• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amerikadan alıp Türkiye de satmak

birincisi benim bildigim amerikada depo gibi MK canta yada baska bir marka labilecegin bir yer yok. yani toptan satis fabrikalari takibi vardir ama vergisiz listesiz kimseye vermezler.
outletlerden alabilir uygun bulabilecegi zmnalarda, kuponlu falan belkii bir ihtimal 100 dolara alabilir cok kucuk MK cantayi. orjinal olma ihtimali var yani.
ama inan burdaki china townlarda orjinaline cok benzer cakmalarida var ve onalrda olabilir :)
dedigim gibi gelip toptan alabilecegi bir yer yok ama kendisi arastirip indirim zmni aliyor olabilir, ugrasiri dersen sende yapabilirsin.
ürün kodları yanı orjınallık kodları var urunlerde dedıgım gıbı zaten ne zengınler alıyor ondan lv canta falan satıyor orjınal olmasa almazlar cakmayı anlayanlar var ıllakı orjınlalık bı kere kesın
ındırım zamanı falan alıyorsa bılemem de sıparısle de getırtıyor

tamam bende işte yasal bu iş nasıl yapılır onu öğrenmek istiyorum
bunu yapan kişi de hiçde gizli yapmıyor
onunda bir yontemı vardır heralde dıye dusunuyorum
bu dedıgım kısı orjınal satıyor
Yani yasal olarak nasıl yapacaksınız ben de bilmiyorum. Herhangi bir iş yeri olmadan sadece internet üzerinden satış yapmak yasal mı ondan bile emin değilim.
Maliye bakanlığını ya da vergi dairesini arayarak öğrenebilirsiniz.

pekı orjıınal oluyor mu ?mesela mk canta almak ıstıyorum
sanmam orjinal olduğunu ben ünlü marka almadım ordan hiç. Pantolon yazlık elbise bikini gbi şeyler aldım. Modeller hoş ve türkiyede olmayan tarz olduğundan tercih ediyorm. Çoğu çin malı zaten.

ayrica baska bir dipnot olarak kalsin burda:)
sirf ustune MK yaziyo diye onca para o cantalara verilirmi? buyuk bir soru isareti kafamda :))

sanmam orjinal olduğunu ben ünlü marka almadım ordan hiç. Pantolon yazlık elbise bikini gbi şeyler aldım. Modeller hoş ve türkiyede olmayan tarz olduğundan tercih ediyorm. Çoğu çin malı zaten.

cogu urunler cinde uretiliyor zaten, markayida cinde diktiriyolar, uretim orda ama sahibi bu markalar yani,
iste o cinde diktirilenlerin bir kismina cakma diye satiliyor, aslinda bence ayni urun sadece orijinal markasi yok :)

Bu bayani taniyormusunuz sahsi olarak? Ya bana hic güvenilir gelmedi. 500 -550 tl MK orijinal canta bilemedim.

yahu zaten indirimde mağazasında da o fiyatlar var..
abd de outletler var bazı şehirlerde oralarda çok ucuz oluyor .. burda satılan fahiş fiyatlara bakmayın siz..

cogu urunler cinde uretiliyor zaten, markayida cinde diktiriyolar, uretim orda ama sahibi bu markalar yani,
iste o cinde diktirilenlerin bir kismina cakma diye satiliyor, aslinda bence ayni urun sadece orijinal markasi yok :)
ben aldıklarımdan çok memnunm :))

Aslında Amerika'da güzel indirimler oluyor ama kaç kere outlet satış yapan michael kors mağazasına girdim, 250 dolardan aşağı çanta yoktu. En fazla şu tote çantalar 200 e düşüyor. Zaten amerikan dolarını liraya çevirdiğinde o kadar yapıyor, ben kar göremedim.

ins dan satış yapanlar sanırım büyük şehirler dışındakilere hitap ediyor.. zira artık mk nın mağazası var tr de .. ayrıca bra.... da da satılıyor net üzerinden.. indirim zamanını yakalarsanız %60 kadar indirim oluyor o dediğiniz fiyatlara hatta daha azına bile iniyor ..
mini selmalar 260 lira idi geçen sezon sonu mesela..

konu hakkında bilgim yok ama yeni bir şey öğrendim.
artık böyle sosyal medya butikleri "elektronik iş yeri" sayılacakmış ve vergi zorunluluğu getirilecekmiş.
mantıklı bence.

pekı bu aliexpreste orjınal oluyor mu
ıyı de bole varsa bu mıllet nıye kapış kapış bunlardan alıyor:)
Aliexpress cin asilli bir toptanci
Hicbiri gercek degil
Tek tek alamazsiniz
O yuzden bir cuzdandan 100 tane en kotu ihtimalle 30_40 tane almak zorundasiniz
Size verebilecegim tek akil
Guvenilir bir araciyla anlasmaniz
Sermayeniz ne kadar bilmiyorum
Ama aracilar o mali bulmak icin
Fabrikayla konusmak icin
En kotu ihtimalle etraftan toparlamak icin ekstra para talep ederler cunku ugrasicaklar
5 kg a kadar 250 lira kargo odersiniz cinden buraya gelene kadar
Kargo 21 gunden once gelmeyebilir
Ucakla 1'haftada gelebilir
Bu arada canta ayakkabi gumrukte kalabilir
Turk standartlarina uygun olmasi lazim
Gumrukte %15 _20 vergi odersiniz
Bu isler karisik yani
Maliniz gumrukte kaldigi her gun icin ucret odersiniz gumruge ..
Iyi dusunun
Guvenilir kisilerle calisin derim

konu hakkında bilgim yok ama yeni bir şey öğrendim.
artık böyle sosyal medya butikleri "elektronik iş yeri" sayılacakmış ve vergi zorunluluğu getirilecekmiş.
mantıklı bence.
Bende duydum bunu..Bence de gayet mantikli..Hatta dukkan kirasi isci sigorta masraflari olmadigi icin esnafa gore farkli bir vergilendirilmeleri olmali..

Bu arada aracilar ya yiwu merkeze
En iyi ihtimalle hong kong tan bulabiliyorlar
Ama bu buyuk meblali urunler icin gecerli
Yurtdisindan urun getirip satmak icin surum yapmaniz lazim
Ne kadar cok alirsaniz o kadar indirim yaparlar
Umarim yardimci olabilmisimdir
Son olarak o kadinin sattigi urunler %90 sahte

Bende duydum bunu..Bence de gayet mantikli..Hatta dukkan kirasi isci sigorta masraflari olmadigi icin esnafa gore farkli bir vergilendirilmeleri olmali..

katılıyorum, kimisinde kargo bile alıcı ödemeli oluyor, klasik esnafa göre doğru dürüst bir masrafları yok.
eskiden Uzakdoğu'dan bir de Suriye'den filan valizlerle mal taşınırdı. Gaziantep'te pasajlarda uygun fiyatlarla satılırdı. Vergi yok gümrük yok bir arkadaşın da yukarıda dediği gibi "bavul ticareti"
instagram butikler de bu uygulamanın günümüz versiyonu herhalde :KK48:

Back
X