Amerika mı ingiltere mi

Tabi bunda hangi bölümü okuduğunuzun da önemi var , ama ben Avrupa diyorum .
Yelpazesi epey geniş . Ama tabi dediğim gibi bölüm çok önemli . Benim bildiğim mühendislikte Amerika ipi göğüslemiş durumda :KK66:
Neresi olursa olsun güzel heyecanlar , bol şans !

Bir Amerika hayranı olarak Amerika diyorum.
Fakat yapacağınız işi ve okuyacağınız bölümü göz önüne alarak değerlendirmek gerekir.
Hangi bölümü okuyacaksınız?

Eğitim kalitesi olarak ingiltere kesinlikle (bende seneye ingiltereye başlıyorum master için ) fakat daha zor oluyormuş yani 2 yıllık eğitimi 1 senede bitiriyorlar o yüzden daha yoğun geçiriyorMuş. ABD biraz daha kolaymis

Hep böyle dertler olsa keşke :)
Ben İngiltereyi sevdiğimden orayı seçerdim
Ama bu bölüme okula şehre eğitim kalitesine bütçeye göre verilmesi gereken bir karar

Pek anlamadigim meseleler ama sanırım bu sorunun cevabı Ingiltere :deli:

Ingiltere..
Ulasimi, egitim kultur seviyesi,yasam kalitesi, okullari Abdyi 10 kere cebinden cikarir.

okul seçenekleri neler? bölüm ne? bunlar önemli.

ben amerikada lisans eğitimi alıyorum ve memnunum gayet. mezun olunca direkt işe başlayacağım mesela ama ingilterede aynı şeyi yapamazdım.

Okuyacağıniz bölüme bağlı olarak, hangi üniversite dünya sıralamasında daha iyiyse orası. Genelleme yapmak doğru olmaz

Benim tercihim herzaman avrupa , ama okuyacaginiz univ ve bolume gore degisir
Amrikada harvard varken ingilterede reading univ gidilmez mesela , bu konuda yorum icin daha fazla detay vermeniz lazim

Hangi okul, hangi bolum, butceniz ne kadar? Soru cok genel bir soru ne diyelim havadar bir yere git :27:

Ingiltere herhangi bir gelismis avrupa ulkesinden cok farkli degil. Ama amerika baska bir gezegen gibi. Amerika diyorum Ben:super:

İngiltereye gideceğine türkiyede kal.
Ben amerika diyorum her türlü.
Çağ atlarsın.

Ben Ingilterede finans konusunda post-graduate program yaptım. Keşke yaşamaya devam etmek için de
İngiltere deseydim diyorum yıllar sonrasında. Zira İngiltere de yaşamak Bana her manada hitap etmişti. Aslında aynı konu şu anda benim de gündemimde Oğlumdan dolayı. Önümüzdeki sene üniversite eğitimi bitiyor Zurich'te ve okuduğu okul , okuduğu konuda dünya birincisi. MBA atlayıp direk yine kendi konusunda doktora yapmayı düşünüyor. Bu durumda ya aynı okulda devam edecek ki.. Isviçreyi biraz sıkıcı buluyor ( ayrıca farklı kültürleri uzunca bir süre o ülkede yaşamak anlamında da ülke değişikliği faydalı oluyor kanısındayım) o yüzden ya Amerika ya İngiltere olacak. Kendi konusunda sıralamada Cambridge ikinci sırada dünya ortalamasında. Ben orayı tercih etsin istiyorum ki Avrupa da yaşamaya devam etsin. Ama olur da M.I.T. Veya Stanford'a karar verirse korkarım ki Amerkada yaşamaya karar verecek eğitim sonrasında da.. Evet Amerika vizyon anlamında çok daha ufuk açıcı ( üniversite dışında demek istiyorum zira Avrupa'da da çok kaliteli üniversiteler var) ancak Anne olarak yaşamını Amerika yerine Avrupa'da sürdürmesini kesinlikle tercih ederim. Ama sonuçta Kendisinin vereceği kararın arkasında duracağım elbette.

Eğer Amerika'yı tercih edecek gibi iseniz kesinlikle gideceğiniz okulun, eğitim göreceğiniz konuda dünya sıralamasında iyi bir yerlerde olmasına dikkat etmelisiniz derim. En önemli kriter bu Bence. Ve yinE Amerika'da okumaya karar verecek olursanız , yaşamınızın kalanını da orada geçirmeyi tercih edeceksinizdir büyük olasılıkla. Kararınızı verirken bu noktayı da gözönünde bulundurmak faydalı olacaktır.

Ben Ingilterede finans konusunda post-graduate program yaptım. Keşke yaşamaya devam etmek için de
İngiltere deseydim diyorum yıllar sonrasında. Zira İngiltere de yaşamak Bana her manada hitap etmişti. Aslında aynı konu şu anda benim de gündemimde Oğlumdan dolayı. Önümüzdeki sene üniversite eğitimi bitiyor Zurich'te ve okuduğu okul , okuduğu konuda dünya birincisi. MBA atlayıp direk yine kendi konusunda doktora yapmayı düşünüyor. Bu durumda ya aynı okulda devam edecek ki.. Isviçreyi biraz sıkıcı buluyor ( ayrıca farklı kültürleri uzunca bir süre o ülkede yaşamak anlamında da ülke değişikliği faydalı oluyor kanısındayım) o yüzden ya Amerika ya İngiltere olacak. Kendi konusunda sıralamada Cambridge ikinci sırada dünya ortalamasında. Ben orayı tercih etsin istiyorum ki Avrupa da yaşamaya devam etsin. Ama olur da M.I.T. Veya Stanford'a karar verirse korkarım ki Amerkada yaşamaya karar verecek eğitim sonrasında da.. Evet Amerika vizyon anlamında çok daha ufuk açıcı ( üniversite dışında demek istiyorum zira Avrupa'da da çok kaliteli üniversiteler var) ancak Anne olarak yaşamını Amerika yerine Avrupa'da sürdürmesini kesinlikle tercih ederim. Ama sonuçta Kendisinin vereceği kararın arkasında duracağım elbette.

Eğer Amerika'yı tercih edecek gibi iseniz kesinlikle gideceğiniz okulun, eğitim göreceğiniz konuda dünya sıralamasında iyi bir yerlerde olmasına dikkat etmelisiniz derim. En önemli kriter bu Bence. Ve yinE Amerika'da okumaya karar verecek olursanız , yaşamınızın kalanını da orada geçirmeyi tercih edeceksinizdir büyük olasılıkla. Kararınızı verirken bu noktayı da gözönünde bulundurmak faydalı olacaktır.

Basarilarindan dolayi oglunuzu, acik fikirli ve destekleyici bir anne olmanizdan dolayi da sizi tebrik ederim.. ne mutlu size..

Bölüm nedir, burslu mu gidecek yoksa cepten mı yiyecek. Bunlar önemli kriterler ve ayrıca Amerika'daki eğitim her kapıyı açar aklınızda bulunsun.

Back
X