- 21 Haziran 2012
- 708
- 149
merhaba kızlar ben
Biz 2011 yılında evlendik evlendiğimizden beri hiç korunmadık.ikimizde sigara kullanıyoruz ve benim kilom 114 boyum 171 eşiminde kilosu 115 boyu 186 Evliliğimizin 1. yılından sonra eşim ürolojiye gitti ve çift taraflı varikosel tehşisi konuldu.ve usg ve muayene sonrası ameliyata karar verildi 2012 Ağustos ayında 2 taraflı ameliyatını oldu, ve ameliyatın 1 yıl sonrası yani 2013 agustosta kendılıgınden hamile kaldım 5 haftalık düşükle sonuclandı kendıliğinden düşük oldu kürtaj Ya da herhangibi bir müdahale olmadan kendım düşürdüm.
Sonra 2 yılı geçen süre zaarfında gebelik oluşmadı
Ve adetın 3 gunu verdıgım
Fsh : 6,26
Prolaktin : 13,14
Progesteron : 0,3
Tsh 0.68
E2 : 33
amh:0,49
usg degerlendirmesi bu şekilde
d3 uterus normal görünümde endline düzenli sağ overde 1-2 antral folıkül sol over uterusun üzerinde 3-4 antral folikül birde kılolu oldugum ıcın bunu yazmıs obezite nedenıyle suboptimal degerlendırıldi
ve sıra eşime gelmişti oda sprem testi verdi onunda sonuçları bu şekilde
hacim 2cc
sperm konsantrasyonu 97
total motalite 71
hızlı hareketli %A) 2
yavas hareketli 51
yerinde hareketli 18
hareketsiz 29
normal 10
baş anomalisi 64
boyun anormanisi 16
kuyruk anomanisi 10
yuvarlak hücre (mil/ml)2,2
aglütinasyon : var
sprem hazırlama iki fazlı gradient
tpmmss =16,1 milyon
sprem konsantrasyonu (mil/ml) 17,5
total motilite (%) 63
hızlı hareketli 2
yavaş hareketli 44
yerinde hareketli 17
hareketsiz 37
ve doktor bana bu sonuclarla aşılama zaman kaybı dedı over azlıgı oldugu ıcın dırek tüp bebek dedı zeynep kamılde ılk denememı yasayacam allahın ıznıyle aralık basında adet olucam benım gıbı olan arkadaslar varsa yorum yada baslarında olan sıkıntıları yazabılırmı
Biz 2011 yılında evlendik evlendiğimizden beri hiç korunmadık.ikimizde sigara kullanıyoruz ve benim kilom 114 boyum 171 eşiminde kilosu 115 boyu 186 Evliliğimizin 1. yılından sonra eşim ürolojiye gitti ve çift taraflı varikosel tehşisi konuldu.ve usg ve muayene sonrası ameliyata karar verildi 2012 Ağustos ayında 2 taraflı ameliyatını oldu, ve ameliyatın 1 yıl sonrası yani 2013 agustosta kendılıgınden hamile kaldım 5 haftalık düşükle sonuclandı kendıliğinden düşük oldu kürtaj Ya da herhangibi bir müdahale olmadan kendım düşürdüm.
Sonra 2 yılı geçen süre zaarfında gebelik oluşmadı
Ve adetın 3 gunu verdıgım
Fsh : 6,26
Prolaktin : 13,14
Progesteron : 0,3
Tsh 0.68
E2 : 33
amh:0,49
usg degerlendirmesi bu şekilde
d3 uterus normal görünümde endline düzenli sağ overde 1-2 antral folıkül sol over uterusun üzerinde 3-4 antral folikül birde kılolu oldugum ıcın bunu yazmıs obezite nedenıyle suboptimal degerlendırıldi
ve sıra eşime gelmişti oda sprem testi verdi onunda sonuçları bu şekilde
hacim 2cc
sperm konsantrasyonu 97
total motalite 71
hızlı hareketli %A) 2
yavas hareketli 51
yerinde hareketli 18
hareketsiz 29
normal 10
baş anomalisi 64
boyun anormanisi 16
kuyruk anomanisi 10
yuvarlak hücre (mil/ml)2,2
aglütinasyon : var
sprem hazırlama iki fazlı gradient
tpmmss =16,1 milyon
sprem konsantrasyonu (mil/ml) 17,5
total motilite (%) 63
hızlı hareketli 2
yavaş hareketli 44
yerinde hareketli 17
hareketsiz 37
ve doktor bana bu sonuclarla aşılama zaman kaybı dedı over azlıgı oldugu ıcın dırek tüp bebek dedı zeynep kamılde ılk denememı yasayacam allahın ıznıyle aralık basında adet olucam benım gıbı olan arkadaslar varsa yorum yada baslarında olan sıkıntıları yazabılırmı