- 4 Mart 2022
- 6
- 5
- 29
- Konu Sahibi basakkizcesi
Herkese merhaba bu konuyu yasadigim surec sizinde basiniza gelirse daha temkinli olun demek icin aciyorum. ocak ayinda ailede erken menapoz oldugu icin kontrol amacli doktora gittigimde amh testi yapildi ve sonucum 0,42 cikti 1 degerinin altinda olmasinin risk olusturdugunu soyleyip beni tup bebek merkezlerine yonlendirdiler kac doktora gittiysem hepsi hemen hemen ayni seyleri soyledi bekar oldugum icin tek yolun yumurta dondurma oldugu ve bu degerin yukselme ihtimali olmadigi yönünde seyler yumurta dondurma islemi tup bebek isleminin ilk asamasi sayilabilecek bi asama stresli ve yipratici. Dusuncesi bile o sure boyunca cok zordu sonrasinda yaptirmadan once tahlillerimi gostermeden tekrar bi doktora gittim orda hem muayene oldum hemde amh testini tekrar yaptirdim sonucun değişebileceğini hic dusunmuyodum cunku imkansız oldugunu soylemislerdi ama degerlerim 1,24 cikti. 0,2 bile artamaz diyip beni diger aya hemen yumurta dondurmaya odaklayan doktorlarin hicbiri bu testin yanlis olabilecegi tekrarlamam gerektigi yonunde bisey dememisti sonra en son gittigim doktor son donemlerde amh testlerinde hatalar oldugunu cok guvenilir sonuclar vermedigini ultrasonda gorunen yumurta ve tek seferlik ilac uygulamalariyla yumurta sayisindaki artisa gore cikarimda bulunabildiklerini soyledi. şuan icin sınırda olsada en azinda isleme gerek olmadigini 3 veya 6 ay araliginda testi tekrarlatmam gerektigini iki kez ust uste dusuk cikmasi durumundan tedaviyi dusunmemi soyledi. eger tekrar yaptirmayip direkt tedavi baslasaydim yipratici bi surec beni bekliyodu suan icin tedaviye gerek kalmamis olmasindan cok mutluyum sizde boyle bi durumda karar verirken bence tahlili tekrarlayip emin olarak hareket edin.