bilgilendirme için çok teşekkürler. bugün hayırlısı ile ogluşumu anaokuluna yazdırıcaz. cok heycanlıyım daha kçüçük derken seneyede inşl. 1. sınıf ögrencisi olucaz. çok mutluyum ya rabbim böyle mutluluklar taddırsın hep.
kayıt yaptırdınız mı?sizce bu yıl kaldırabilecekler mi?selam, sorunu yeni gördüm hemen cevaplayayım , hoş belki sende cevabını bulmuşsundur ama yinede yazayım; benim oğlumda haziran 2008 li, ben bugun anasınıfına kayıt ettirmek için görüştüm.evraklarımı hazırladım yarın kayıt ettireceğim kısmetse.bizim çocuklar bu yıl anasınıfına gidecek eğer seneye biz yazılı izin verirsek 1.sınıfa başlayacak ama vermezsek yine anasınıfına gidecek.ben şahsen 2 yıl anasınıfına vereceğim . şuanki düşüncem öyle. yarım gün zaten. oynar eğlenir gelir.
kayıtlar adres sistemine göre yapılmış.milli eğitime bağlı anaokulu demişsiniz.oralarda adrese bakılmıyormu?Arkadaşlar biraz önce mahallemize bağlı okulumuzu aradım ana sınıfı için. Hoca 48 aylık cocukları kayıt yapacaklarını ama çok küçük olduklarını diğer eylül de 62 aylık cocuğu istersem 1. Sınıfa yada tekrar anasınıfına verebilceğimi ama oda çocukta sıkıntıya yol açacağını falan söyledi. Benim çocuğum olsa göndermem dedi yani kısacası.birde yarım gün ya sabahçı ya öğleci. Ufacık cocuk soğukta sıcakta sabah git öğle gel. Eee biz çalışıyoruz servis bırakacak ya babanneye yada ananeye rezil olacak kaendini kollayamaz gibi geliyo. Benim fikrim en güzeli galiba tam gün yine milli eğitime bağlı anaokuluna vereceğim. Sabah 08:30 da işe giderken kendi elim ile bırakaıp yine 05:30 de kendi elim ile alayım. Birde 3 gün yemeği falan arkadaşları oyun kulupleri kendi başına kalmayı ve başının çaresine bakmayı öğrenir. Seneyede ana sınıfına gider...
merhaba arkadaşlar tamda aradıgım konu buydu. benim oglum şuan 52 aylık. eylülde 54 aylık olucak. ben okula kayıt yaptırmaya gittigimde hayır küçük alamayız dediler. burda bir ögretmen arkadaş 48 aylıklar başlıyor acıklamasında bulunmuş. kafam çok karışık şimdi benim paşa başlıcak aydamı yoksa küçükmü ??
kayıt yaptırdınız mı?sizce bu yıl kaldırabilecekler mi?
canım 31 mart 2007'den önce doğanlar 1.sınıfa otomatik kayıtla başlıyor. yani 66 aydan sonrası zorunlu.60 aydan sonrası isteğe bağlı ama 48 ay diyen arkadaş doğru söylüyor sizin çocuğunuz da anasınıfına gidebilir. yalnız anasınıfı zorunluluk kapsamından çıkarıldı isterseniz göndermeyedebilirsiniz. çalışan anneler için kreş değil devlete bağlı bağımsız anaokullarını tavsiye ederim şahsen. ben de anasınıfında çalışıyorum ama anaokulundan buraya tayin oldum. anaokullarının anasınıfı da oluyor yani 5 yaş sınıfı olacak yine orada öğretmene de bağlı olmakla birlikte daha aktif kutlamalar ve geziler falan olur imkanlar daha geniş çocuğunuz daha çok görür öğrenir. ama dediğim gibi herşey öğretmene bağlı bunu da göz ardı etmeyin...
milli egitim bakanligina konu ile ilgili mail atmistim ordan yanit geldi.onlarda arastirma halindelermis.1-2hafta icinde netlik kazanacakmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?