Ana Nomu'nun dertleri..

Teşekkür ederim kızlar.
Hamile arkadaşlarıma ben de sağlıklı doğumlar dilerim.
Ben en iyisi bir sling edineyim. Bir de ergonomik kanguru. Bebek arabası pahalı, iyi bir şey olsun önemli diyordum ama sanırım o daha onemsiz.

Teşekkür ederim kızlar.
Hamile arkadaşlarıma ben de sağlıklı doğumlar dilerim.
Ben en iyisi bir sling edineyim. Bir de ergonomik kanguru. Bebek arabası pahalı, iyi bir şey olsun önemli diyordum ama sanırım o daha onemsiz.

Hic gerek yok suan.
6 aylik olana kadar sling, sonrasinda zaten oturabildigi icin, eger ki uyutmak icin kullanmayacaksaniz yatma ozelligi olmayan bebek arabasi alirsiniz, onlar hem cok hafif hem de daha ucuz. Oradan gelecek parayi da kanguruya katarsiniz.

Merhaba herkese.
Benim kız erkenci gelince hazırlıksız, pek cahil kaldım.
Hoş ne kadar araştırsam da en çok tecrübe ile öğreniliyormuş her şey. Onu anladım.
Çünkü farklı fikirleri savunan oluyor.
Ya da her bebeğe her tercih yaramıyormuş.
Şöyle ki ben alışveriş konusuna azar azar girebildim bir sürü eksiğimiz var.
Tecrübeli annelerin fikirlerine ihtiyacım var yine.

Şimdi ben kanguru ya da sling almayı düşünüyorum.
Ikisini birden değil de birini tercih etmek niyetim. Bacakların ayrık m şeklinde duruşu ilk aylar için bebeğin ihtiyacıymış onu öğrendim.
- Çocuk kendini kıvırıp yatıyor diye bacaklarını açmaya çalışıyordum ben de :cry:-

Peki ilerleyen süreçte bacakların çok ayrık duruşunun zararı olur mu?

Bilmeden yanlış uygulamalar sonucu kızıma zarar vermekten çok korkuyorum.

Henüz düzeltilmiş 1 aylık. Kronolojik 3 aylık.
Kalça ultrasonu bile çekilmedik.

Ağırlaştikca kucakta taşımak zorlaşacak farkındayım.
Sırt ağrılarım olduğunda rahat edebilmek, kızımı da rahat ettirmek istiyorum.

Sling mi, kanguru mu, marka çok önemli mi?
Tavsiyeniz olur mu?
Ya da ikisi de sağlıklı değil midir?
Ne yapsam sizce?

İkisinin de kullanım zamanları farklı. Önce sling sonra kanguru. İkinci el alın. Daha uygun olur.

Merhaba herkese.
Hoş ne kadar araştırsam da en çok tecrübe ile öğreniliyormuş her şey. Onu anladım.

Ikisini birden değil de birini tercih etmek niyetim. Bacakların ayrık m şeklinde duruşu ilk aylar için bebeğin ihtiyacıymış onu öğrendim.
- Çocuk kendini kıvırıp yatıyor diye bacaklarını açmaya çalışıyordum ben de :cry:-

Tavsiyeniz olur mu?
Ne yapsam sizce?
ergo baby bebek aparatiyla kullanilabilir cok rahat.
baba sling kullanmaya calistim oglumda ilkin nefret ettirdi baska kanguru aldim. ancak takmayi ogrenince kizimda kullandim cok pratikti mavi mavi gezdik kizimla.
ergo baby uzun kullanimlarda baba slingi de uyurken ya da kisa kullanimlarda devam etti. kullanmaya

Hayrli olsun sağlıkla büyütün insallah. Kanguru alin ama ergonomik olanları secin momfortbaby ,solomombaby,ergo baby bunlar genel olarak öneriliyor ben araştırıken bakarken.

3 aydan sonra genelde kanguruya geçiliyor ama 6 aya kadar kullanabilirsin belin zorlanmazda
İlk aylar için sling iyi dünkü tamamen anne bedenine yapistigi için bebek güvende hissediyor
Bebek ağırlaşinca kanguru daha rahat
Ancak kesinlikle ergonomik olanlardan alın. Ebebekte filan satılan Kraft , Chicco , sevi bebe gibi ergonomik olmayanlardan asla almayın zaten orda nasıl satılıyor hala anlamadım. Farkettiyseniz kutularındaki anne bebek resminde bile sorun var çocuğun bacakları aşağı sarkıyor ve bu kesinlikle istenmeyen sağlıksız duruş
Ergonomik markalar şunlar başlıca:

Lillebaby, ergobaby, boba, neko , huggbery

Solomon ve momfort da ergonomik ama ayak ayarı olmadığı için bebek büyüdükçe ergonomik özelliğini kaybediyormus

Benim tavsiyem ikinci el boba yada Lille baby alın zaten piyasası çok var kullanınca siz de satarsınız. Ergobaby nin sahtesi çok var ve piyasadaki ikinci ellerin çoğu sahte o yüzden onu almayın
Kullanılmış İstemem derseniz birinci el neko alın. Face de babywearing Türkiye grubu var orda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz. Şuanda kanguruya çok para vermeye gerek görmüyorum pandemi var malum eskisi gibi gezip tozamiyoruz
Ben ilk bebeğimde lillebaby aldım onu sattım ikinci doğunca ikinci el boba aldım 300 TL ye.

Merhaba herkese.

Tavsiyeniz olur mu?
Ne yapsam sizce?
Öncelikle bebeğiniz dünyamıza hoşgelmiş, hayırlı bir evlat olsun inşallah. Sağlıcakla büyütün 🧿 sorunuza gelecek olursak her ikisinide aldım ama bir gün bile kullanmadım. Ben direkt çocuk doktorumuza sormuştum bu soruyu bana verdiği cevap aynen şuydu; "9 ay karnında taşıdın zaten, fizyolojimiz bu kadarına el verdiği için biz insanlarda gebelik süresi 40 hafta. Daha fazla karnımızda taşımamız gerekseydi emin ol bizde ona göre yaradılırdık. Sen kendi sırt ve omurga sağlığın için artık bebeğini kucağında uzun süre taşımamalısın." Dışarıda bebek arabası kullanın, ev içinde anakucağı ✌🏻bunun haricinde gün içinde uyuturken emzirirken uyanıkken hep kucağımdaydı ama bende sırtımı yaslanıp oturur vaziyetteydim. Kucağımda taşımadığım için çok erken emekledi ve çok erken yürüdü ☺️

Bence 8 9 kiloya kadar falan esnek sling. Sonra kanguru ya da dokuma sling.

Kangurular yenidoğandan itibaren kullanılırken tam verimli olmuyor, sling gibi sarmıyor ve slinge göre hantallar. Hava da sıcak, gerek yok.

ben de bunlari yazacaktim. hem kanguru hem sling kullandim. ilk aylar cocuk slingle vucuduna yapışıyor ve cok rahat ediyor. durusu hakkinda da soru isareti yaratmiyor. kanguru daha kalin, daha agir, daha cok yuk. yeni dogan aparati extradan bir yastik.

benim bidik hizli kilo almamisti ben 8 10 aylik olana kadar kullanmistim slingi.

tutumluanneden falan ikinci el de bakabilirsin. ya da neden dikis makinesine ihtiyacbduydugunu anlamadim penye kumasin zaten ipligi atmaz guzelce kesip sadece baglanti yerlerinden sikica dikebilirsin..ben zamaninda fafamda cok projelendirmistim ama zaten var oldugu icin yapmamistim. eger dikmek istersen genisligi 50cm ucunlugu da 8m falan galiba.

Ben o ergonomik kanguruyu bir turlu kullanamadim.Cocuklar ecis bucus oldu icerisinde.Hadi bdnimkiler minik olduklarindan bir sure bekleyeyim sonra yine denerim dedim .11 aylik olucaklar hala bir garip duruyolar icerisinde.Az buz da para vermemistim.Kenarda oyle duruyor.Yani kullanamadim bir.turlu ben.Hatta bir defasinda evin icinde deneye yapayim dedim.Ayagi mosmos olmus kan gitmemis aklimi yitiriyodum.

Ben o ergonomik kanguruyu bir turlu kullanamadim.Cocuklar ecis bucus oldu icerisinde.Hadi bdnimkiler minik olduklarindan bir sure bekleyeyim sonra yine denerim dedim .11 aylik olucaklar hala bir garip duruyolar icerisinde.Az buz da para vermemistim.Kenarda oyle duruyor.Yani kullanamadim bir.turlu ben.Hatta bir defasinda evin icinde deneye yapayim dedim.Ayagi mosmos olmus kan gitmemis aklimi yitiriyodum.

Ay çok ilginç!
Markası neydi acaba?

Ben 3 sey kullandim.
Oglumda kanguru ergobaby kullandim

Kizim kanguruaa agladi hep. Sling aldim 2ay kullanip dokuma sling aldim. Hayat kurtarici oldu.
4yasina kadar kullanan bile var. Bizimki 9 aylik iken istemedi. Yurumeye baslayinca durmak istemedi diyelim.

3u de cok guzel birsey kullanmak icin. Ama keske oglumda da dokuma sling alsaydim dedim

Bulabilirsen Lenny Lamb yeni dogan icin cok uygun.

Bu kanguruyu kullanamayan bir benim galiba. O zamanlar anneler grubunda yazışıyordum. Herkes bir övüyor bir övüyor... ben de aldım tavsiye üzerine iyi bir markaydı ve pahalıydı da. ama hiç kullanamadım. Aldığımda kızım 3 aylık falandı. Bebek orada hareketsiz durmak istemedi, yanında yöresinde kanguruyu görünce kafasını uzatmaya çalıştı, içinde kıpırdıyor devamlı falan... uyutmak için zaten asla kullanamadım... bir de çok taşıyınca belime baskı yaptı, belim ağrıdı. Halbuki kızım zayıf bir bebekti. Bilemiyorum inşallah sende işe yarar

Sling kullanmadım o zamanlar yeni yeni çıkıyordu. Size göre biraz eski anneyim (Oğlum 10 kızım 6 yaşında 🤣) o yüzden ilk sorunuza cevap veremeyeceğim.

Kanguru elim ayağım olmuştu kızımda. Ama marka aşırı aşırı aşırı önemli. Şimdi daha iyi ve ergonomik markalar çıkmıştır. O zamanın en iyisi Babybjörndü. Zaten piyasadaki ile fiyat farkı yadsınamazdı. Arkadaşlarım onu alacağıma bebek arabası alırız demişti. Ama onlar aldıkları kanguruları hiç kullanamadılar ben yıllarca kızımı ağrısız sızısız her yere onunla taşıdım. Bebek arabası hiç kullanmadım desem yalan olmaz.

Sağlıcakla büyütün yavrunuzu.

Merhaba herkese.

Tavsiyeniz olur mu?
Ne yapsam sizce?
Benim kizim kolikti sling kullandim bazen uyutmak icin bazen temizlik yemek yapmak icin bazen disarda benim icin baya kullanisliydi

Screenshot_20200828-201602_Samsung Internet.jpg

Sling ve kanguru ortası şöyle bir ürün buldum.
Mantığıma yattı gibi.
Marka konusundan emin değilim ama kullanan memnun kalan oldu mu kızlar?

Nomu; benim oğlum ilk günden kafasını kaldırıp etrafı dikizliyordu. Sling de kanguru da aldım ancak öyle büzüşüp slingde durmaktan hiç hoşlanmadı. Kanguruyu da 3 aya kadae falan kullanabildim sonra dışarıyı daha net görmek isteyince mecburen dışa dönük de kullanılabilen bir model aldım. Daha sonra bebek arabasında mızlamadan durabilince kullanmadım. Şu an 21 aylık hala oturtsam duruyor kanguruda ama benim boy kısa olunca pek taşıyamıyorum.
Tavsiyem 360 olarak geçen modellerden alman

Back