Merhaba arkadaşlar.39 yaşımdayım ve 15 haftalık hamileyim.Yaşım gereği amniyosentez yaptırmam gerekiyordu fakat son hafta kahverengi lekelenmelerim olduğu için doktorum amniyosentez yerine çok yeni bir uygulama olan "Serbest Fetal DNA Analizi" yaptırmamı önerdi.Henüz Türkiye de bunu yapan bir kurum yokmuş.Bu nedenle alınan iki tüp kan örneği ilk önce İstanbul da bulunan Biogen adlı kurum aracılığıyla Almanya da LifeCodexx teşhis laboratuvarlarına yollandı.İki hafta sonra sonuçlarınız isterseniz size ya da doktorunuza ulaştırılıyor.Testin kesinlik oranı %99.oldukça yüksek bir oran ve hiç bir riski yok.Sıradan bir kan aldırma hepsi bu.İşin maliyeti biraz yüksek .Normal amniyosentez yaptırmış olsaydım ödeyeceğim fiyat 1100 tl iken bu testin fiyatı 2800 tl.Merak eden varsa hamileliğim tüp bebek filan değil normal yollardan oldu.Gebeliğim boyunca yaşadığım tek sıkıntı bir kaç gün süren kahverengi lekelenmelerimdi.Onun dışında çok rahat ve hareketli bir hamilelik dönemi yaşıyorum.Testle ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım.Sonuçlarım bu ayın 23 de gelecek merakla bekliyorum.Biogen in sitesinde gerekli tüm bilgiler var.testin bir diğer adı PrenaTest.Tüm bebek bekleyen anne adaylarına rahat bir hamilelik diliyorum..
Canım verdiğin bilgiler için çok sağol. Ben de bu konuyu araştırıyorum şu anda. Biogen'in web sitesinde testi yaptırabileceğimiz bazı hastanelerin ve muaynehanelerin isimleri var. Sen kanı Biogen'de mi verdin yoksa bu hastanelerde mi? Merak ettiğim bu hastanelere de gitsek kan test için Almanyaya gönderiliyor mu yoksa Türkiyede mi bakılıyor. Bir de aceba amniyosentez kadar güvenilir bir test midir? Öncesinde araştırma yaptıysan öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.
Merhaba arkadaşlar.39 yaşımdayım ve 15 haftalık hamileyim.Yaşım gereği amniyosentez yaptırmam gerekiyordu fakat son hafta kahverengi lekelenmelerim olduğu için doktorum amniyosentez yerine çok yeni bir uygulama olan "Serbest Fetal DNA Analizi" yaptırmamı önerdi.Henüz Türkiye de bunu yapan bir kurum yokmuş.Bu nedenle alınan iki tüp kan örneği ilk önce İstanbul da bulunan Biogen adlı kurum aracılığıyla Almanya da LifeCodexx teşhis laboratuvarlarına yollandı.İki hafta sonra sonuçlarınız isterseniz size ya da doktorunuza ulaştırılıyor.Testin kesinlik oranı %99.oldukça yüksek bir oran ve hiç bir riski yok.Sıradan bir kan aldırma hepsi bu.İşin maliyeti biraz yüksek .Normal amniyosentez yaptırmış olsaydım ödeyeceğim fiyat 1100 tl iken bu testin fiyatı 2800 tl.Merak eden varsa hamileliğim tüp bebek filan değil normal yollardan oldu.Gebeliğim boyunca yaşadığım tek sıkıntı bir kaç gün süren kahverengi lekelenmelerimdi.Onun dışında çok rahat ve hareketli bir hamilelik dönemi yaşıyorum.Testle ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz.Elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım.Sonuçlarım bu ayın 23 de gelecek merakla bekliyorum.Biogen in sitesinde gerekli tüm bilgiler var.testin bir diğer adı PrenaTest.Tüm bebek bekleyen anne adaylarına rahat bir hamilelik diliyorum..
Çok şükür bakılan tüm hastalıklar temiz çıktı.Yeni bir uygulama olduğu için şüpheyle yaklaşılmasıda gayet normal elbette.Benim başka seçeneğim yoktu.Kanamam vardı çok hafif, doktorum risk alamayacağını söyledi.Bende bu yolu tercih ettim.Hiç yaptırmamaktansa bu testle sonuca ulaşmak bana göre çok daha mantıklı.İşi kadere bırakmaktan pek hoşlanan bir yapıda değilim.Bir kaç yıl içinde özellikle benim durumumda olan gebelerde uygulama yaygınlaşacaktır.İstanbul üniversitesinde yanılmıyorsam konuyla ilgi çalışmalar uzun zamandır devam ediyor..Umarım sende kısa zamanda güzel haberler alırsın..sevgiler..Ben de 37 yaşındayım ve amniyosentez yaptırdım ve prena test sonucunuzu paylaşmanızı bekliyorum. Ben de bu tetsi çok araştırdım ama yeni olduğu için yine amniyosentezde karar kırıldı. Yaygınlaşırsa çığır açacak bir analiz olacağını düşünüyorum. hayırlı haberlerle.
Çok şükür bakılan tüm hastalıklar temiz çıktı.Yeni bir uygulama olduğu için şüpheyle yaklaşılmasıda gayet normal elbette.Benim başka seçeneğim yoktu.Kanamam vardı çok hafif, doktorum risk alamayacağını söyledi.Bende bu yolu tercih ettim.Hiç yaptırmamaktansa bu testle sonuca ulaşmak bana göre çok daha mantıklı.İşi kadere bırakmaktan pek hoşlanan bir yapıda değilim.Bir kaç yıl içinde özellikle benim durumumda olan gebelerde uygulama yaygınlaşacaktır.İstanbul üniversitesinde yanılmıyorsam konuyla ilgi çalışmalar uzun zamandır devam ediyor..Umarım sende kısa zamanda güzel haberler alırsın..sevgiler..
Peki hangi hastalıklara baktılar ve sonuç olarak %99 yoktur gibi yüzdeli bir sonuç mu veriyor yoksa kesin bir sonuç mu veriyor.
Ben bu hafta doktorumun yanındaydım yaşımdan dolayı amniyosentez yapımasını istiyorum zaten test sonuçlarımda bu yönde çıakcaktır, bu 2.gebeliğim ve ilkinde de amniyosentezolmuştum çok şükür sağlıklı bir kızım oldu. Bu testten bahsetti doktorum henüz yaygın olmadığını %85 gübenliri olduğunu ve buna rağmen çok pahalı olduğunu söyledi. %85 çok çok düşük bir oran insanın aklına ya o %25 bana rastlarsa diye geliyor ister istemez. Amniyosentezin güvenirliği ise %99...
BİOGEN in sitesinde İstanbul da bu testi yapan hastanelerin listesi olması lazım.Olmadı bir telefon açıp öğrenebilirsiniz.Hiç kimse kafanızı karıştırmasın amniyosentezle aynı sonuçlar elde ediliyor.Umarım temiz haberlerinizi alırız.benimde 3lü testim riskli çıktı amniyosentezden korkum düşük olma ihtimalibu yöntemi siz nerede yaptırdınız acaba ben edirnedeyim bir günlük bir randevu alıp kan verip sonucu ordan takip edebiliyomuyuz? daha öncesinde bir muayene gerekiyo mu? cevaplarsanız cok sevinirim.
Sonuçlarıniz nasıl çıktı ben de bugun verdim kan, sonuçlar % 99.97 doğru çıkacağını söyledi doktorum..inşallah Sonuçlarıniz iyi gelir.....Öncesinde herhangi bir muayeneye gerek yok .Öncesinde randevu alıp hemen gidip kan verebilirsiniz.Sonrasında sonuç için sizi telefonla ve mail yoluyla bilgilendiriyor. isterseniz sonuç kağıdını kendinizde gidip alabilirsiniz. Ankara dışından gelecekler işlerini bir günde halledip dönebilir. keşke en baştan yaptırıp bu sıkıntıları yaşamasaydık.
Sonuçlarıniz nasıl çıktı ben de bugun verdim kan, sonuçlar % 99.97 doğru çıkacağını söyledi doktorum..inşallah Sonuçlarıniz iyi gelir....
sonuçlarımız iyi geldi sağlıklı dedi bir arkadaşımında hem ıkili hem dörtlü hemde ayrıntılı ultrasonda sıkıntı vardı sonuçları kötü çıkmıştı doktorlar ille amniyosentez deyince bu testi yaptırdı çok şükür ikimizinde sağlıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?