Anadolu Liselerine girişte torpil söz konusu mu ?

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Kızlar Ankarada okuyorum ve bi duyum aldım. Kafama takıldı.
Anadolu Liselerine girişte torpil söz konusu mu ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim :)
Şimdiden teşekkürler.

Anadolu liseleri puanla alıyor. Bu puanlar milli eğitimde kayıtlı zaten. Sizde bu sınavlarda aldığınız puanlara göre yerleştiriliyorsunuz. Bunda nasıl bir torpil olabilir ki? Olursa da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan puan değiştirilmesi lazım, bu da imkansız bir şey. Hangi liseye gideceğiniz sizin ya da okul müdürlerinin insiyatifinde değil. Siz tercih yaparsınız puanınıza denk düşen en iyi okula yerleştirilirsiniz.

direkt sınavlara kopya karıştığından sonrasında torpile ihtiyaç kalmıyordur

Ben zaten bi Anadolu lisesinde okuyorum ama liselere MEB'den torpille yerleşen arkadaşlarım var.
Mesela 470 lik yere 420 ile giren kişiler var.
O bakımdan sormuştum.

Canım Ankara'yı bilmem ama geçen sene İstanbul'da birçok A.L açıldı bu yüzden boş kontenjanlar oluştu ve 350 puanla bile gidenler oldu.. Hatta televizyonlara da çıktı.. Bende çok ağlamştm boşa çalıştım diye ama yapacak bişey yok..

eskiden oluyordu ama artık internet v.s işleri ortaya çıknca isteselerde yapamadılar torpil

şimdi sistem nasıl bilmiyorum ama önceden şöyle bişey vardı,
tercih olur, kayıt dönemi biterdi, buraya kadar sıkıntı yok kim ne hakediyorsa o, ama kayıtlar bitince okullar boş kontenjanı açıklardı, açıkta kalanlar o boş kontenjanlara başvururlardı, normal olan en yüksek puanlı başvuranın yerleşmesidir, ama tanıdık, rüşvet vs yoluyla herkes girebilirdi o açık kontenjandan, keza kuzenim kağıthane anadoluya giremeyip istanbul erkek lisesine girmiş bi insandır bu yolla, ama destekliyor muyum kuzenimi bu davranışı için? tabiki hayır, başkasının hakkını yedi.
birde daha iki sene önce bir tanıdığım okul değiştirip düşük puanlı bi liseden prestijli bir okula geçti lise2yi bitirdiğinde, tanıdık sayesinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…