- 7 Ocak 2011
- 6.826
- 4.285
6 senedir amerikadayim. cok eyalet gezdim. En kucuk sehirlerinden en buyuk sehirlerine kadar gordum. Burdaki yasam heryerde ayni. Sehirleri farklilastiran gocmenleri ve nufusu onun disinda yasam hep ayni. Hayat asiri derecede monoton. Sabah is aksam ev. Hersey planli. Oyle cat kapi komsuluk falan sevdalisiysaniz bunu unutun. Diger arkadaslarinda dedigi gibi sokaklarinda dolastiginizda resmen terk edilmis sehir gibi heryer. O kadar guzel bir dogaya sahipki.. Heryer yemyesil, evler oyuncak gibi ama gelin gorunki yasam yok. Eglencesi sifir. Insanlari hafta sonlari ya kafayi cekiyo yada amerikan futbolu, basketbol esliginde bira falan iciyor. Parti dedikleri sey rezaletin son perdesi (tabi benim gibi dusunen insanlar icin) Lise cagindaki cocuklar anne- baba oluyorlar. Hemde evlilik disi. Kultur, orf - adet denilen birsey yok zaten. Sonradan kurulmus ve yeni bir ulke oldugu icin insanlarin genel bir benligi yok. Hayat turkiyedeki gibi eglenceli degil bana gore. Arkadasliklar cok sahte, asiri kuralci insanlar.
Iyi yanlarina gelince, kolay is bulursun (gerci su siralar amerika da krizde), tr ye gore daha dolgun bi maasla calisir, mustakil ev alabilir, arabani alir, ayin sonunu nasil getircem derdiyle ugrasmazsin. Yalniz amerikada para biriktirme gibi bi hevesiniz varsa.. o yalnizca heves olarak kalir. Amerika verdigi kadar aliyorda. Ev veriyo araba veriyo ama bunun vergisi ve odemeleri nerdeyse hayat boyu suruyor. insanlar 60-70 yasindayken gercekten ev sahibi olabiliyor.
Amerika ruyasi gercekten tamamiyle bir ruya.. Bana sorarsaniz kabus. Amerika hayrani degilseniz muhtemelen burdan nefret eden ama geldigi icin sevmeye calisan ve cevresine ve kendisine burayi sevmedigini itiraf edemeyen insanlardan biri olursunuz. Amerika hayraniysaniz zaten size diyecek bi sozum yok gelin gorun.
Iyi yanlarina gelince, kolay is bulursun (gerci su siralar amerika da krizde), tr ye gore daha dolgun bi maasla calisir, mustakil ev alabilir, arabani alir, ayin sonunu nasil getircem derdiyle ugrasmazsin. Yalniz amerikada para biriktirme gibi bi hevesiniz varsa.. o yalnizca heves olarak kalir. Amerika verdigi kadar aliyorda. Ev veriyo araba veriyo ama bunun vergisi ve odemeleri nerdeyse hayat boyu suruyor. insanlar 60-70 yasindayken gercekten ev sahibi olabiliyor.
Amerika ruyasi gercekten tamamiyle bir ruya.. Bana sorarsaniz kabus. Amerika hayrani degilseniz muhtemelen burdan nefret eden ama geldigi icin sevmeye calisan ve cevresine ve kendisine burayi sevmedigini itiraf edemeyen insanlardan biri olursunuz. Amerika hayraniysaniz zaten size diyecek bi sozum yok gelin gorun.