inanın yazınızı baştan sona etkilenerek okudum..
rabbim bu mübarek kadir gecesinde,size ve tüm hastalarımıza şifaler versin inşallah.
hergece dualarımda yer verririm.isminizi bilmiyor olsamda sizin içinde bu gece dua edicem.
yaşananlar hiç kolay değil.3 büyük yıkım..
ama sizin için şuanda en önemli şey kendi sağlığın.kendinsin herşeyden önce..
diğer herşeye bir çare bulunur.rabbim yeterki istesin ol derse olmuycak hiçbirşey yok biliyorsun..
benimde geçen yıl basit bir yumurtalık kistini, doktorların kanser benzetmesiyle hayatım 15 gün ızdıraba dönüşmüştü.
büyük bir ameliyat.kemoterapi ve yumurtalık rahim alınıcak dediler. okadar emin konuştularki.
öyle çok ağladım. okadar çok yıkıldımki,hasta olduğumun şoku mu. yoksa,dünyaya bir evlat veremiycek olmanın korkusumuydu.
ama bir an sıyrıldım bunlardan ve rabbime sığındım.dualar ettim.isyan etmedim.okadar zor gibi görünen şeyler birden kolaylaştı işlerim rast geldi.ve mutlu son. yanlış anlaşılma kanser değilim.yatıp kalkıp şükrediyorum.seninki kadar zor olmasada allah benide sınadı.
okadar iyi anlıyorumki ne hisettiğini kısmen biliyorum.
ama bunlar bir sınav. ve zor günler gelip geçici allahın sevdiği kulusunki, seni böyle bir dertle sınamış.
allahın izniyle atlatıcaksın ve herşey yoluna girecek.
hatta bu forumda da bir arkadaş bu hastalıkla tedavi görüp hamile kalmıştı.okumuştum çok önceleri.
kısacası tedavin hayırlısınla bitsin sağlığına kavuş.geri kalan herşeyin bir çaresi bulunur diye ümit ediyorum ben.
tekrar acil şifaler diliyorum.dualarımdasın.allaha emanet ol.
Sağlığıni sana geri veren Allah,seni annene babana bağışlayan Allah, inşallah bebekte verir. yeni üye olduğum için özelden mesaj atamadım. Senin konun için üye oldum. bu hastalıkta tedavi görüp çocuğu olan iki kişi duydum ben.Benimde eşim şu anda aml lösemi. Sağlığının iyiliği konusunda yazdıkların bana umut oldu inan. ikinci kemoterapiyi alıyoruz,İlik nakli olacağız bizde. binlerce şükür ki ablasının iliği uyuyor. İnşallah bizde senin gibi bu hastalığı atlatacağız.Eğer seni üzmeyecekse hastalığının tedavisi hakkında konuşmak istyorum. ama konuşmak istemezsen anlarım. Sağlıkla kal canım.
ikinci daha ağır geçiyor.dün ateşi 40.9 a çıktı çok korktum sende böyle olmuş muydun. nakilden sonra yaşadığın bi sıkıntı olmuş muydu.Doktor ilk kemoterapi için istedğimiz gibi sonuçlar dedi. mail adresini sorun olmazsa verebilir msn. özelden atamıorum daha rahat konuşuruz istersen.
Bence kendinizi şanslı saymalısınız, AML çok sinsi bir hastalık, akut olduğu için teşhis edilmediği ya da geç kalınıldığı zamanlarda ölümcül olabiliyor, kemoterapiye cevap vermesi ve ilik naklinin gerçekleşmesi ise tam anlamıyla piyangoyu tutturmak, ama iyi anlamda. Tabii ki herhangi bir kansere yakalanmak kötü ama kanseri olanları arasında çok şanslısınız.
Kısırlık, kemoterapi ve ilik naklinin maalesef uzun süreli yan etkilerinden. İlik nakli ve kemoterapi, yumurtalıkların fonksiyonlarında değişimlerde bulunuyor ve hormon seviyesi düşüyor buna bağlı olarak. Az hormon salgılanması demekte, hamilelik şansının azalması demek. Ancak bu tamamen bir kısırlığa yol açmıyor ve genelde, en azından yurt dışında bildiğim kadarıyla östrojen hormonu takviyesiyle bu değişimin en aza indirilmesi planlanıyor/sağlanıyor.
Fakat ülkemizde, hele ki devlet hastanelerinde, bırakın hormon tedavisini, kanser tedavisini bile doğru düzgün bilmeyen doktorlar mevcut. Bu yüzden en iyi şansınızın özel hastanelere gitmeniz olduğunu düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Yeditepe'nin jinekoloji ve onkoloji alanlarında çok iyi doktorları var, kesinlikle en azından bir muayene için gitmenizi öneriyorum eğer sağlık sigortanız karşılayabilir ise.
Bir diğer şansınız da, eğer imkanınız varsa yurt dışına gitmeniz. Johns Hopkins bu alanda isim yapmış bir hastane ve Amerika'nın Baltimore şehrinde bulunuyor ve en iyi hastaneler arasında. Eğer Amerika'ya gitme şansınız yoksa, Almanya da hormon tedavilerinde çok iyi. Umarım en kısa sürede bu durum geçer.
öncelikle çok geçmiş olsun
geçenlerde bir tanıdıkla bu konu hakkında konuşmuştuk oda nakil oldu ve iğleşir iğleşmez durumunu bilen biriyle evlendi
merak etme senide her halinle kabul eden biri çıkacaktır inşallah
ben sana iki öneride bulunacağım şifa Allahtan inan allah bir yerden verir elbet:arı sütü arı poleni propolis bal karışımı kullan.benim arkadaşımın 1 gün olan adetini 4 güne çıkarmıştı.ostrojen bulunan gıdalar tüket:hayıt tohumu tavsiye eden çok.birde burda okumuştum ve çokta duydum ki bir bardak suya 41 gün Meryem suresini oku iç allah sana bir evlat bağışlar inşallah amaaa bunu evlenince yap.kalben tam teslim ol allah büyükttür her şerde bir hayır her zorlukta bir kolaylık vardır elbet
eski sevgilim hastanede yanımda olan ne geçirdiğimi bilen bir insandı.bana hastalıktan sonra duygularını söyledi bende kabul ettim ne yazıkki sevdimde ama sadece ben korkularımdan olabileceklerden bahsettim ilişkimi hele birde sevdiğim insana yalan söylemek istemedim ama anladımki çok doğru olmakda iyi değilmiş.ailesi insafsızca yargıladı ve idam kalemimizi kırdı o yüzden bu takıntı haline geldi bende.diyorumki demek böyle hayatta yalnız kalmakta varmış beni bu halimle kim kabul eder.sadece çok üzgünüm hissettiğim sadece bu.
Ankara'da oldum aml m1nerede nakil oldunuz acaba, tanınız neydi
Teşekkür ederim hacettepe deçok çok geçmiş olsun, hangi hastanede nakil oldunuz