Bende Amerika’da yaşıyorum. 2 buçuk yıl önce Doğum yaptım. Sağlık sigortam yoktu o zaman. Herşeyi kendimiz karşıladık.
Takibimi özel doktorla yaptık bu yüzden her ay ultrasona girdim. 12 ve 20. Haftalarda sadece daha detaylı bakılması için farklı ultrason merkezlerine gitmiştim.
Doğumu da 5 yıldızlı hastane dedikleri tarzda bi hastahanede yaptım. Lüks, konforlu, profesyonel ve mahreme çok saygılılardı.
Benimki normal olamayacak bi doğumdu ama normal doğurmayı çok istediğim için denememe izin verdiler ve başta doktorum olmak üzere herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. 41. Haftanın sonunda hiç sancı olmaksızın, 2 cm bile olmayan bi açılmadayken suni sancı verilerek, bebeğimin suyu tamamen bitmiş, boynuna kordon dolanmış halde ve benimde ciddi kanamam varken normal doğum yapabildim çok şükür Allah’a. Hep yanımda ve desteklediler. Doğumumun her noktasında benim ne istediğimi sordular.
Ertesi günde bi eğitim vardı ona katılmadan hastahaneden çıkılmıyor. O eğitime katıldım. Çıkışta bebek çantası, mama, biberon, süt sağma pomposı falan hediye ediliyor.
Şuan Allah nasip ederse yine bebek düşünüyorum ve yine aynı doktora gitmeyi düşünüyorum.
Bu arada benim gittiğim doktorun hastane ile anlaşması var Türkiye’den sadece Doğuma gelenlere bi miktar indirim yaptırıyor.
Hatta bi blogger aileye var o ailede 2 defa Amerika’da Doğum yaptılar benim doktorumla. Süreci bloglarında detaylı şekilde bahşediyorlar. Sormak isteyen olursa özelden yazarım buraya yazılabiliyor mu bilmiyorum çünkü.