• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH sonucum Menepoz olabilir mi?

handeasli55

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2023
66
13
8
34
Merhaba. 33 yaşındayım. Geçen yaz aylarında yaptırdığım AMH testi sonucum 2.3 çıkmıştı pazartesi günü yapılan test sonucum 1.75 çıktı. Sizce erken Menepoz riskim var mı? Bu durumlarla karşılaşan var mı?

Merhaba. 33 yaşındayım. Geçen yaz aylarında yaptırdığım AMH testi sonucum 2.3 çıkmıştı pazartesi günü yapılan test sonucum 1.75 çıktı. Sizce erken Menepoz riskim var mı? Bu durumlarla karşılaşan var mı?
Kan sonucuna göre öyle bir durum söz konusu değil.1 altı sıkıntılı olabiliyor onuda muayene ile desteklemek gerekiyor ama bu kan sonuçları her zaman çok güvenilir olmuyor siz muayene ile yumurta sayiniza bir kontrol ettirin adet oldugunuzda şüpheniz var ise. Ailede öykü vs. Gibi bir durum söz konusu ise.

Kan sonucuna göre öyle bir durum söz konusu değil.1 altı sıkıntılı olabiliyor onuda muayene ile desteklemek gerekiyor ama bu kan sonuçları her zaman çok güvenilir olmuyor siz muayene ile yumurta sayiniza bir kontrol ettirin adet oldugunuzda şüpheniz var ise. Ailede öykü vs. Gibi bir durum söz konusu ise.
Adetlerim düzenli ailemde de erken menopoza giren kimse yok. Geçen yaz 20 gün süren adetim oldu. Sonra bir devlet hastanesine gittim. Fsh baktı ve 18.07 gibi bişey çıkmış. Dr bana menopoza giriyorsun çocuk olayını da unut tabi bundan sonra dedi ve ben o günden bugüne kadar birkaç dr gezdim hepsi de menepozluk bir durum yok dedi ama ben şimdi en ufak bir erken adet olmada ya da en ufak bir lekelenme sorununda menepoza mı giriyorum diye telaş ediyorum:(

Adetlerim düzenli ailemde de erken menopoza giren kimse yok. Geçen yaz 20 gün süren adetim oldu. Sonra bir devlet hastanesine gittim. Fsh baktı ve 18.07 gibi bişey çıkmış. Dr bana menopoza giriyorsun çocuk olayını da unut tabi bundan sonra dedi ve ben o günden bugüne kadar birkaç dr gezdim hepsi de menepozluk bir durum yok dedi ama ben şimdi en ufak bir erken adet olmada ya da en ufak bir lekelenme sorununda menepoza mı giriyorum diye telaş ediyorum:KK43:
Bende 26 yaşındayım fsh 16 çıkmıştı
Sonraki ay hamile kaldım
Sıkıntı yapacak bir durum yok önemli olan ultrasonda yumurtaların gözükmesi

Adetlerim düzenli ailemde de erken menopoza giren kimse yok. Geçen yaz 20 gün süren adetim oldu. Sonra bir devlet hastanesine gittim. Fsh baktı ve 18.07 gibi bişey çıkmış. Dr bana menopoza giriyorsun çocuk olayını da unut tabi bundan sonra dedi ve ben o günden bugüne kadar birkaç dr gezdim hepsi de menepozluk bir durum yok dedi ama ben şimdi en ufak bir erken adet olmada ya da en ufak bir lekelenme sorununda menepoza mı giriyorum diye telaş ediyorum:KK43:
Fsh tek başına bişey ifade etmez hatta ve hatta bana kalırsa amh da çok bişey ifade etmiyor tek başına.onemli olan muayenede görünen yumurta sayın ve kalitesi.

Peki yumurta sayısına nasıl bakılıyor ultrason ile mi ve adetliyken ya da değişken mi muayene olmak gerekir
Evet adetliyken alttan muayene ile olması daha net sonuç verir.o ay görünen yumurta sayını görür doktor, bazı aylar 2 3 aşağı yukari değişebilir.yani çok çok az değil ise 1 2 3 tane gibi çok korkulcak bişey yokdur menapoz anlamında.1 2 3 bile olsa oda çok kötü değil tek yumurta yetiyor yeterli kismette olsun, ama tabiki çok az ise tedaviyle desteklemekten yanayım ben.

Evet adetliyken alttan muayene ile olması daha net sonuç verir.o ay görünen yumurta sayını görür doktor, bazı aylar 2 3 aşağı yukari değişebilir.yani çok çok az değil ise 1 2 3 tane gibi çok korkulcak bişey yokdur menapoz anlamında.1 2 3 bile olsa oda çok kötü değil tek yumurta yetiyor yeterli kismette olsun, ama tabiki çok az ise tedaviyle desteklemekten yanayım

merhaba arkadaşlar yaşım 37 i . düzenli adet oluyordum bir tek subat ayında 14 gün arayla 2 defa adet oldum mart ayındada eşim cezaevine girdi sitresten biraz kendimde şişkinlik hissetim birde beklediğim adet günüm 3 gün gecikince acaba hamilemiyim diye doktora gittim hamile değilmişim 4 adet yumurta sayıldı 3 sagda 1 solda ama soldaki biraz kalitesiz dedi rahim kalınlıgı 6,5 dedi bu bizim için yeterli dedi menepoz bulgusuda yok gebelikde yok dedi ama birde kan testi yapalım dedi adet söktürücü verdi kullanmaya basladım kullandıgımın 4 günü adet oldum adetimin 3 günü gittim kan testi yapıldı ve sonucum menepoz geldi doktor menepozsun dedi şok oldum e2 : 32,30 fsh : 35,70 lh : 18,60 prolaktin : 11,40 tsh : 2,53 hcg : 0,20 socuçlarım böyle geldi .doktor menepoza girmişssin dedi ve moralim yerlerde arkadaşlar değerlerime bakarmısınız acaba bunlar normalmi sitresten olabilirmi böyle bir yükselme doktor sitresten olmaz diyor kafayı yicem

Back