Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ana okulu uyum sorunu lütfen yardım

belinay 222

Mutluluk senin elinde :)
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
947
733
37
Oğlum ana okuluna başladı çok hareketli bir çocuk ,sürekli oturmayı sevmez eğer oturmak için zorlarsan farkında olmadan eli rahat durmaz ya yanındaki insanların koluna dokunur,ya başına dokunur açıkçasıseni kıcıklandırır.dün öğretmeniyle konuştum arkadaşlarınında kollarına kafasına herhangi bir yerine dokunuyormuş arkadaşlarıda doğal olarak rahatsız oluyormuş çocuğum iri yapılı bir çocuk olduğu için öğretmeni dokunsa bile arkadaşlarının canı yanıyor diyor aslında çocuk vurma amaçlı yapmıyor diyor bide sabit biryerde oturmuyor hemen ayağa kalkma ihtiyacı duyuyor dedi evde bi uyarın yapmasın bidaha dedi ama benim çocuğum dinlermi beni dinlemezmi bilmiyorum benim çocuğumu düzene sokmam için ne yapmam lazım arkadaşlar,nasıl yaklaşmam lazım

Canım devletemi verdin ozelemi genelde devlette öğretmenler en küçük bi uyum sorununda alın çocuğu diyor yani en azından burda böyle bende öğretmenim asla eleştirmek için yazmiyorum yanlış anlasilmasin

E
Canım devletemi verdin ozelemi genelde devlette öğretmenler en küçük bi uyum sorununda alın çocuğu diyor yani en azından burda böyle bende öğretmenim asla eleştirmek için yazmiyorum yanlış anlasilmasin
Evet canım devlete verdim bilmiyorum inşallah öyle bişey demez

Dokunuyormuş derken vuruyor sanırım. Belli yaşta ilgisizlikten ötürü dikkat çekmek için kendince geliştirdiği algoritmadır çocukların bu davranışları. Kimi bağırarak, kimi ağlayarak, kimi vurarak, kimi koşarak vs. gibi ilgi çekme davranışları içerisine girerler ve bu kafalarında yer eder.

Çocuğunuza gerektiği kadar ilgi gösterdiğini düşünsenizde, her an ilgilenmeniz mümkün olmadığı için ilgiye en muhtaç olduğu anları kaçırmış olabilirsiniz.

Hareket ve vurmasını engelleyecek oyunlar oynayarak bu davranışından vazgeçirebilirsiniz. Anaokuluna başladığına göre belli komutları uygulayabilecek yaşta. Onunla oyuna başlamadan önce yapmayı çok istediği şeyleri ödül olarak verebilirsiniz. Ufakken oynadığımız ateş ve buz oyunu vardı, 1 kişi ateş 1 kişi buz olurdu. Buz dokunduğu kişiyi dondurur, ateş dokunduğu kişiyi çözerdi. Bu tarz bir oyun alanı yapabilirsiniz.

Gerçi yukarıda söylediğim şeyleri anaokulu öğretmeninizin yapması gerek fakat daha önce pdr okuyan birine yazdığım gibi ülkede o kadar bölüm kazanmış olmak için okul okuyan insan var ki, bu işin inceliklerini yapabilecek olgunluklara bir çoğu sahip değil. Maalesef matematik, edebiyat yapabilen insanları çocuk gelişimi bölümlerine yerleştirirsek sonuçları da bu olur. Öğretmen arkadaşlarım lütfen yanlış anlaşılmasın, benim sitemim işini layıkı ile yapamayanlara.

Dokunuyormuş derken vuruyor sanırım. Belli yaşta ilgisizlikten ötürü dikkat çekmek için kendince geliştirdiği algoritmadır çocukların bu davranışları. Kimi bağırarak, kimi ağlayarak, kimi vurarak, kimi koşarak vs. gibi ilgi çekme davranışları içerisine girerler ve bu kafalarında yer eder.

Çocuğunuza gerektiği kadar ilgi gösterdiğini düşünsenizde, her an ilgilenmeniz mümkün olmadığı için ilgiye en muhtaç olduğu anları kaçırmış olabilirsiniz.

Hareket ve vurmasını engelleyecek oyunlar oynayarak bu davranışından vazgeçirebilirsiniz. Anaokuluna başladığına göre belli komutları uygulayabilecek yaşta. Onunla oyuna başlamadan önce yapmayı çok istediği şeyleri ödül olarak verebilirsiniz. Ufakken oynadığımız ateş ve buz oyunu vardı, 1 kişi ateş 1 kişi buz olurdu. Buz dokunduğu kişiyi dondurur, ateş dokunduğu kişiyi çözerdi. Bu tarz bir oyun alanı yapabilirsiniz.

Gerçi yukarıda söylediğim şeyleri anaokulu öğretmeninizin yapması gerek fakat daha önce pdr okuyan birine yazdığım gibi ülkede o kadar bölüm kazanmış olmak için okul okuyan insan var ki, bu işin inceliklerini yapabilecek olgunluklara bir çoğu sahip değil. Maalesef matematik, edebiyat yapabilen insanları çocuk gelişimi bölümlerine yerleştirirsek sonuçları da bu olur. Öğretmen arkadaşlarım lütfen yanlış anlaşılmasın, benim sitemim işini layıkı ile yapamayanlara.
Bilmiyorum genelde sevilen önerilen yıllarını bu mesleğe vermiş bir öğretmen öneri üzerine verdim çocuğumu zaten

Bilmiyorum genelde sevilen önerilen yıllarını bu mesleğe vermiş bir öğretmen öneri üzerine verdim çocuğumu zaten
Sizin çocuğunuzu anaokuluna vermenizin ana amacı öğretmeninin onu doğru şekilde eğitmesi, buraya açtığınız konuyu ona sorarak daha sağlıklı tavsiyeler alabilirsiniz. Sonuçta yıllarını vermişse belli tecrübesi vardır, size en iyi yolu o gösterecektir.

Yapacağınız her müdahale psikolojisini belli ölçülerde etkileyebilir, sonuçta uzman değilsiniz.

Çocuğunuz kaç yaşında? 4 yaşında falansa uyarmakla olmaz,bilmiyor mu bu öğretmen? Ayrıca benim kızım benim dediğimi yapmaz ama öğretmeni derse yapar. Anaokulu öğretmeni olmak kolay değil, uyarın demek çok amatörce.

Çocuğunuz kaç yaşında? 4 yaşında falansa uyarmakla olmaz,bilmiyor mu bu öğretmen? Ayrıca benim kızım benim dediğimi yapmaz ama öğretmeni derse yapar. Anaokulu öğretmeni olmak kolay değil, uyarın demek çok amatörce.
5 yaşında canım

Devlet okulunda calisan bir öğretmenim ve bugüne kadar ağlayan yada uyum sağlamakta zorlanan çocuğun velisine alin siz bu çocuğu demedim.Bazi insanlarin dokunulmaktan hoslanmayabilecegini uygun bir dille anlatabilirsiniz bencede. Bakin aslında ogretmeniniz ne güzel ifade etmiş,vuruyor dovuyor gibi cümlelerde kurabilirdi. Bunu gözünüzde çok buyutmeyin lütfen. Öğretmeni ile birlikte hareket ederek cozebilirsiniz diye düşünüyorum.

Evde uyarın yapmasın dedi . Pes doğrusu .Kendisi ne yapacakmis sade çocuğa oyun şarkı mi öğretecek? Allah aşkına size böyle bir cümle kurulduğunda ben tabikide konusucam ama sizde öğretmen olarak yıllardır bir çok öğrenci okuttunuz .bu tarz sorunlara cozumunuz nedir? Ben evde uyarınca siz ogrencinize sorun çözme yolunda nasıl bir süreç başlatacaksiniz? Vb cümleler kurarak öğretmeni sasirtsaydiniz. Ne kolay ya evde uyarın yapmasın . Okul öncesi öğretmenler islerini oyun oynatmak şarkı söylemekden ibaret görmese bugün ilk okul öğretmenleri bu denli çocuklarla sorun yaşamayacak. Çok değerli ogretmenlerimiz var laflarim tabikide onlara değil .

Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Bazi konularda ben de diyorum evde konuşun bu konuyu, bir daha yapmaması gerektiğini falan diye. Bunu niye diyorum veli ve ogretmenin çocuğa söyledikleri tutarlı olsun diye. Mesela sabah Günaydın demeyen cocuklar var veliye diyorum evde siz de soyleyin ki alissin bu kelimeye . Ya da okula gelirken uyarin Günaydın demeyi unutmasin diye. Vurma, küfür vb bir olay oldugu zamanda direk veliye soylerim çocuğunuz bunu yapti haberiniz olsun siz de evde konuşun bunu diye. Bence ogretmen elinden geleni yapiyordur ama size beraber hareket etmeniz icin uyarin demiştir. Bence yanlış olan hiçbir şey yok . Her konuda aile ve ogretmen birlikte hareket etmeli. Ogretmen super kahraman değildir ki her seyi kökünden halletsin.

Bence sorun ana okuluna uyum değil çocuk zaten evde de böyleymiş yani bu sorunu sadece okulunda yaşamıyor ki neden başlığı öyle açtıniz?

Çocuk hep bu denli hareketli ise yani sabit duramıyor sürekli eli kolu ayağı hareket halinde ise bu aslında ciddi bir sorunun habercisi olabilir.bu sorun da okula uyum sorunu değil gibi maalesef.

Bir de çocuğunuz 3 yaşında olsa arkadaşlarını sevmek için dokunuyor diyebiliriz ancak 5 yaşında ki normal bir çocuk kime ne için dokunduğunu bilir.bunun ayrımını yapar

Öğretmen uyarisinda haklı çünkü çok sorunlu veliler var.örneğin sizin çocuğunuz dokunuşuyla başka bir çocuğa zarar verdiği anda hem öğretmeni hem okulu şikayet edecek potansiyeli olan insanlar var.ben uyarı konusunda öğretmene hak verdim bu yüzden.

Ancak bunun cozumu yapma oğlum vurma çocuğum değil belki de cocuk istemsizce yapiyor butun bunlari.isterseniz bir Pedagog ile görüşün.

Bence sorun ana okuluna uyum değil çocuk zaten evde de böyleymiş yani bu sorunu sadece okulunda yaşamıyor ki neden başlığı öyle açtıniz?

Çocuk hep bu denli hareketli ise yani sabit duramıyor sürekli eli kolu ayağı hareket halinde ise bu aslında ciddi bir sorunun habercisi olabilir.bu sorun da okula uyum sorunu değil gibi maalesef.

Bir de çocuğunuz 3 yaşında olsa arkadaşlarını sevmek için dokunuyor diyebiliriz ancak 5 yaşında ki normal bir çocuk kime ne için dokunduğunu bilir.bunun ayrımını yapar

Öğretmen uyarisinda haklı çünkü çok sorunlu veliler var.örneğin sizin çocuğunuz dokunuşuyla başka bir çocuğa zarar verdiği anda hem öğretmeni hem okulu şikayet edecek potansiyeli olan insanlar var.ben uyarı konusunda öğretmene hak verdim bu yüzden.

Ancak bunun cozumu yapma oğlum vurma çocuğum değil belki de cocuk istemsizce yapiyor butun bunlari.isterseniz bir Pedagog ile görüşün.
Evet bazen evdede kolumuza dokunur mesela niye dokunuyorsun oğlum durdururken dediğimizde tamam anne bidaha yapmıycam unutmuşum der farkında olmadan yapıyor ben zaten öğretmeni suçlamadım başlığıda o şekilde yazıverdim bunda ne sakınca oldu anlamadım

Evet bazen evdede kolumuza dokunur mesela niye dokunuyorsun oğlum durdururken dediğimizde tamam anne bidaha yapmıycam unutmuşum der farkında olmadan yapıyor ben zaten öğretmeni suçlamadım başlığıda o şekilde yazıverdim bunda ne sakınca oldu anlamadım
Ben zaten öğretmeni suçladiniz demedim.başlık yanıltıcı onu demek istedim.yani ortada suçlama yok.başlık okulda uyum sorunu ama içerik çocuğun evde başlayan okulda devam eden problem davranışı.bunu demek istedim aslında.

Neden öğretmen uyarmis kendi ne is yapıyor diye yazan kisilere öğretmen haklı elbette uyaracak okul-aile işbirliği denilen olay da bu zaten demek istedim.hem aile evde hem öğretmen okulda tutarlı davranmalı ki çocuğun problem davranışı ortadan kalkisin.

Okula davranış problemiyle getirip senelerce problemlerin farkında olup "aman çocuk o" diyerek göz ardı edip sınıfa gelince bütün yükü öğretmene atan velilere hastayım. Lafım size değil konu sahibi, en azından ne yapabilirim diye soruyorsunuz. Ben evde uyaracaksam öğretmen ne yapacak gibi düşünenlere sözüm. Öğretmen 1 sene çeker, 4 sene çeker ama siz ömür boyu çekeceksiniz. İş birliği içinde çalışmadıkça sorunlar da çözülmez. Öğretmen istediği kadar okulda uyarsın, evde anne-baba önemsemeyince çocukta kafa karışıklığı olur, işe yarar bir gelişme olmaz.

Anasınıfı çocuğu uyarmadan anlamaz hadi anladı diyelim 1 bilemediniz 2 gün buna uyar.. Bunun eğitimle çözülmesi gerek ögretmeninde çocugu uyarın demek yerine su sekilde bi strateji uygulayabiliriz siz evde sunları yapın bende bana düsünleri yapayım sonucu hep birlikye değerlendiririz demesi daha doğru olurdu.

Velilere çocuğu ile ilgili bilgilendirme yapmaya bile gelmiyor yahu!

Hemen başlıyorlar..
Eee biz uyaracaksak onun işi ne?
Eeee ben çözeceksem o ne yapacak?

Vallahi eskilere diyorlar cahil diye, ben onların ellerinden, yanaklarından öpüyorum.
Asıl cahil bu çok bildiğini sanan cahiller isteyen üstüne alınsın...:63:

Öğrenciye davranışı kazandırmak sadece öğretmenin işi ya da sadece velinin işi değildir.
Sen evde güzel bir eğitim verirsin, okul ortamında dikkat edilmezse çocuk o davranışı oturtamaz.

Okulda öğretmen elinden geleni yapar ama evde dikkat edilmediği için yine istenen davranış kazandırılamaz.

Veli-öğretmen iş birliği iş birliği diye bağıra bağıra hasta olduk.
Anlatamadık ne yazık ki:KK14:

ögretmenlerin işi gerçekten zor arkadaşlar. ders mi anlatacak davranış mı düzeltecek. oglumu ilkokula bu yüzden 1 yıl geç başlattım nedeni bazı davranışlarının yerine oturmamasıydı. Bu yıl oglum 8 yaşına yeni girmiş olarak yeni ögretimde yerini aldı. Geçen yılla bu yıl arasında daglar kadar fark var oglumda...ama sınıfta 2010 lular var o kadar açık ara fark varki aralarında...ögretmen devamlı uyarmakta bagırmakta... ögretmenede Allah bir bogaz bir sinir vermiş demi ama...eger ögrenciniz bu tür davranışlara devam ederse alın okuldan derim...

Evde uyarın yapmasın dedi . Pes doğrusu .Kendisi ne yapacakmis sade çocuğa oyun şarkı mi öğretecek? Allah aşkına size böyle bir cümle kurulduğunda ben tabikide konusucam ama sizde öğretmen olarak yıllardır bir çok öğrenci okuttunuz .bu tarz sorunlara cozumunuz nedir? Ben evde uyarınca siz ogrencinize sorun çözme yolunda nasıl bir süreç başlatacaksiniz? Vb cümleler kurarak öğretmeni sasirtsaydiniz. Ne kolay ya evde uyarın yapmasın . Okul öncesi öğretmenler islerini oyun oynatmak şarkı söylemekden ibaret görmese bugün ilk okul öğretmenleri bu denli çocuklarla sorun yaşamayacak. Çok değerli ogretmenlerimiz var laflarim tabikide onlara değil .
okul öncesi öğretmenleri oyunla öğretir yasami,kuralları! Herşeyi bu kadar bilirken bunu da bilseydiniz keşke. Sizin gibi düşünen insanlar olduğu surece çocuklarda sorunlu olmaya devam eder. Oldu yahu millet evde sorunlu cocuk yetistirsin,ogretmenden super kahramanlik beklesin.Vay be arkadas.Konu sahibi lütfen alinmayin sözüm size yada cocugunuza değil. Bu yorumu yapan arkadaşa.

X