Ana rahminde bebeklerimiz

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
Burası çok gürültülü. Dünyamdaki bu ses nereden geliyor?

Ana rahmini sessizi dışardan tamamen soyutlamış bir su dünyası gibi hayal ederiz. Halbuki rahmin içi çok gürültülüdür. Rahim sıvısında yankılanan sayısız ses bebeğimizin kulaklarına ulaşır ve kesintisiz işitsel uyarılmalara yol açar. Bu seslerin birçoğunu vücudumuz üretir. Damarlarımızda akan kan, kalp atıişlarımız, sindirim sistemimizdeki gazlar, ciğerlerimizi dolduran hava, hatta hıçkırmamız, hapşırmamız ve öksürmemiz bile ses kaynağıdır.

Bebeğimizin işitme duyusu döllenmeden sonraki 15-20 hafta içinde gelişmeye başlar. Araştırmalara göre 25 hafta sonra annenin karnına yerleştirilen bir hopörlerden verilen ses bebeğin kalp atışlarının hızlanmasına veya bacaklarının ani hareketler yapmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla, hamileleğin bu aşamasında bebeğimiz, rahim sıvısından kulaklarına gelen sesleri işlemeye başlamış demektir.

Bebeğinizin neler duyduğunu merak ediyorsnız kulağınıza bir deniz kabuğu dayayabilir ve kendi kan dolaşımızın sesini dinleyebilirsiniz. Başımızı sevdiğimizn göğsüne yasladığımızda duyduğumuz kalp atışları, uzaklardan gelen gurultular ve ciğerlere dolan havanın sesi de bebeğimizin duyduklarına benzer. Tabi bebeğimizin duydukları rahimdeki sıvı nedeniyle değişime uğramaktadır. Üstelik o, bu farklı seslerin ne olduğunu, ne anlama geldiğini de bilemez. ama yine de sesleri birbirinden ayırmaya çalışırken gerçek anlamda uyarılmış olur...

• Konu Sahibi EU1
AY ne kadar güzel ya çok hoşuma gitti bu yazı çok ıyı geldi.allahım inşallah hepimize yardım eder bu güzellikleri.sabırsızlıkla beklıyorummmmmm

• Konu Sahibi EU1
Canım yazılar çok güzeeelll yaaa mutlu oldum okurken Allah razı olsun inş seninde güzel haberini duyarız Allah sanada sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip eder inş.

• Konu Sahibi EU1
amin canım yaa.şu hanı çocuklarına işkence yapanları,yok bıryerlere atanları o kadar kınıyorumkı bızım içimiz sızladıgı gıbı sızlasın içleri

• Konu Sahibi EU1
teşekkürler.gerçekten çok güzeldi.hoşuma giderek okudum canım.emeğine sağlık.

• Konu Sahibi EU1
Bunun için benim kızım elektrik süpürgesinin sesine bayılıyor işte!!

ben bebeğimle yüksek sesli konuşamıyorum bile kızım duyarda kıskanır diye :)) yavaş yavaş konuşmaya çalışıyorum ama beni duyduğunu sanmıyorum :))) ama elim hep karnımda. bebeğim sevildiğini biliyor ve tekmeleriyle beni hiç yalnız bırakmıyor o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…