Amerika'da yaşayan kadınlar, buraya

sen neler yapiosun turk arkdsin falan var mi?

Ben haftanin 4 gunu ingilizce kursuna gidiyorum.Baya ilerlettim bu donem bitiyor zaten.
Diger gunler gezmeye falan gidiyoruz esimle.
Meksikalilar cok fazla burda kurstan var bir kac arkadasim ama talnizca kursta gorusebiliyoruz.
Turk arkadas burda 2-3 aile tanidim ama yaslari olgun insanlar.Ilgilendiler benimle sagolsunlar ama herkesin kendi telasefi var pek gorusemiyoruz onlarla.

Ben haftanin 4 gunu ingilizce kursuna gidiyorum.Baya ilerlettim bu donem bitiyor zaten.
Diger gunler gezmeye falan gidiyoruz esimle.
Meksikalilar cok fazla burda kurstan var bir kac arkadasim ama talnizca kursta gorusebiliyoruz.
Turk arkadas burda 2-3 aile tanidim ama yaslari olgun insanlar.Ilgilendiler benimle sagolsunlar ama herkesin kendi telasefi var pek gorusemiyoruz onlarla.

dooru diosun bi de burda uzun sure yasayan insanlar biraz daha buraya uyum saglio, iliskiler ne kadar olsa tr deki gbi olmuo maalesef:sm_confused:

yok yok amerikadaki hatunlarda is yok ben anladimkaydirigubbakcemile3

kimsecikler yok:sm_confused:

Ayshaacim calisma vizesi aldim yazmistin calisiyor musun su anda?

calismiorum canm, ben bi okuldan is teklifi gbi bisey gelmisti o yuzden aldim calisma iznini ama sonr biliosun amerikayi kriz vurdu, california yi daha da vurdu 9 yildan az tecrubesi olan ogretmenleri isten cikardilar benim de is yatti tabisempatiksalakcinni

bilmem farklı bi ortam farklı bi kültür değişik insanlar cezbedici.ne demiş büyük düşünür rafet el roman "macera dolu amerika":dance:

Ben de master ve doktora için U.S.A e gidicem inşallah bu yıl. Devlet bursu kazandım Şu an bambişim gibi gre çalışıyorum. End müh iyim. Erkek ark ım da mak müh. inşallah beraber gitmeyi planlıyoruz :) Bu topici gördüğüm iyi olduu. orada yaşayanlardan bilgi alabilirim gideceğim yerle alakalı belki.. Kafamda bir kaç eyalet var.

dideemcim eheheh hosgeldim tatlim topige kaydirigubbakcemile5
cnm cok sevndm ben de aynen GRE devam laelaelaelaelae pof cok sinir bir sinav.
nese ay iisalla gelin bu taraflara keske yakin olsak eheheh :) ama bizim yasadigimiz yer cok guzel deil malesef yani aslinda iklim fln sahane sakin bir yer ama yapicak cok sey yok bi de oole guzel ve buyuk yerlere cok yakin deil. North Carolina dayiz biz. esim Duke da doktora yapio. iste en yakin washington dc var bi. arabayla haftasonu gidilebilecek. cok isterdim new york a yakin bi yerde yasamak. ama daha pahali olurdu eminim burasi yasamak icin uygun maddi olarak :KK70: hadi hayirlisi tatlim! boshayallersmile

evt evt canlandiralim bence dezemuszemus

aslinda burda yasamayi cok seviorum ben bi suru sey yapiorum ozgur olduumu hissediorum ama arkdssizlik ve ozlem cok zor:çok üzgünüm:

ay cnm ya bizim burda turk kaynio delikafadulden iki tane buyuk uni var burda UNC ve DUKE turk ogrenci cok fazla cevrede. o yuzden burda cok turk ark var bizim.
bu arada kizlar ayni durumdayiz ya ben de F2 deyim malesef. Ben de bil. muh. um esim icin biraktim isimi geldim. Burda da calisma izni olmayinca firmalar pek sicak bakmio ben de master yapiyim bari dedim. hic de donesim yok ogrenci moduna ama artik ne yapayim. basvurularim kabul edilmezse esimle arastirdik J vizesine gecicez J2 ya calisma izni cikio onu denicez bakalim.
Ben de suanda evden freelance is yapiorm. yazilimci oldugum icin evden calisabiliorm iste. proje aliorm website fln gibi seyler yapiorm. zaten is cok zmnimi alio :KK43:

ben de ayni sekilde esimin egitimi dolayisiyla geldim, benim de f2 vizem vardi ama calisma izni aldim. los angeles tayim ben balperisi sen nerdesin?

ay tatlim sen F2 ile nasil calisma izni aldin. sponsor bulmus olman lazim sempatiksalakcinni o zmn vize turun deisicekti olmadi mi is tuh ya:KK43: nese her iste bi hayir vardir. malesef biz geldik abdde kriz oldu yaw. aileme onu diorm gittigimiz yere felaket goturuorz galba die :p
3-5 yil oncesinde bu durumlar daha rahat kolaymis ama simdi isveren de abd vatandasina oncelik vermek istio hakli olarak.
nese bu arada kizlar burda da meksikali dolu yaw. ele gecirmisler bu ulkeyi. universiteler de asyalilar dolu yerimseniben
sizin de oluordur bi yere gidiorz ispanyolca bilmiosan anlasamiosun resmen yaw.
bu arada ben ilk geldigimde resmen mute moda gecmistim ben de ilk ingilizce conversation hourlara gittim dilim tutuldu resmen cekiniodum konusmaya ay o alisma sureci ne zordu :KK43: aslinda ingilizcem iidir ama speaking ayri olay tabi. nese simdi daha rahatim en azindan gunluk hayatta :)

ay cnm ya bizim burda turk kaynio delikafadulden iki tane buyuk uni var burda UNC ve DUKE turk ogrenci cok fazla cevrede. o yuzden burda cok turk ark var bizim.
bu arada kizlar ayni durumdayiz ya ben de F2 deyim malesef. Ben de bil. muh. um esim icin biraktim isimi geldim. Burda da calisma izni olmayinca firmalar pek sicak bakmio ben de master yapiyim bari dedim. hic de donesim yok ogrenci moduna ama artik ne yapayim. basvurularim kabul edilmezse esimle arastirdik J vizesine gecicez J2 ya calisma izni cikio onu denicez bakalim.
Ben de suanda evden freelance is yapiorm. yazilimci oldugum icin evden calisabiliorm iste. proje aliorm website fln gibi seyler yapiorm. zaten is cok zmnimi alio :KK43:

canim j2 ye calisma izni veriolar ben aldim mesela:dance: vize cesidini deistirmene gerek yok

Selam arkadaslar, ben de Amerikada doktora yapiyorum. Evlendigim icin geldim, esim de Turk ve ilk o doktoraya basladi , yazin geldi Tr. ye evlendik ve ben de buraya geldim. GRE ve TOEFL sinavlarini aldim, F2 vizem vardi ilk zamanlar ama hicbir ise yaramiyo maalesef:KK43:((( Dependent vizesi... Master a kabul aldim ve bitirdim bu buradaki 3. senem. Floridadayim.. Simdi bu sene de doktoraya basladim matematik bolumundeyim. Ama o kadar cok zorlaniyorum ki... Burada ulasim yok arabanin olmasi sart.. Onun haricinde yalnizlik ozlem hasret bak 3 sene gecmis ben hala zorlaniyorum.
Neyse yine yazisiriz buradan..

Selam arkadaslar, ben de Amerikada doktora yapiyorum. Evlendigim icin geldim, esim de Turk ve ilk o doktoraya basladi , yazin geldi Tr. ye evlendik ve ben de buraya geldim. GRE ve TOEFL sinavlarini aldim, F2 vizem vardi ilk zamanlar ama hicbir ise yaramiyo maalesef:KK43:((( Dependent vizesi... Master a kabul aldim ve bitirdim bu buradaki 3. senem. Floridadayim.. Simdi bu sene de doktoraya basladim matematik bolumundeyim. Ama o kadar cok zorlaniyorum ki... Burada ulasim yok arabanin olmasi sart.. Onun haricinde yalnizlik ozlem hasret bak 3 sene gecmis ben hala zorlaniyorum.
Neyse yine yazisiriz buradan..

ah canim gurbet hic etkisini alzaltmio:umursamaz: hep ozluo insan
ay sen o ulasim zorluunu bi de bana sor, los angeles ta toplu ulasim die bisey yok desem yeridir, her yere arabayla gidiosun gerci ben severim ama insan tr deki gbi vitrinlere baka baka dolasmayi ozluo:icecream:

ayshaa aay sen o ulasim zorluunu bi de bana sor, los angeles ta toplu ulasim die bisey yok desem yeridir, her yere arabayla gidiosun gerci ben severim ama insan tr deki gbi vitrinlere baka baka dolasmayi ozluo:icecream:[/QUOTE]

Ayy ne gicikmis yaaa,,,,iyiki hollanda oyle degil yoksa bende kafayi yerdim yalniz biri olarak,,,allah bisikleti ve otobusu icad edenin mekanini cennet etsin ozaman kaydirigubbakcemile3

ayshaa aay sen o ulasim zorluunu bi de bana sor, los angeles ta toplu ulasim die bisey yok desem yeridir, her yere arabayla gidiosun gerci ben severim ama insan tr deki gbi vitrinlere baka baka dolasmayi ozluo:icecream:

Ayy ne gicikmis yaaa,,,,iyiki hollanda oyle degil yoksa bende kafayi yerdim yalniz biri olarak,,,allah bisikleti ve otobusu icad edenin mekanini cennet etsin ozaman kaydirigubbakcemile3[/QUOTE]

sorma sorma, sahil kenarinda yuruyup simitci amcadan simit almayi, bi cay bahcesinde oturup bi bardak cay icmeyi, sokaklarda dolasan insanlar gormeyi ozledimsenağlama

Hem de ne gicik. Ben bu yaz ehlyetmi alacagim insallah kocamdan arabayi kacirir gezmeye baslarim. O gezmeyi sevmiyor:KK43:( Bir de plajlar var dogru durust ama egenin akdenizin plajlarindan sonra buranin suyu hamam suyundan farksiz... Bir de ust bas almak istiyorum kendi olculerime yakisan birsey bulamiyorum. Kiyafetler zevkli degil, cok duz cok kotu kaliplari var... Ben de zaten hep hayatim boyu dupeduz giyindim, artik yasim gecmeden sikir sikir giyinmek istiyorum.
En buyuk sorun yalnizlik. Kafama gore arkadasim yok:KK43:( Bizim departmanda uc kiz var!!! Digerleri master da yaslari kucuk 22 :KK43:
Diger bir sorun benim matematik background um yok:KK43:( Cok zorlaniyorumm offf..Bitirmezsem de kendimi basarisiz gorecegim hayat boyu... Bu benim idealim, akademisyen olmak istiyorum.

ay tatlim sen F2 ile nasil calisma izni aldin. sponsor bulmus olman lazim sempatiksalakcinni o zmn vize turun deisicekti olmadi mi is tuh ya:KK43: nese her iste bi hayir vardir. malesef biz geldik abdde kriz oldu yaw. aileme onu diorm gittigimiz yere felaket goturuorz galba die :p
3-5 yil oncesinde bu durumlar daha rahat kolaymis ama simdi isveren de abd vatandasina oncelik vermek istio hakli olarak.
nese bu arada kizlar burda da meksikali dolu yaw. ele gecirmisler bu ulkeyi. universiteler de asyalilar dolu yerimseniben
sizin de oluordur bi yere gidiorz ispanyolca bilmiosan anlasamiosun resmen yaw.
bu arada ben ilk geldigimde resmen mute moda gecmistim ben de ilk ingilizce conversation hourlara gittim dilim tutuldu resmen cekiniodum konusmaya ay o alisma sureci ne zordu :KK43: aslinda ingilizcem iidir ama speaking ayri olay tabi. nese simdi daha rahatim en azindan gunluk hayatta :)

yok canim ya gayet yasal yollardan hem de cok kolay aldimzemuszemus

walla gulluk gulistanlik ulke biz geldik krize girdikaydirigubbakcemile3

ben ilk zamanlar cekiklerin konusmasini anlamiodum garip garip geliodu simdi alistimkaydirigubbakcemile3

Hem de ne gicik. Ben bu yaz ehlyetmi alacagim insallah kocamdan arabayi kacirir gezmeye baslarim. O gezmeyi sevmiyor:KK43:( Bir de plajlar var dogru durust ama egenin akdenizin plajlarindan sonra buranin suyu hamam suyundan farksiz... Bir de ust bas almak istiyorum kendi olculerime yakisan birsey bulamiyorum. Kiyafetler zevkli degil, cok duz cok kotu kaliplari var... Ben de zaten hep hayatim boyu dupeduz giyindim, artik yasim gecmeden sikir sikir giyinmek istiyorum.
En buyuk sorun yalnizlik. Kafama gore arkadasim yok:KK43:( Bizim departmanda uc kiz var!!! Digerleri master da yaslari kucuk 22 :KK43:
Diger bir sorun benim matematik background um yok:KK43:( Cok zorlaniyorumm offf..Bitirmezsem de kendimi basarisiz gorecegim hayat boyu... Bu benim idealim, akademisyen olmak istiyorum.

ay zaten okyanusta suya girmek o kadar da zevkli de deil:umursamaz:

ay kiz kiyafet konusuna gelirsek bi onda zorlanmiorum galbakaydirigubbakcemile3
sikir sikir fikir fikir 3gune bir alisveristeyimkaydirigubbakcemile3

Allah seni akademisyen yapsin :eek:klava:

X