• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonucu translokasyon

Pelinsutoprak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2023
33
9
1
31
Öncelikle merhabar hanımlar 3 lu test sonucum riskli çıktı amniyosentez yapıldı sonuçlarım çıktı doktorum olmadığı için bakilamadi size rica etsem bakabilir misiniz lütfen bu terimler nedir ikinci sonuç ise amniyosentez ile beraber benden kan alındı onun sonucu bir bağlantısı var mı bilgim yok ama
IMG_20231207_100949.jpg

Eklentiler

• FB_IMG_1699866523325.jpg
    FB_IMG_1699866523325.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 153
Öncelikle merhabar hanımlar 3 lu test sonucum riskli çıktı amniyosentez yapıldı sonuçlarım çıktı doktorum olmadığı için bakilamadi size rica etsem bakabilir misiniz lütfen bu terimler nedir ikinci sonuç ise amniyosentez ile beraber benden kan alındı onun sonucu bir bağlantısı var mı bilgim yok ama
Eki Görüntüle 3349330
Dengeli yaziyor bende dengeli translokasyon tasiyicisiyim . Saglikliyim ama hamile.kaldgimda bebekler dusuyor. En buyuk sknti bu

Bende yada eşimde vAr mı bilmiyorum iki çocuğum var hiç böyle birşeyle karşılaşmadım acaba bebek mi hasta oluyor beynim allak bullak
Genelde aileden gecer ama tesadufide olabilir. Perinatolog incelerse daha net birsey soyleyebilir. Dengeli tasiyicilar saglikli olur genelde. Amniyosentez isteme sebepleri nedir

İns birde kromozom yazıyor bunlar hastalık mı oluyor acaba
Kromozom bölgelerini mi diyorsunuz. Onlar kromozomun parca degisimi olan bölgeleridir. Net bilemiyorum. Ama hangi kromozomun vucudun neresini etkileyecegi cok iyi bilinemiyor diye biliyorum. Genelde dengeli translokasyn tasiyicilarnda problem olmuyor diye biliyorum ama olanlarda vardir belki

Benimde 9. Ve 15. Kromozomlarimda degisim var. 30 yasima kadarda hic bilmiyordum. Bebeginize hasta demk yanlis olur su an. Bi doktorla gorusun daha net olur pozitif dusunun pozitif olsun

Kromozom bölgelerini mi diyorsunuz. Onlar kromozomun parca degisimi olan bölgeleridir. Net bilemiyorum. Ama hangi kromozomun vucudun neresini etkileyecegi cok iyi bilinemiyor diye biliyorum. Genelde dengeli translokasyn tasiyicilarnda problem olmuyor diye biliyorum ama olanlarda vardir belki
Çok teşekkür ederim kusura bakmayın hakkınızi helal edin çok soru sordum bilmediğim için doktoru bekleyeceğim öyle yada böyle ama insan dayanamıyor

Benimde 9. Ve 15. Kromozomlarimda degisim var. 30 yasima kadarda hic bilmiyordum. Bebeginize hasta demk yanlis olur su an. Bi doktorla gorusun daha net olur pozitif dusunun pozitif olsun
Bilmediğim için Dow sendrom olabilir dediler amniyosentez yapıldı farklı şeyler var kafam bunu almıyor dowla bir ilişkisi var mı herşey soru işareti

Çok teşekkür ederim kusura bakmayın hakkınızi helal edin çok soru sordum bilmediğim için doktoru bekleyeceğim öyle yada böyle ama insan dayanamıyor
Rica ederim ne demek
Bence diger cocuklarinizada genetik test yaptirin su yuzden diyorum ben durumumu bilmedgim icin 2 tup bebek tedavim bosa gitti eger bilseydim genetik taramali tup bebek yaptirirdim. Cunku translokasyon tasiyicilarinin kendileri saglikli olsa bile yumurta ve spermlerinin genetiklerinde problemler oluyor ve dusuk olma ihtimali artiyor. Bunun disinda bana yasattigi bir problem yok. Ama her translokasyon tasiyicisi bence bir mucize cnku bu sekilde olup dunyaya gelme ihtimalniz yuzde 25. Insallah mucizeniz saglikla buyur

Rica ederim ne demek
Bence diger cocuklarinizada genetik test yaptirin su yuzden diyorum ben durumumu bilmedgim icin 2 tup bebek tedavim bosa gitti eger bilseydim genetik taramali tup bebek yaptirirdim. Cunku translokasyon tasiyicilarinin kendileri saglikli olsa bile yumurta ve spermlerinin genetiklerinde problemler oluyor ve dusuk olma ihtimali artiyor. Bunun disinda bana yasattigi bir problem yok. Ama her translokasyon tasiyicisi bence bir mucize cnku bu sekilde olup dunyaya gelme ihtimalniz yuzde 25. Insallah mucizeniz saglikla buyur
İns çok sağolun çocuklara da düşünüyorum evet böyle bir şey varsa bilinmeli sonrasının hüsran olmaması için çok zor durumlar çünkü önceden önlem alınması gerekir sonrasınin kötü olmamasi için

Çok sevindim kac günde sonuçlar beli oldu zeynep kamil hasranesinde yaptirdiniz amniyosentezi

Çok sevindim kac günde sonuçlar beli oldu zeynep kamil hasranesinde yaptirdiniz amniyosentezi
Teşekkür ederim 48 günde belli oldu cnm Ümraniye eğitim araştırma hastanesinde farklı testlerde var amniyosentez gibi kandan fenan bakılıyor hatta adı fetal DNA testi idi galiba durumun varsa özelde daha çabuk sonuç alırsın

Kusura bakmayın çok soru soruyorum bende zeynep kamil hastanesinde bugün amniyosentez oldum on sonuçlar kac günde geldi Nasıl ilerledi

Kusura bakmayın çok soru soruyorum bende zeynep kamil hastanesinde bugün amniyosentez oldum on sonuçlar kac günde geldi Nasıl ilerledi
Yok cnm önemli deil bende senin gibiydim ön sonuç dediğin senden alınan kan canım bildiğim kadarıyla yani sıvı verdiğin yerde senden kan almış olmaları gerekiyor benim o ilk sonuç dediğin 2-3 hafta içinde geldi sivinin sonucu verdigim gunden 48 gün sonra çıktı ama herkesin bir değilmiş 3 haftada cikanda var 1 ayda cikanda var hayırlısı ile al kucağına ins bide yaşın kaç benim 30 olduğu halde yaşta risk çıktı sıkma canını dua et bol bol

Back