• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ana okul ögretmenlıgı

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pira

Ziyaretçi
ben onlısans mezunuyum halk egıtımde 2 yıl daha egıtım alırsam ögretmenlık hakkı oluyormu

arkadaşım ben kocaeli de halk eğitime sordum ama malesef konudan bi haberler. çok sık arayıp sorunca bana sadece lise mezunları katılır dediler. pratik kız sanat okulu varsa eğer oraya bir başvur. eğer istanbuldaysan beylerbeyinde sabancı olgunlaşma enstitüsünün pratik kız sanat okulu var. buraya kesinlikle önlisans mezunları katılabiliyor. ama ücret biraz yüksek. araştırınca burada paylaşırsan sevinirim.

pira merhaba,haberiniz vardır ama ben yinede paylaşmak istedim..anasınıfı öğretmenliğinde 2 yılllık önlisans bitirenler açıköğretimden 4 yıla tamamlayabiliyorlar..böylesi sizin için daha iyi olmaz mı?elinizde lisans diploması olur..tabi sizin için şartları yine siz daha iyi bilirsiniz..

pira merhaba,haberiniz vardır ama ben yinede paylaşmak istedim..anasınıfı öğretmenliğinde 2 yılllık önlisans bitirenler açıköğretimden 4 yıla tamamlayabiliyorlar..böylesi sizin için daha iyi olmaz mı?elinizde lisans diploması olur..tabi sizin için şartları yine siz daha iyi bilirsiniz..

ama açıköğretime tamamlarken işletme bölümünü seçebiliyorsun. yani okul öncesi açıköğretime geçiş yok. çocuk gelişiminin de işletmeyle alakası tartışılır...:uhm:

ben onlısans mezunuyum halk egıtımde 2 yıl daha egıtım alırsam ögretmenlık hakkı oluyormu

canım önlisansta okuduğun bölüm çocuk gelişimi ise halk eğitime gitmene gerek yok çünkü halk eğitimin vereceği eğitim lise eğitimi sen zaten önlisans okumuşsun.ayrıca çocuk gelişimi önlisans okuyanlar yardımcı öğretmen olarak görev alabilir ama kadrolu değil sözleşmeli olarak ve ihtiyaç varsa bunu istersen bağlı bulunduğun ildeki milli eğitime başvurman gerekiyor..

şayet önlisansta okuduğun bölüm çocuk gelişimi değilse o zaman halk eğitimdeki kursa gidebilirsin ancak iş garantisi yok niye dersen üni mezunlarına görev vermeyenler sana bana görev verirmi kocaman bir soru işareti..ama özelde iş bulursan çalışabilirsin..

canım kitapçıkta yazanı aynen sana yazıyorum....lisans tamamlama koşullararı:kız meslek liseleri ve veya meslek liselerinin çocuk gelişimi ve eğitimi ile çocuk gelişimi ve bakımı bölümlerinden mevzun olup''açıköğretim fakütesi ookulöncesi öğretmenliği lisans proğramı ile eğitim fakültesi ve mesleki eğitim fakültelerinin okulöncesi öğretmenliği anaokuluöğretmenliği....bölümlerinden birinden 2003-2004 öğretim yılı ve sonrasında önlisans diploması alarak ayrılanlar açıköğretim fakültesi okulöncesi öğretmenliği lisans proğramına kayır yaptırabilirler..bu yazılanlar sadece açıköğretimden önlisans mevzunu olanlar için mi geçerli?anasınıfı öğretmenliğinde önlisans açıköğretim var mı ondan emin olamadığımiçin seni bilgilendirmek istedim..

şimdi arkadaşlar çocuk gelişimi
1. 2 yıllık örgün öğretimler var sınavsız geçiş yapılanlar,
2. eskişehir anadolu üni.açık öğretim fakültesinde 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği,
3. fakültelerin 4 yıllık örgün öğretim okul öncesi,anaokulu öğretmenlikleri var..

azelciğim benim senin yazdığından anladığım şu canım. diyelimki ben ankarada okulöncesi okuyorum 4 yıllık ve 2 yılın sonunda oradan ayrıldım o zaman eskişehirdeki açık öğretimde kalan 2 yılı okuyabilirim. çünkü önlisans diyor ya 2 yıllık yada açık öğretim demek bu.ben 2.yılı okuyup bırakırsam o zaman önlisans yapmış oluyorum ve açık öğretime geçiş yapabiliyorum çünkü o bölüme girerken zaten össde yeterli puanı almışım 4 yıllık kazanmak için..bu arada açık öğretimdeki okul öncesi öğr. diğer açık öğretim bölümlerinden farklıdır çünkü 2000 kontenjan var ve össde barajı geçmek yetmiyor 330 larda puanı o yüzdende 2 yıllıklara sınavsız geçiş yapanlar bu bölüme dikey geçiş yapamıyorlar. ancak dikey geçiş sınavında başarılı olanlar yapabiliyor.

piracığım önlisansı hangi bölümde okuduğunu yazmamışsın..

yeliz çok teşekkür ediyorum çok açıklayıcı olmuş..ya benimle alakası yok ama aklımda yukarıda yazdığım gibi kalmış ve 2 yıl önlisans bitirenlerinde girebileceğini düşünmüştüm..doğru diyorsun açıköğretimde olsa normal örgün öğretimle aynı paunı almak gerekiyor..(bu sadece ing ve anasınıfı öğretmenliği için geçerli)arkadaşa yardımcı olabilirim diye paylaşmak istedim çünkü bazen o kadar çabuk değişiklik oluyor ki farkında olamıyoruz..

dikey geçiş sınavına girmek lazım 4 yıllığa geçiş için çok çalışmak lazım..eşimin kardeşi 2 yıllık veterinerlikten geçiş yapmak için girdi sınava 1 puanla kaçırdı zaten 5 kişimi ne alıyorlarmış.

şimdi arkadaşlar çocuk gelişimi
1. 2 yıllık örgün öğretimler var sınavsız geçiş yapılanlar,
2. eskişehir anadolu üni.açık öğretim fakültesinde 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği,
3. fakültelerin 4 yıllık örgün öğretim okul öncesi,anaokulu öğretmenlikleri var..

azelciğim benim senin yazdığından anladığım şu canım. diyelimki ben ankarada okulöncesi okuyorum 4 yıllık ve 2 yılın sonunda oradan ayrıldım o zaman eskişehirdeki açık öğretimde kalan 2 yılı okuyabilirim. çünkü önlisans diyor ya 2 yıllık yada açık öğretim demek bu.ben 2.yılı okuyup bırakırsam o zaman önlisans yapmış oluyorum ve açık öğretime geçiş yapabiliyorum çünkü o bölüme girerken zaten össde yeterli puanı almışım 4 yıllık kazanmak için..bu arada açık öğretimdeki okul öncesi öğr. diğer açık öğretim bölümlerinden farklıdır çünkü 2000 kontenjan var ve össde barajı geçmek yetmiyor 330 larda puanı o yüzdende 2 yıllıklara sınavsız geçiş yapanlar bu bölüme dikey geçiş yapamıyorlar. ancak dikey geçiş sınavında başarılı olanlar yapabiliyor.

arkadaşım bende bir aöf okulöncesi öğretmenliği okuyan biri olarak açıklayacaktım, ama çok güzel açıklamışsın tam ben böle anlatcaktım bana gerek kalmadı... süpersin...a.s.

arkadaşım bende bir aöf okulöncesi öğretmenliği okuyan biri olarak açıklayacaktım, ama çok güzel açıklamışsın tam ben böle anlatcaktım bana gerek kalmadı... süpersin...a.s.

sende süpersin canım a.s.

Back