Amniyosentez yerine "serbest fetal dna analizi"

BİOGEN in sitesinde İstanbul da bu testi yapan hastanelerin listesi olması lazım.Olmadı bir telefon açıp öğrenebilirsiniz.Hiç kimse kafanızı karıştırmasın amniyosentezle aynı sonuçlar elde ediliyor.Umarım temiz haberlerinizi alırız.

merhaba bende bugün biogen firmasıyla görüştüm. test güvenilir dimi? yapan baska firmalarda var ve hepsi farklı fiyat veriyor

Canım verdiğin bilgiler için çok sağol. Ben de bu konuyu araştırıyorum şu anda. Biogen'in web sitesinde testi yaptırabileceğimiz bazı hastanelerin ve muaynehanelerin isimleri var. Sen kanı Biogen'de mi verdin yoksa bu hastanelerde mi? Merak ettiğim bu hastanelere de gitsek kan test için Almanyaya gönderiliyor mu yoksa Türkiyede mi bakılıyor. Bir de aceba amniyosentez kadar güvenilir bir test midir? Öncesinde araştırma yaptıysan öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.[/QUO
1. PrenaTest® hangi hastalıkların teşhisinde kullanılabilir?

PrenaTest®; tekiz gebeliklerde Trizomi 21 (Down sendromu), Trizomi 18 (Edward sendromu) ve Trizomi 13 (Patau sendromu)’nu teşhis edebilmektedir. İkiz gebeliklerde ise tek - çift yumurta olmasına göre risk değerlerine bakılarak genetik uzmanının önerisiyle hareket edilmektedir.

2. PrenaTest® hangi gebelik haftalarında uygulanabilmektedir?

PrenaTest® son adet tarihine (SAT) göre 11. gebelik haftasından itibaren 32. gebelik haftasına kadar uygulanabilmektedir.

3. PrenaTest® ne kadar sürede sonuç vermektedir?

PrenaTest® sonucu, alınan örneğin LifeCodexx Laboratuvarlarına ulaşmasını takip eden 15 - 18. günde doktorunuza bildirilmektedir. Test yaygınlaştıkça sonuç verme süresi kısalacaktır.

4. PrenaTest®in güvenilirliği nedir?

PrenaTest®, Trizomi 21 teşhisinde amniyosenteze eş değer güvenilirlikle (>%97,5) uygulanmaktadır. Test negatif olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasına gerek kalmamaktadır. PrenaTest®’in esas amacı ultrason bulguları normal olan ancak tarama testlerinde yüksek riskli olduğu söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır. Trizomi 18 ve 13 için güvenilirlik değerleri Ocak 2013’te açıklanacaktır (>%99,5).

5. PrenaTest® daha önceki gebeliklerden etkilenir mi? Fetal DNA anne kanında ne kadar süre kalır?

PrenaTest® daha önceki gebeliklerden etkilenmemektedir. Yapılan çalışmalar, fetal DNA parçacıklarının doğumdan sonraki 48 saat içerisinde parçalanarak anne kanından tamamen temizlendiğini göstermiştir. Fetal hücreler ise gebelik sonrası yıllarca anne kanında kalabilmektedir ancak PrenaTest®, fetal hücrelere değil serbest fetal DNA parçacıklarına bakmaktadır. Dolayısıyla daha önceki gebelikler veya düşükler PrenaTest® sonucunu etkilememektedir.

6. PrenaTest®, mevcut bebeğin veya önceki gebeliklerin cinsiyetinden etkilenir mi?

PrenaTest® bebeğin kız ya da erkek olmasından etkilenmemektedir, çünkü fetal hücrelere değil serbest fetal DNA parçacıklarına bakılmaktadır.

7. PrenaTest®in genel prensibi nedir? Trizomi 21, 18 ve 13 nasıl teşhis edilmektedir?

PrenaTest® Non-invazif, Moleküler genetik, Prenatal Tanı Testidir. Anne kanındaki fetal DNA parçacıklarının sayımı yapılarak dijital karyotip analizi yapılır. Bu sayım sonucunda anne kanında serbest olarak dolaşan kromozom parçacık sayısında artış varsa Trizomi, artış yok ise normal sonuç verilmektedir.

8. PrenaTest® bir tanı testi midir? Tarama Testlerinde olduğu gibi risk analizi mi yapılmaktadır?

PrenaTest®, IVD - CE (In Vitro Diagnostik) belgesine sahip, girişimsel olmayan, moleküler genetik tek tanı testidir. Alman TUV Rheinland tarafından onaylanan ISO 13485:2003 belgesi de mevcuttur. Bu alanda benzer şekilde uygulanan diğer testler “risk değerlendirmesi” yapmakta veya “araştırma amaçlı” olup tanı testi sonucu verememektedir.

9. Amerika, Çin veya İngiltere’de yapılan benzer testlerin CE, FDA onayı var mıdır?

Benzer gruptaki diğer testlerin henüz FDA veya CE onayları yoktur. Tanı testi olarak sadece PrenaTest® IVD – CE onayı almıştır. Test sonuçları Tıbbi Genetik uzmanı tarafından onaylanarak, imzalanmaktadır.

10. PrenaTest® sonucu negatif geldiğinde, yani Trizomi olmadığı belirtildiğinde, testi doğrulamak amacıyla amniyosentez yapılması gerekli midir?

PrenaTest®in en kuvvetli olduğu nokta yanlış negatif değerinin sıfıra yakın olması yani test sonucu negatif geldiğinde, ultrason bulguları da normal ise, annenin girişimsel işleme gönderilmemesidir. Normal gebelik takibine devam edilebilir.

11. PrenaTest® yaptırmak istiyorum, nerede yaptırabilirim?

Türkiye ve KKTC’de PrenaTest®i yaptırabileceğiniz kurumların listesi il bazında oluşturulmaktadır. PrenaTest®’i nerede yaptırabilirim? sayfasından ilgili adreslere ulaşabilirsiniz. Bu liste düzenli olarak güncellenmekte olup, yeni kurumlar eklenmektedir. Eğer mevcut listede, yaşadığınız bölgeye yakın bir kurum yer almıyor ise lütfen doğrudan bize ulaşınız.

BioGen Medikal – PrenaTest Ekibi

Testin sonucu %99 var ya da yok..%1 olasılık aklını bulandırıyorsa Amniyosentezle %100 sonuca ulaşırsın.
Merhaba bende Acıbadem hastanesinde Nifty testi duydum. Bu test hakkında birşey biliyormusunuz?

Merhaba bende Acıbadem hastanesinde Nifty testi duydum. Bu test hakkında birşey biliyormusunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
güncelleme..
burdan devam etsek.. bu testleri yaptıran var mı sonuçlarını paylaşabilir misiniz?ben geçen hafta değil bir önceki hafta panaroma testi için kan verdim.sonuçları bekliyorum bugün yarın gelir herhalde...aynı durumda olan kimler var?

Ben de tree screen testini yaptırdım, sonuçları bekliyorum; beklemek çok zor ama sonuçlar bir an önce gelsin de istemiyorum. Kafam çok karışık, düşünceler gürültülü bir kuş sürüsü gibi uçuşuyor beynimde.

Merhaba arkadaşlar ben de 37 yaşındayım ilk defa bebek sahibi olacağım.13 haftalık hamileyim.ikili tarama testinde 21 riski vvar dedi doktor.Aminiyosentez olabilirsin dedi diğer hafta için .Ben de onu riskli bulduumu söyledim.Bu sebeple daha ileri bir test daha var dedi sadece kan testi ile sonuçu öğrenebiliyormuşuz.2 bin tl civarı.Gerekirse onu yaptırırım dedim.Bende annemin 42 yaş çocuğuyum Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok..:) ama risk var demesi insanı çok kötü yapıyor.bilmiyorum ne yapcağım...

Merhaba arkadaşlar ben de 37 yaşındayım ilk defa bebek sahibi olacağım.13 haftalık hamileyim.ikili tarama testinde 21 riski vvar dedi doktor.Aminiyosentez olabilirsin dedi diğer hafta için .Ben de onu riskli bulduumu söyledim.Bu sebeple daha ileri bir test daha var dedi sadece kan testi ile sonuçu öğrenebiliyormuşuz.2 bin tl civarı.Gerekirse onu yaptırırım dedim.Bende annemin 42 yaş çocuğuyum Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok..:) ama risk var demesi insanı çok kötü yapıyor.bilmiyorum ne yapcağım...
Canim biz o kan testinden yaptirdik cok zor surecti cok agladim psikolojim bozuldu filan neyse sonuc temiz cikti ama tabi ki Allahin isi bu sonucta bunlar tahmin...Dogum yapmama en fazla 10 gun kaldi insallah hepimiz saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz evlatlarimizi:dua:

Bu testle sadece genetik hastalıklar mı belli oluyor? Benim bebeğimin Bi kaç organında problem varmış onlarda belli olur mu amniyosentez yaptırdım ben bekliyorum ama amniyosentez sadece genetik mi diye bakıyomus. Yani demek istiyorum ki organlarıyla alakalı ayrıntılı ultrason da yanılma olmuş olsa bu kan testiyle oda anlaşılır mı

Back