Anadolu lisesi ile Düz Lise arasındaki farklar nelerdir*

19yasemin89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim kardeşim düzcede bir anadolu lisesinde okuyor(biz istanbulda oturuyoruz), kendisi dershaneden öğrenebilen biri(bire bir yani), oranında dershane olanakları iyi değil bu yüzden istanbulda düz liseye gitmek istiyor, hocalarına sorduğuna görede anadolu lisesi ile düz lise arasındaki farklar sadece öğrenci ve hocalardan kaynaklanıyor(kat sayı ve okul + puanıda artık eşit) kendiside dershaneden bilgi alabilen biri olduğu için bu karar matıklı geldi sizce orada mı kalmalı yoksa buraya mı gelmeli ?

şimdiki farkı bilmiyorum ama bende düz mezunuyum.üniversiteye yerleşirken 3.56 ort ile bana net 68 puan gelirken beşiktaş anadoludadan mezun 2.58 lik birine 70 puan gelmişti.hemde sayısalcıydı çok pis sinir olmuştum
zaten artık anadolu lisesinide kaldırıyolar hocalarıda yok diyosa dershaneden verim alması adına düze gitmesi daha mantıklı :26:

anadoluları mı kaldırıyolar ?? ben düz liseler kaldırılıyo diye duymuştm

anadoluları mı kaldırıyolar ?? ben düz liseler kaldırılıyo diye duymuştm

var bi tuhaflık.kardeşimin okulu anadoluydu düz oldu.düz bi lise anadolu oldu garip yani.dediğin doğru olabilir.ben kardeşimden bide bi kaç okuldan yola çıkarak söledim :26:

artık düz liselerin adı da anadolu lisesi oldu.aralarındaki tek fark yerleşirkenki puanlar ama onun dışında bildiğim kadarıyla üniversiteyi etkileyecek bir katsayı farkı filan yok.

Bir anadolu lisesi mezunu olarak farkı olmadğ-ığını söyleyebilirim!! Eskiden anadolu lisesini kazanmak çok büyük bir şeydi fakat artık değil. Tek fark okul başarı sıralamasına göre okul puanı geldiği için ve anadoludaki başarı fazla olduğu için senin de ona göre alman. Fakat artık bütün düz liseler anadolu oldu tek tük düz lise kaldı...

ben anadolu lisesi çıkışlıyım ama dönüp baktığımda fazla da bi fark yok diyorum
tek fark benim açımdan biraz daha ii ing eğitimi olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…