- 20 Haziran 2024
- 24
- 13
- 24
- Konu Sahibi Melissa777
Merhaba arkadaşlar. Belki benimle aynı durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim. 1 yıllık evliyim çocuk düşünmüyordum ama beklemenin bir zarari olur mu merakı ile amh testi yaptırdım. Sonucum 0.67 çıktı aşılama ile dahi olmaz tüp bebek dediler henüz çocuk istemedigim ve daha denemediğim halde tüp bebeğe yönlendirilmek beni çok üzdü. Reglimin düzenli olması, bir fikir daha almak amacıyla tekrar başka bir hastanede test verdim. 1.54 çıktı. İlk testin yanlış olduğu söylendi. İyi bir doktor buldum sonuçlarımla gittim muayene etti yaşından dolayı (24) şanslıyız önceliğin bebek olsun dedi. Reglimin 4. Gününden itibaren klomen kullandım gelişmiş yumurtalarım vardı 14. Günümde çatlatma iğnesi yapıldı. Her şey buraya kadar yolundaydı. klomen kullanmaya başladıktan sonra ateş basması ve mide bulantisi şikayetim vardı. Doktorum ilacın yapmayacağını söylemişti" çatlatma iğnesini yaptırdıktan 1 gün sonra dayanılmaz bir mide bulantisi ateşlenme ile acile başvurdum. Tedaviden önce beta hcg alalım dedi doktor. Şüphen varsa her tedaviyi uygulayamayız dedi. Beta hcg 138 çıktı hayırlı olsun gebesiniz dedi. Mutluluktan uçuyorduk eşimle hiçbir şeye gerek kalmadı diye düşündük. Fakat çatlatma iğnesi aklıma geldi ve ben dün çatlatma iğnesi vuruldum bebeğe zararı olur mu diye sordum. Hayır bir sorun olmaz dedi. Kadın hastalıklarına yönlendirdi. Kendi doktoruma randevu bulamadım bayram haftası girecekti son 1 günüm vardı muayene olmak için bi uzmana gittim her şeyi anlattım değerimi söyledim çatlatma iğnesi vurulduğunu söyledim. 24 ünde gel bebek ulturasonda görünür dedi. Bayram tatili giriyordu ben her şeyin yolunda gittiğini nasıl anlayacağım diye sordum acilde test ver 48 saatte 2 kat artıyorsa beta hcg her şey yolundadır dedi. Ben iki gün sonra verdim ve 48 çıktı. 2 gün arayla 3 kez vermem neticesinde şuan adetime 5 gün var ve beta hcg 3.54 ailelerimize söylemiştik, biz mutlu olmuştuk, o kadar büyük bi hayal kırıklığı oldu ki benim için beta hcg düşmeye başlayınca acilde düşük yaptığımı söylemeleri cabası. Uzun lafın kısası catlatma iğnesi beta hcg nin yuksek çıkmasına sebep oluyormuş. Ve bir çok doktor bu durumdan bi haber. Ben internetten okuduklarım ile ne yaşadığımı anladım sonunda doktoruma ulaştım o da düşük yapmadığımı söyledi. Ben hamile olduğumu zannedip catlatma ignesinden sonra iliskiye dahi girmedim. Tüm ilaç iğne masrafım çöpe gitti. Bunları hiç gözüm görmüyor ama önce kısır ilan edildim sonra yanlış test olduğu söylendi sonra hamile olduğumu öğrendim, düşük yaptığım söylediler ve aslında hiç hamile olmadığımı öğrendim. O kadar yıprandım ki 10 günlük bu süreçte. Umarım kimse bu durumu yaşamaz. Bu süreçte beni yanıltan tüm doktorları şikayet etmemek için kendimi çok zor tutuyorum buraya yazmakta ki amacım siz yaşarsanız aynı şeyi bunları bilin. Şuan adetime 4 gün var ne olacak bilmiyorum. Göğüslerim adet öncesi her zaman şişer ve acırdı şuan sadece dolgunluk hissediyorum acı yok. Ve bu sabah belimde bi ağrı başladı adet olduğum zaman olduğu gibi. Allah isteyen kimsenin kucağını boş birakmasin. Kolaylık versin...