amniyon sıvısı mı??????

mavera_1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
16
2
36
arkadaşlar henüz 14 haftalık gebeyim ve çamaşırımda sürekli bir ıslaklık hissediyorum birkaç gündür. kokusuz, renksiz bir ıslaklık. çok telaşlanıyorum acaba amniyon sıvısı olabilir mi? aynı durumu yaşayan vaar mı? doktor randevum 3 gün sonra ama bekleyemiyorum lütfen yardımcı olun..

Aynı sorun bende de var...Ben 23 haftadayım. Ve aynen doktor randevum 3 gün sonra, yani cumartesi günü...

Aynen kokousuz, renksiz bir ıslaklık, sanki altına kaçırmışsın gibi. Ara ara oluyor...Ben de korkuyorum ama bunun cevabını sanırım yalnızca doktor verebilir...Doktora gittikten sonra haber ver olur mu, neymiş, nedenmiş...

Ve bence doktora gidene kadar fazla ayakta kalma...

Son düzenleme:
cevap verdiğin için teşekkürler. inşallah korkulacak bir şey değildir. sonucu birbirimize haber veririz.

doktora gittim, suyuna baktı azalma yok dedi ama bebeğimin kesesinin şekli değişmiş. bebek yukarıda duruyor kese aşağı doğru uzamış. düşük tehlikesi olabilir dedi. çok korkuyorum. artık bebeğime iyice alıştım. inşallah bir şey olmaz.. Allahım kandil günü dualarımı kabul eder inşallah. sana ne dedi doktor? umarım sorun yoktur.

Geçmiş olsun canım. Ben de düşük ttehlikesi olan, rislki bir gebelik geçiriyorum zaten başından beri....Dilerim zamanında, sağlıcakla, hayırlısıyla alacağız bebeklerimizi kucağımıza...

Ben de bu gün doktora gittim, ultrasonda suyuna baktı azalma görünmüyor gayet normal görünüyor dedi. Ama daha net anlaşılması için bir ped verdi, ortasından kırmızı çizgiler geçen bir ped. Akşam 21:30'a akdar bu ped dursun, 21:30'da gel bakalım dedi. Akşam gittim, ped ıslak...Küçük bir yerinde açık sarı bir akıntı, geri kalanı şeffaf ıslaklık....

Evet dedim, amniyon sıvısı bu? Şüpheli dedi, ultrasanda sıvında azalma görülmüyor ama bazen iğne deliği kadar bir sızıntı olabiliyor, peddeki akıntı biraz fazla geldi bana dedi Sana bir ped daha vericem, yarın öğleye kadar dursun, öğlen gel, aynı şey olursa seni 24 saat müşaadeye almamız gerekebilir dedi Bu arada, idrar testi istedi. idrarda enfeksiyon çıkınca, idrar kültürü + kanda enfeksiyon arama testi yaptı.

Akan şey enfeksiyona bağlı bir akıntı da olabilirmiş. Yarın öğlen anlayacağız. Umarım amniyon sıvısı değildir...Çok endişeliyim...

Son düzenleme:
Amniyon sıvısı olsa bile sakın 1-2 doktorla hareket etmeyın ılk gebelıgımde 16 haftalıkken amniyon sıvısı geldı 1-2 hafta boyunca o dönemde kaç dr gıttıysem hepsı bebegı alacagız sakat yada engellı olur dedıler(rabbım korusun) sonra cerrahpaşa tıpta bır hocaya gıttım bana dedıkı:şimdıde sonlansa sonrada sonlansa dogum yapacaksın amnıyon sıvısı kendını yenıler ve zardakı kucuk sızıntı yapan delık kapanabılır sıkı takıbe alalım ve ben gunasırı dr gıtmeye basladım çok sukur bır sıkıntı yoktu ve bebegımı sağlıkla kucagıma aldım şimdı 11 yasında..Kendınızı strese sokmayın sakın stres kötu etkıler hem sızı hem bebegınızı.

benim doktorum bu haftada amniyon sıvısı gelmez gelse de bebek kesin yaşamaz dedi. bu olaydan sonra başka bir doktora gitmeye karar verdim , bakalım salı gününe randevu aldım. inşallah o içimi rahatlatır. fucsie senin de inşallah amniyon sıvısı değildir. olsa bile kendini yeniler umarım. birbirimizi durumlarımızdan haberdar edelim.

Merhaba, bu gün öğlen tekrar gittim hastaneye, bu kez başka bir nöbetçi doktor vardı. Farklı doktorlardan görüş almak gerçekten daha faydalı oluyor. Durumumu anlattım, önce pedime baktı, hafif bir mavilik var kırmızı şeritlerde. Dedi ki eğer bir damla bile amniyon sıvısı aksaydı, komple masmavi olurdu bu şeritler. Bu renk değişimi enfeksiyon varlığında da olabiliyor. Sonra ultrasona aldı, bebeğin sıvısında azalma yokmuş, tam tersine üst sınırdaymış, fazla bile dedi. Üstelik de kese aşağıda değil, epeyce yukarıda duruyor, korkacak bir şey görünmüyor dedi. Yalnız yine de bu testleri iki günde bir tekrarlamamız gerekiyormuş, ne olur ne olmaz diye...

Epeyce rahatlattı beni, şu an 23.haftadayım, 9 hafta daha dayanırsan, erken doğsa bile, bebeğin yaşama şansı yükseliyor dedi. Sağolsun çok ilgilendi, sormadığım soruların bile cevabını verdi. Herkes 5,5 aylık için karnımı çok küçük buluyor beni korkutuyorlardı, bebeğin gelişmiyor mu, suyun mu az, 5,5 aylıksın ama hamile gibi bile değilsin...vs vs.bunu da sordum, hayır dedi herkesin yapısı farklı, bebeğin gelişimi gayet iyi görünüyor, suyun da fazla bile dedi.

Rahatladım yani, çoook şükür....

Merhaba arkadaşlar, yeni açılmış sayfa sanırım. Ben de 15 haftalık hamileyim. Benim durumum karışık. Benim 2 sene önce 24 artı 5 te tuvalet sonrası foş diye su geldi. 2 gün sonra hastanede doğum yaptım malesef. Rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu. Şimdi yine hamileyim. 13 artı 4 te laparoskopik serklajla karından küçük kesilerle rahim ağzına dikiş atıldı. Eski sezaryen dikişim mesaneme yapışmış ameliyatta ayırmışlar. Bir hafta sonda kaldı. Sondadan sızıntı vardı ben de amniyo sıvısı sanıp hastaneye geldim değilmiş. 3 gün sonra kontrole geldim sıvıda azlma var şu ama çarşambadan beri hastanedeyim. Serum takıldı akıbetim yarın belli olacak. iNŞALLAH SIZMA BİTMİŞTİR ŞU AN SU İÇMEKTEN başka aklıma bir şey gelmiyor... Ve wc ye bilmeden ayaklarım yukarda yatıyorum.

İnternette de pek iyi şeyler yazmıyor...(

Bence mutlaka antibiyotik tedavisi almalısın. Bol sıvı tüket bir de inşallah sorunsuz geçer...

senin adına çok sevindim... inş sorunsuz bir şekilde atlatırsın hamileliğini..

Maaşallah 11 yaşına gelmiş :) Evet farklı doktor görüşleri almak gerçekten işe yarıyor
Bu gün biraz daha rahatladım, erkek doktorlar biraz daha soğukkanlı, telaşsız, stressiz ve rahatlatıcı oluyorlar, nedendir bilmiyorum...

Canım inşallah amniyon sıvısı değildir, enfeksiyon akıntısı filan hepsinin çözümü daha kolay. Bizi habersiz bırakma, iyi haberlerini bekliyoruz...

Çok çok geçmiş olsun...Böyle şeyleri okuyunca oturur vaziyetteysem, ister istemez yatma pozisyonuna geçiyorum. 24. hafta çok erkenmiş, çok çok geçmiş olsun...

Dilerim bu gebeliğinde sağlıkla bebeğini kucağna almak nasip olur...Ben de serklajlıyım, yatarak geçiriyorum. Ben vajinal yoldan serklaj oldum, seninki neden karından oldu?

Peki bir şey sorucam, sızıntı şüphesiyle gittiğinde neye dayanarak amniyon sıvısı değil dediler?Amniyon sıvısı değildi madem, neden suyun azaldı? Dilerim ki sızıntı biran önce durur...Bizi haberdar et sonuçlardan olur mu?

Bence mutlaka antibiyotik tedavisi almalısın. Bol sıvı tüket bir de inşallah sorunsuz geçer...

Evet canım antibiyoik yazdı doktor. 3 LT su içiyorum günde, teşekkür ederim, umarım sorunsuz geçer...

senin adına çok sevindim... inş sorunsuz bir şekilde atlatırsın hamileliğini..

Çok teşekkür ederim. Tüm hamişler sağlıcakla, hayılısyla alsın bebişlerini kucaklarına inşallah...

Canım inşallah amniyon sıvısı değildir, enfeksiyon akıntısı filan hepsinin çözümü daha kolay. Bizi habersiz bırakma, iyi haberlerini bekliyoruz...[/QUOTE]

[/QUOTE]

Canım benim 12. haftada rahim ağzı uzunluğum 2 cm e indi ve rahim şeklimden sanırım dr bu yöntemi tercih etti iyi mi etti kötü mü bilmiyorum. Canım spekulumla rahimi açıp uzun çubuk soktular. Sonra turnusol kağıdına sürdüler değil dediler. Eve gittim sonda da vardı kaçak yapıyor sandım idrar kaçağı. Çarşamba kontrolde ultrasonda ve tekrar turnusol kağıdında belli oldu hemen yattım şu an da hastanedeyim.

Bence de yat serklajın da varmış. Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı başlıklı topik var orada çoğu serklajlı ve yatıyor...

Haber veririm dua edin bana ne olur...

peki sana neden yapıldı kim yaptı serklajını...

Canım çok geçmiş olsun, doktorlarının mutlaka bir bildikleri vardır uyguladıkla teknikle ilgili. Senin için dua edicem. O sızıntı yapan delik kendiliğinden kapanabiliyor, içini serin tutmaya çalış, olur mu? Ne olursa olsun, bol bol gül, gerekirse komik şeyler oku, geleni gideni güldür, çok faydasını göreceksin

Benim sorunum ne rahim ağzı yetmezliği, ne de rahim ağzında erken açılma...Geçmişte rahim ağzımda kanser başlangıcı geçirdim. Ve iki kez konizasyon operasyonu oldum.Yani rahim ağzımdan kanserli dokuları temizlemek için iki kez keserek aldılar. Dolayısıyla 5 cm olması gereken rahim ağzım serklajımı yapan doktorumun değimiyle (Dr.Nil Bilgen, Avcılar Hospital) çarşaf kadar incelmiş, 1 cm bile yok yani.... Yatarak da geçirsen, garantisi yok dedi...23 haftayı devirdik bakalım...

Hakkımızda hayırlısı...Sen hangi hastanedesin?

Son düzenleme:
sağ ol canım senin gibi operasyon geçirenlere de serklaj yapılıyor. maşallah sen yine de yat 32 ye kadar.

çok korkuyorum. ben ataşehir memorialdeyim doç. dr. Arda Lembet dt m.

kızlarrrrrrrrrr..........

Çok şükür Rabbime...

Sızıntı kesilmiş kese kendini tamir etmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…