Amh 0.01 Erken Menopoz Teşhisi

Aysunummm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
2
0
86
43
Merhaba,
42 yaşında
Bekar biri olarak sizin öneri ve tavsiyelerinize çok ihtiyacim var 🥺
Aralık ayında ailemin saglik sorunuyla ilgili çok yorucu ve yıkıcı 18 günlük kötü bir dönemde geçtim.
Aralık ayida dahil olmak üzere 2.5 ay regl olamadım.
Şubat 19 da Kadin doğum dr.una randevu alıp gittim sorunumu anlattım muayene oldum.2.5 ay regl olmama rağmen duvarda incelme yok,yumurtalar çok iyi hatta görüyorum,kist falan yok,menopoz yok temiz dedi.Durumumun Psikolojik olduğunu bir ilacla çözüleceğini soyledi ben hayatımda hiç hap içmediğim için zorlana zorlana ictim Dr.unda dediği gibi 10 gün içinde regl oldum.
Fakat 14 gün sonra wcde peçeteyle sildiğimde peçeteye çok açık kan geldi bu kanama günde 10 15 damla olarak 3 gün surdu ben ilaca yordum 2.5 ay regl olmama yordum 15-16 gün sonra regl oldum yine 14 gün sonra iç çamaşırımda kan gördüm ama yogun bir kan değil 10 15 damla gibi bu da 2 gün sürdü
Dayanamadim tekrar ayni dr.a gittim sorunu anlattım erken menopoz belirtisi bu dedi nasil dedim şok oldum dokunsalar ağlayacak duruma geldim.
Gel muayene edelim dedi. Muayenede duvar incelemiş,sol tarafta yumurta hiç yok,2 cm önemsiz kist var dedi hocam 2 ay önce geldiğimde yumurtaları gözle görüyorum,kist yok incelme yok dediniz dedim ben geçmişi hatirlayamam dedi evet menopoza giriyosun dedi başladım ağlamaya çok sinirim bozuldu
Hormonlara bakalım dedi fsh ve amh testi istedi tamam dedim
Çıkarken zaten sana önceki geldiğinde idrar yolu enfeksiyonu tedavisi başlamışız dedi
Hayir dedim ne öyle bir bilgi verdiniz ne de ilaç dedim ben PC ye böyle yazmışım dedi trisequens adinda ilac yazdi 6 ay kullan dedi ciktim odadan
İlaç açıklamasını okuduğumda en az 6 ay regl olmayan kişilere veriliyormuş ve menopoz ilaciymis kullanmadım
Kan tahlillerim dün cikti
Amh 0.01
Fsh 26.7
Hepten mahvoldum ne yapabilirim kızlar bir yol çare bir şey var mı?

Back