• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH hakkında.

klarism

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Merhabalar, burası sanırım oldukça aktif ve herkese çok geçmiş olsun. Umarım dilediğiniz gibi mutlu olursunuz.

Benim de düşük AMH problemim var, yaşım 29.
0.03 AMH değerim. FSH dün ölçümüyle 19.5 idi.
Geçen sene regl düzensizdi, 2025 sonu ve 2026 ile birlikte her ay regl olduğum halde rezervim düşük.

Neden düşük olduğunu bilmiyorum, tek bir doktora gidiyorum devlette. Henüz özele hiç gitmedim. Ancak herkes çok düşük olduğunu söylüyor özellikle de devletteki doktorum, hem şu an hamile kalamayacağımı hem tüp bebek olamayacağımı söylüyor.

Evli değilim, henüz evlilik planım yok ancak ilerde çocuk istiyorum. Psikolojik olarak da etkiliyor.

Dün muayene oldum ve hiç yumurtam yoktu maalesef.

Eczanem bile diyor ki şu an evlenmiyorsun sakin ol. Ama ilerde çocuk düşündüğüm için şimdiden dikkat etmem gerekmez mi?

Doktorum son olarak 2 ay BIOSTERON kullanmamı önerdi ancak bulamıyorum, piyasada yok.

Ayrıca bu yumurta rezervi düşüklüğü neden oluyor, sebebi nedir? Geçen sene genetik verdim onlarda iyi çıkmıştı.

Görüş ve yorumlarınıza çok ihtiyacım var, herkese teşekkürler.

Merhabalar, burası sanırım oldukça aktif ve herkese çok geçmiş olsun. Umarım dilediğiniz gibi mutlu olursunuz.

Geçen sene regl düzensizdi, 2025 sonu ve 2026 ile birlikte her ay regl olduğum halde rezervim düşük.

Neden düşük olduğunu bilmiyorum, tek bir doktora gidiyorum devlette. Henüz özele hiç gitmedim. Ancak herkes çok düşük olduğunu söylüyor özellikle de devletteki doktorum, hem şu an hamile kalamayacağımı hem tüp bebek olamayacağımı söylüyor.

Evli değilim, henüz evlilik planım yok ancak ilerde çocuk istiyorum. Psikolojik olarak da etkiliyor.

Eczanem bile diyor ki şu an evlenmiyorsun sakin ol. Ama ilerde çocuk düşündüğüm için şimdiden dikkat etmem gerekmez mi?

Doktorum son olarak 2 ay BIOSTERON kullanmamı önerdi ancak bulamıyorum, piyasada yok.

Ayrıca bu yumurta rezervi düşüklüğü neden oluyor, sebebi nedir? Geçen sene genetik verdim onlarda iyi çıkmıştı.

Şuan mevcut yumurtalarınızı dondurabilirsiniz evlendikten sonra da en azından bir ihtimal kullanırsınız ailede var mı böyle birşey annede kardeşte sizin yaşlarda amh baya düşük çünkü yaş ilerledikçe daha da düşüyor

Şuan mevcut yumurtalarınızı dondurabilirsiniz evlendikten sonra da en azından bir ihtimal kullanırsınız ailede var mı böyle birşey annede kardeşte sizin yaşlarda amh baya düşük çünkü yaş ilerledikçe daha da düşüyor

Merhaba hocam, şu an dondurmayı isterdim hatta devletteki doktorum da istiyordu ancak olmadı. Evet dediğiniz gibi zamanla daha çok düştüğü için buraya yazdım.. :( Çünkü çok yeniyim fazla bir bilgim yok ve aniden başıma geldi. O yüzden ne yapacağımı bilemedim, sizlere danışmak istedim

Ailede bir problem yok ama ben stresli şeyler çok yaşadım. Teşekkür ederim geri dönüşünüz için

Merhaba hocam, şu an dondurmayı isterdim hatta devletteki doktorum da istiyordu ancak olmadı. Evet dediğiniz gibi zamanla daha çok düştüğü için buraya yazdım.. :( Çünkü çok yeniyim fazla bir bilgim yok ve aniden başıma geldi. O yüzden ne yapacağımı bilemedim, sizlere danışmak istedim

Ailede bir problem yok ama ben stresli şeyler çok yaşadım. Teşekkür ederim geri dönüşünüz için
Özel hastanede dondurma işlemi yapılıyor

Infertilite polikliniği olan bir araştırma hastanesine gidin onlar yönetsin süreci.

Sıradan devlet hastanelerine gitmeyin. İstanbul civarindaysaniz Cerrahpaşa gibi büyük ve köklü hastanelere gidin. Muhakkak yumurta dondurun. Belli bir miktar ödemeyle yumurtalar yıllarca ve yıllarca bekletilebiliyor. Gülten şeker vs kısarak yumurta miktarı ve klaitesini arttıran insanlar görmüştüm hem nette hem reelde. Bir kanser hastası arkadaşım dondurdugu yumurtayı beş yıl sonra kullanıp Bebek sahibi oldu.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun bu amh düşüklüğü sizi üzmüştür eminim ama yaşınız genç olduğu için yumurtalarınızın en azından kalitesi iyi olur, sayı olarak fazla olmasa bile. 2-3 ay takviyeler ile kendinizi hazırlayıp yumurta dondurma işlemini yapmanız doğru olur. Stres yaşadığınızı yazmıştınız bu da etkilemiş olabilir. Sıradan bir devlet hastanesine gitmeyin, mutlaka iyi bir araştırma hastanesi veya özele gidin. Şu an için yumurta görünmemiş olması sizi demotive etmesin, bu her ay farklı olabilir. İnternetten de araştırın nelerin iyi geleceğini okuyun ve bir kaç ay bunları uyguladıktan sonra mutlaka yumurtalarınız oluşur. Doktorun yazdığı biosteron sanırım dhea hormunudur? Dhea seviyenizi ölçüp mü yazmış bu ilacı?

Merhaba benim yaşımda 29 şuan geçen sene Amh değerim devlet hastanesinde 0.80 çıkmıştı doktor beni direk tüp bebeğe yönlendirdi sonra başka özel hastane de tekrar ölçüm yaptırdım 0.60 çıktı ama özelde ki doktorum ultrasonda gayet yumurtamın olduğunu bunun direk tüp bebeğe geçilmek zorunda olmadığını söyledi daha sonra da mfk vitamin kullandım 3 ay boyunca ve dikkat ettim sağlıklı beslendim şuan Amh değerim 1.60 ❤️ umutsuzluğa kapılmayın

Back
X