• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH değeri düşük olup yumurta rezervi iyi olanlar

mia wallace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
120
56
98
40
Merhaba,

32 yaşındayım. Hiç bebek denenmedik. AMH değerim: 0,62 çıktı. 4 doktor gezdim. Sadece 1 tanesi "Acil tüp bebek tedavisi" dedi. Diğer 3 doktor "Gerek yok, AMH çok da önemli değil, çünkü ultrasondaki yumurta sayın iyi" dedi. Yumurtlamama 4 gün kala doktora gimtmiştim. Sol yumurtalıklarda 14 mm bir yumurta gördü Rahim duvarın 7 mm dedi. Çok sağlıklı bir hanımsın dedi. Ama ben hangi doktora inanacağım. İLk kez bu ay denedik bebek. Bakalım 7 gün sonra adet olacak mıyım? Yoksa hamile mi kalacağım? Yoksa tüp bebek tedavisi olmazsa bebek ihtimalim gerçekten çok mu düşük? Çok üzülüyorum. LÜtfen bana yardımcı olun.

daha yeni başlamısınız ben olsam denerdim bir süre ki zaten deniyorum :) benm fsh değerime bakarak rezervin azalıyor dediler ama ben tüp bebek düşünmüyorum daha sizin fsh değeriniz kaçtı ki?

FSH henüz ölçülmedi. Adetin 3. günü ölçülecekmiş. Bebek kararından beri ilk kez haftaya adet olacağım. Bakalım FSH kç çıkacak? AMH değeri düşük olup kısa sürede hamile kalan hanımlar oluyor mu? Daha doğrusu oranı ne? Çok mu düşük bir ihtimal?

Benim doktorumda fsh amh tipta populer oldu onemli olan folokuller demisti.
Senin masaALLAH baya yumurtan varmis.
Bence bir sorun yok. Olsa dr soylerdi.
Benim 5 yumurtam var iki tarafin toplami.

ben baktırmaya cesaaret edemiyorum çünkü benm doktorumdaönemli olan yumurta sayının olup olmaması dedi istemedi de baktırsam da onu da çok düşüneceğim için baktırmıuorum siz daha yeni denemeye başlamışsınız zaten

Arkadaşlar ben 33 yaşındayım benim fsh 17.33 amh 0.31 yumurtalık rezervimin bitiyormuş doktor ilk duphaston kullandırdı sonra tekrar gittim divina verdi bunu adet olmak için normal menopoz yaşına kadar kullanıcakmışım düzenli meme röntgeni çektirecek mişim şimdi hem divina kullanırken hemde saraçoğlu kürlerine başladım ilk incir körü uyguluyorum 21 gün sonra testere dişli aslan pençesi.

Yumurtalık rezervim artar mı ilerde çocuğum olur mu çok kötüyüm bana bişiy söyleyin benim durumumda olan var mı başlık açtım erken menapoz diye lütfen ben napıcam dayanamıyorum çok büyük bir acı daha evlenemeden seks hayatım bitti mi çocuğum olmucak mı dayanamıyorum

Yumurtalık rezervim artar mı ilerde çocuğum olur mu çok kötüyüm bana bişiy söyleyin benim durumumda olan var mı başlık açtım erken menapoz diye lütfen ben napıcam dayanamıyorum çok büyük bir acı daha evlenemeden seks hayatım bitti mi çocuğum olmucak mı dayanamıyorum

Benim bi arkadaşımın 0,06. 32 yaşında. Tüp bebek dediler. İlk ttransferde hamile kaldı. Ümitsiz olma bence. Ama acele etmende fayda var. Erkek arkadaşın var mı?

Var fakat daha evlenmeye ikna edemedim yani ben normal yolla hamile kalamam mı bu durumda amh 0.33 çıktı ve sürekli zaman geçtikçe de düşüyor gidecek fsh da yükseliyor

Var fakat daha evlenmeye ikna edemedim yani ben normal yolla hamile kalamam mı bu durumda amh 0.33 çıktı ve sürekli zaman geçtikçe de düşüyor gidecek fsh da yükseliyor

Aslında gerçek sonucu dokto ultrason ile baktığında söyleyecek. Ultrasonda sağlıklı yumurtalar görürse (Çapı büyük vs.) O zaman doğal yolla da hamile kalabilirsin. AMH ın çok kötü değil. Benim de 0,62 . ben de doğal yolu deniyorum.

doktor ultrasonla bakıyor ne gördün diyorum yumurta var mı diyorum bilmiyorum diyor göremem ben diyor neye bakıyor o zaman ultrasonla çok soru da soramıyorsun ki seni bir an önce muayene edip başından atmaya bakıyorlar birde özel hastaneye gidiyoruz en son yumurtalarını iki ay içinde toplat dedi bana sonra üzülürsün dedi .Ben toplatmaya da yanaşmıyorum hem maliyet açısından çok fazla ben başa çıkamam ki hem yaa ters bir durum olursa ben yapamam o işi de .
divina kullanıyorum 8. hapımı içtim yaaa bende kaşıntı yapıyor ve bacaklarım çok ağrıyor gece kollarım uyuşuyor sol kolumu zor açtım gece uykumdan uyandırdı sonra sağ bacağıma ağrı girdi basamadım bir süre arkadaşlar divina kullanan var mıdır bişiy mişiy olmasın birde korkuyorum

doktor ultrasonla bakıyor ne gördün diyorum yumurta var mı diyorum bilmiyorum diyor göremem ben diyor neye bakıyor o zaman ultrasonla çok soru da soramıyorsun ki seni bir an önce muayene edip başından atmaya bakıyorlar birde özel hastaneye gidiyoruz en son yumurtalarını iki ay içinde toplat dedi bana sonra üzülürsün dedi .Ben toplatmaya da yanaşmıyorum hem maliyet açısından çok fazla ben başa çıkamam ki hem yaa ters bir durum olursa ben yapamam o işi de .
divina kullanıyorum 8. hapımı içtim yaaa bende kaşıntı yapıyor ve bacaklarım çok ağrıyor gece kollarım uyuşuyor sol kolumu zor açtım gece uykumdan uyandırdı sonra sağ bacağıma ağrı girdi basamadım bir süre arkadaşlar divina kullanan var mıdır bişiy mişiy olmasın birde korkuyorum

Cnm özel doktora gidiyorsan daha iyi açıklama yapacak bir doktora gitmeni öneririm. Burada yaşadığın şehirde çalışan iyi bir Jinekolog bulabilirsin bence.

Arkadaşlar ,

Amh düşüktü ama (0,62) ultrasonda yumurtalarım iyi görünüyordu. İlk denemede döllenme oldu. Şu an 3-4 haftalık falan hamileyim . Şimdi hcg değerlerini takip ediyorum . Cuma günü 12 idi. 3 gün sonra 106 oldu . Yarın yine gideceğim. Keseyi görmeyi bekleyeceğim sonrasında . Sonrasında içinde Bebek olmasını bekleyeceğim. Sonra da kalp atışlarını duymayı bekleyeceğim inşallah. Bu en zor kısımları atlatırsam sonra da bebeğimi kucağıma almak için dualar edeceğim.

Selam kızlar ne durumdasınız neler yaptınız bu durumda bi değişiklik var mi ?

Benim sonuçlar nasıl AMH 1.13 bu arada

Eklentiler

• IMG_4934.jpg
    IMG_4934.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 1.185
Amh değeri artan biri olarak yazmak istiyorum. Büyük olasılıkla laboratuvar kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama belki sizlere fikir verir. İlk ölçtürdüğümde bana hemen çocuk yap dendi, çünkü sıfıra yakındı sonuç. Daha sonra sigarayı bıraktım ve bol bol incir yedim. Aradan bir süre geçtikten sonra Fsh'ım düşmüş, Amh'ım 0,5 kadar artmıştı ki bu çok büyük bir sayı. Yumurta sayımında ise 8 yumurtam vardı. Demem o ki, doğrudan ölçüm yapılmayan tüm işlemlerde hata payı vardır. Sayılara takılmayın, içiyorsanız sigara içmeyin. Sevgiler :)

merhaba bende olcturdum 0.4 cıktı bende 34 yasındayım. ama baska doktora daha gorunucem.bana yumurtalıklarını dondur dedı.

Back