arkadaşlar ben yeni üye oldum. takip ediyordum ama sorunuzu görünce elimden geldiğince cevap vermek için kayıt oldum.
dörtlü testimde trizomy 21 sonucunun 1/159 çıkınca doktorumunda tavsiyesi ile 13.08.2013 tarihinde bu test için kan verdim. test sonucunun en geç 15 gün içinde çıkacağını söylediler. kan Amerika'daki laborotuvarlara gönderiliyormuş ve içine doğal olarak karşıan bebeğe ait serbest dna lardan testi yapıyorlarmış. bekleme ve geliştirme süresi olduğu içinde bu kadar sürüyormuş. bu işlemi türkiye de yapan labaratuvar olmadığı için yurtdışına gönderiliyor. ama ben kan alımını nişantaşındaki gelab ta yaptırdım. ama sonuç hep aynı yere çıkıyor hepsi amerikaya gidiyor. doktorumdan ve birkaçtanıdık doktordan öğrendiğim kadarıyla amniyosenteze alternatif olarak gelmiş. ve doğruluğunu %99,5 dediler. %100 dememelerinin sebebi güya çok yeni bir test oması imiş. bana anlatılanlar bunalar . bir umut sonuçları bekliyorum. buarada 19+3 günlük hamileyim şuan.
canınızı sıkmayın diycem ama nasıl kafaya takıldığını gayet iyi biliyorum. bebeğimizin huzuru için rahat olmaya çalışmaktan ve beklemekten başka yapabileceğimiz birşey yok.