasına rağmen, hesabıma yatırmamışlardı. özellikle sgk yı arayıp rica ettiğim halde hesabıma yatıramaycaklarını söylemişlerdi

Canım ben hamileyken düşük tehlikesi yaşadım, 8 hafta raporluydum. O zaman ziraate yatırdılar ancak hesabım olmadığı ve parayı hemen çekmediğim için parayı SGK emanete aldı. Sonra SGK ya gittim form doldurdum ve daha sonra ziraate gidip SGK numaramı bildirdim, banka da tekrar SGK nın sistemine hesap numaramı girdi. O yüzden doğumdan sonra da sıkıntı yaşamadım düşük tehlikesi döneminde hesap açtırdığım için.

Çok mantıksız gerçekten bende ilk başta elden alıyordum sonra banka memuru hesabınız varmış tanımlayalım gelmeyin dedi. Sizi gidip bankayla konuşsaydınız keşke. SGK'daki memurlara güvenilir mi?

demekki benim sgk ile ilgiliymiş sıkıntı. neyse bir dahaki doğuma uyanık olurum :)

cnm şimdi hastane ve bizim muhasebeciyle görüştüm durumu anlattım. muhasebeci bu raporları sisteme giremiyormuş. (bu arada doğum izinleriyle ilgili falan sistem değişikliği olmuştu bu sene galiba onun etkileri) doğum raporunu ve doğum sonrası raporunu sadece ve sadece hastane sgk sistemine girebiliyormuş. onda da hastaneyle görüştüğümde 30'ar günlük raporlar şeklinde giremem doğum sonrasına aktardığım 5 haftayla birlikte doğum sonrası raporunu 5+8 hafta şeklinde yazarım ve sgk ile görüş onlar rapor parasını senin dediğin şekilde ayarlarlar dedi. dediğin gibi hemen sgk yı arayacağım ve doğum yapmadan biran önce ziraat bankasına hesap açtıracağım.

Canım, benim muhasebecim de ben bilmiyorum , yapamam falan dedi. Olayın peşini bırakmayınca mecburen yaptı.

Hastane SGK sistemine giriyor, iş yerinden de ayrıca onay gerekiyor sistemde. İşte iş yerinin yapması gereken onay kısmını 30 ar gün şeklinde yapacak muhasebecin.

arkadaşlar şimdi direk bağlı bulunduğum sgm yi aradım. en azından şu an için güncel bilgiler şunlardır;

* raporu sadece hastane sgk sistemine girebiliyor.
* işyeri muhasebecisi her ay raporla ilgili düzenli onay/güncelleme verirse para aylık yatıyormuş. raporun bitiminde onay verirse o zaman yatıyormuş.
* banka hesabımı bağlı bulunduğum sgm ye onaylatmam gerekiyormuş. yoksa para havuz hesabına yatıyormuş.

yinede aklıma yatmayan yerler var. artık bağlı bulunduğum sgm ye bizzat gidip işlemlerimi halletmeyi düşünüyorum. onlardan öğrendiklerimi de buraya yazarım arkadaşlar.

evet bende bu şekilde öğrendim. ama muhasebeci bir tane arkadaşa böyle yaptım sistem izin vermedi diyor. şimdi belki sistem değişmiştir olabilir bende araştırayım dedi. bende bağlı olduğum sgm ye gidip esas neler yapılıyor öğreneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…