Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Ana sınıfına başlama yaşı(ay olarak)nedir?

Yorgun

Ama azimli
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
375
78
318
oğlum 2008 haziran doğumlu.okullar açıldığında yani eylül ayında 51 aylık olacak.ana sınıfına (meb'e bağlı)başlama yaşımı yoksa henüz erken mi?nette şöyle bir ifade var:"...yaşları 60-67 ay arasında olan çocukların ilkokula başlamasının ailenin tercihine bırakılması ve 68 aydan büyüklerin ise mutlaka kaydedilmesi üzerinde durulduğunu söyledi."
bu ifade 1. sınıf için mi yoksa ana sınıfı için mi kafam karıştı.yeni çıkan uygulamayı tam bilmiyorum.ben normalde 2012-2013 ve 2012-2014 eğitim öğretim yılında yani iki yıl üst üste ana sınıfına göndermeyi düşünüyordum.bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Son düzenleme:
selam, sorunu yeni gördüm hemen cevaplayayım , hoş belki sende cevabını bulmuşsundur ama yinede yazayım; benim oğlumda haziran 2008 li, ben bugun anasınıfına kayıt ettirmek için görüştüm.evraklarımı hazırladım yarın kayıt ettireceğim kısmetse.bizim çocuklar bu yıl anasınıfına gidecek eğer seneye biz yazılı izin verirsek 1.sınıfa başlayacak ama vermezsek yine anasınıfına gidecek.ben şahsen 2 yıl anasınıfına vereceğim . şuanki düşüncem öyle. yarım gün zaten. oynar eğlenir gelir.

ogretmenim 48ayliklar anasinifina canim.hayirli olsun

Arkadaşlar biraz önce mahallemize bağlı okulumuzu aradım ana sınıfı için. Hoca 48 aylık cocukları kayıt yapacaklarını ama çok küçük olduklarını diğer eylül de 62 aylık cocuğu istersem 1. Sınıfa yada tekrar anasınıfına verebilceğimi ama oda çocukta sıkıntıya yol açacağını falan söyledi. Benim çocuğum olsa göndermem dedi yani kısacası.birde yarım gün ya sabahçı ya öğleci. Ufacık cocuk soğukta sıcakta sabah git öğle gel. Eee biz çalışıyoruz servis bırakacak ya babanneye yada ananeye rezil olacak kaendini kollayamaz gibi geliyo. Benim fikrim en güzeli galiba tam gün yine milli eğitime bağlı anaokuluna vereceğim. Sabah 08:30 da işe giderken kendi elim ile bırakaıp yine 05:30 de kendi elim ile alayım. Birde 3 gün yemeği falan arkadaşları oyun kulupleri kendi başına kalmayı ve başının çaresine bakmayı öğrenir. Seneyede ana sınıfına gider...

48 ayiçin küçük demeyin arkadaşlar. 3-6 yaş kazanımlar için kritik dönemdir. bilişsel ve sosyal olarak özellikle.

ha bi de çalışan bir bayan değilseniz tabi ki 5 yaş daha uygun olacaktır. bu çocuğa göre de değişir. annenin yokluğu bazı çocuklarda çeşitli etkiler yaratabiliyo.ama çalışan bir bayansanız olabildiğince kreş ortamlarında bulunmalı ancakkreş saatleri dışında da onunla yeterince ilgilenmelisiniz. bu dengeyi kurudğunuz taktirde çocuk hem sosyal ortama alışır hem de sizden ilgiyi ve sevgiyi alır

merhaba arkadaşlar tamda aradıgım konu buydu. benim oglum şuan 52 aylık. eylülde 54 aylık olucak. ben okula kayıt yaptırmaya gittigimde hayır küçük alamayız dediler. burda bir ögretmen arkadaş 48 aylıklar başlıyor acıklamasında bulunmuş. kafam çok karışık şimdi benim paşa başlıcak aydamı yoksa küçükmü ??

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f), (g) ve (h) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“f) Anaokulu: 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan okulu,”

“g) Ana sınıfı: 48-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde açılan sınıfı,”

“h) Uygulama sınıfı: 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla okul öncesi eğitimle ilgili program uygulayan mesleki ve teknik öğretim kurumları bünyesinde açılan sınıfı,”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesinin en çok tartışılan "okula başlama yaşı" için esneklik getirdi. 66 ayını doldurmuş çocuklar için sağlık kurumlarından, zihnen veya bedenen gelişmediğine ilişkin tıbbi rapor alınması halinde okula başlama yaşı bir yıl ertelenebilecek. MEB, 18 yönetmelikte düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikler, kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine ilişkin düzenlemeler içeriyor. Kamuoyunda okula başlama yaşının 5 yaşa çekilmesiyle birlikte başlayan tartışmalara da yönetmelikle son nokta koyuldu. Buna göre, veli çocuğunun bedenen veya zihnen gelişmediğini sağlık kurumlarından alacağı sağlık raporuyla kanıtlarsa çocuk okula bir sonraki yıl kaydedilecek. Daha önce çocuğun okula başlayabilmek için yeterince gelişip gelişmediğine okullarda müdür, öğretmen ve veli ortaklaşa karar verirken, yeni sistemde velinin uzman doktordan rapor alması gerekecek. MEB yetkilileri, ilçe merkezlerine veliler tarafından gelen dilekçeler nedeniyle böyle bir kararın alındığını söyledi. Çocuğu 66 ayını doldurup okula başlaması gereken velilerin yaklaşık yüzde 5'inin, "O daha çok küçük" diyerek göndermek istemediği öğrenildi.

ANAOKULU VE ANASINIFI

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle de, anaokulunu, 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan okul, ana sınıfını da 48-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan sınıf olarak tanımladı.

bilgilendirme için çok teşekkürler. bugün hayırlısı ile ogluşumu anaokuluna yazdırıcaz. cok heycanlıyım daha kçüçük derken seneyede inşl. 1. sınıf ögrencisi olucaz. çok mutluyum ya rabbim böyle mutluluklar taddırsın hep.

hayırlısı olsun..

daha durun mezunıyet tadı var sırada

evet maalesef benim oğlumda ana sınıfına kaydedilmiş.üstelik hiç istemediğim bir okula.maalesef diyorum çünkü ben getirip götürmek zorunda kalacağım ve servis vs yok.okula götürüp tekrar eve gelmek sonra tekrar gidip alıp eve tekrar gelmek çok zor olacak.çünkü yol o kadar yokuş ki anlatamam.o yüzden göndermemeyi düşünüyorum.üstelik çocuğumun tuvalet eğitimi var fakat kendi başına temizliğini yapamaz.bu da beni çok düşündürüyor açıkçası.

kayıt yaptırdınız mı?sizce bu yıl kaldırabilecekler mi?

çocuklarınıza güvenin biraz neden yapmasınlar çocuklardan çok anneleri telaşlanıyor bende anasınıfı öğretmeniyim geçenyılda 5 yaş grubuna girmiştim herşeyide yapıyorlar hiç sorun etmeyin .ama çocuklarınıza bazı alışkanlıkları kazandırabilirsiniz özellikle hala tuvalette yardımcı oluyorsanız şimdiden başlayın alıştırmaya herşeyi siz üstlenmeyin sorumluluklar verin kıyafetini ayakkabısını giysin tabağını bardağını taşısın

kayıtlar adres sistemine göre yapılmış.milli eğitime bağlı anaokulu demişsiniz.oralarda adrese bakılmıyormu?

canım 31 mart 2007'den önce doğanlar 1.sınıfa otomatik kayıtla başlıyor. yani 66 aydan sonrası zorunlu.60 aydan sonrası isteğe bağlı ama 48 ay diyen arkadaş doğru söylüyor sizin çocuğunuz da anasınıfına gidebilir. yalnız anasınıfı zorunluluk kapsamından çıkarıldı isterseniz göndermeyedebilirsiniz. çalışan anneler için kreş değil devlete bağlı bağımsız anaokullarını tavsiye ederim şahsen. ben de anasınıfında çalışıyorum ama anaokulundan buraya tayin oldum. anaokullarının anasınıfı da oluyor yani 5 yaş sınıfı olacak yine orada öğretmene de bağlı olmakla birlikte daha aktif kutlamalar ve geziler falan olur imkanlar daha geniş çocuğunuz daha çok görür öğrenir. ama dediğim gibi herşey öğretmene bağlı bunu da göz ardı etmeyin...

kayıt yaptırdınız mı?sizce bu yıl kaldırabilecekler mi?

evet kayit yaptirdim.baslayacak eylulde.daha once sekiz ay krese gitmisti alisamadi aldik.evdede sikiliyor kisin.deneyecegim yarim gun zaten.severse devam.ki sevse iyi olur.hergun evde dergi calismaktan gina geldi.

anasinifi ogretmenisiniz sanirim anasinifinda 48aydan 66aya kadar siniflari karisikmi yapacaklar belli aya gore ayiracaklarmi bilginiz varmi.birde ogretmen secebiliyormuyuz.

milli egitim bakanligina konu ile ilgili mail atmistim ordan yanit geldi.onlarda arastirma halindelermis.1-2hafta icinde netlik kazanacakmis.

milli egitim bakanligina konu ile ilgili mail atmistim ordan yanit geldi.onlarda arastirma halindelermis.1-2hafta icinde netlik kazanacakmis.

canım milli eğitim bu konudaki kararı müdürlere bırakmak mecburiyetinde çünkü her okulun şartları aynı olamaz hiçbir zaman...bazı okulların 4 tane anasınıfı var bazısının bir tane. ayrıca bölünmüş olsa da olmasa da tedirgin olmayın yurt dışında ve ülkemizde bazı özel okullarda da uygulanan çocuktan çocuğa diye bir eğitim yaklaşımı var...zaten yaş olarak aralarında uçurum da yok. hem de şöyle düşünün her çocuk bir değil. bazı çocuk olur 3 yaşındadır 6 yaş seviyesi gösterir,bazısı 6 yaşında olur ceket çıkarıp asamaz,suyunu bile tek içemez. öğretmeninize ve çocuğunuza her zaman güvenin karma grup da olsa aynı yaş da olsa muhakkak sınıf içerisinde seviye farkı olur ve bu dengeyi öğretmen kurar çocuklarla birlikte... siz anne olarak biraz fazla tedirgin oluyorsunuz sanki :) ayrıca sizden ricam çocuklarınızın yanında bu konulara girmeyin, çocuklar öyle zekiler ki :) annem zaten böyle böyle dedi der kafasında kurup bunu okuldan hoşlanmadığı gitmek istemediği zamanlar çookk güzel kullanır. bir kere tamam hadi bu seferlik gel kalma okulda dediniz mi o iş orta biter zaten. benm kızım-oğlum büyüdü alışır okula sorun çıkarmaz gibi laf arasında msjlar verin çocuklarınıza. sizin güven duyduğunuzu bilirse herşey daha kolay olur. artı :) sakın öğretmenlerini çocukların yanında çekiştirmeyin okulda hepsini anlatırlar zaten öğretmenlerine :) öğretmen seçme konusuna gelince bu da müdürlere bağlı göreceli bi konu. hepinizin hakkında hayırlısı olsun inşaallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…