• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika da Hamilelik ve doğum süreci

Orda doğan her çocuk 18 yaşına kadar sağlık güvencesinde değil mi?

Bildigim kadariyla cocuk 5 yasina kadar saglik guvencesinde oluyor, ama bu dogumu ve anneyi kapsamiyor.
18 yas veya bes yasina kadar tum cocuklarn saglik guvencesi var diye bisey yok.. ekonomik durumu iyi olmayanlar icin bizdeki yesil kart gibi dusunun guvence var ama oda herkese cikmaz eyatlere gore sartlari degisiyor....

Tekrar merhaba. Türkiyede 20. Haftada rutin tetanoz aşısı uygulaması var. Ordada aşı yapılıyor mu?

Bende Amerika’da yaşıyorum. 2 buçuk yıl önce Doğum yaptım. Sağlık sigortam yoktu o zaman. Herşeyi kendimiz karşıladık.
Takibimi özel doktorla yaptık bu yüzden her ay ultrasona girdim. 12 ve 20. Haftalarda sadece daha detaylı bakılması için farklı ultrason merkezlerine gitmiştim.
Doğumu da 5 yıldızlı hastane dedikleri tarzda bi hastahanede yaptım. Lüks, konforlu, profesyonel ve mahreme çok saygılılardı.
Benimki normal olamayacak bi doğumdu ama normal doğurmayı çok istediğim için denememe izin verdiler ve başta doktorum olmak üzere herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. 41. Haftanın sonunda hiç sancı olmaksızın, 2 cm bile olmayan bi açılmadayken suni sancı verilerek, bebeğimin suyu tamamen bitmiş, boynuna kordon dolanmış halde ve benimde ciddi kanamam varken normal doğum yapabildim çok şükür Allah’a. Hep yanımda ve desteklediler. Doğumumun her noktasında benim ne istediğimi sordular.
Ertesi günde bi eğitim vardı ona katılmadan hastahaneden çıkılmıyor. O eğitime katıldım. Çıkışta bebek çantası, mama, biberon, süt sağma pomposı falan hediye ediliyor.
Şuan Allah nasip ederse yine bebek düşünüyorum ve yine aynı doktora gitmeyi düşünüyorum.
Bu arada benim gittiğim doktorun hastane ile anlaşması var Türkiye’den sadece Doğuma gelenlere bi miktar indirim yaptırıyor.
Hatta bi blogger aileye var o ailede 2 defa Amerika’da Doğum yaptılar benim doktorumla. Süreci bloglarında detaylı şekilde bahşediyorlar. Sormak isteyen olursa özelden yazarım buraya yazılabiliyor mu bilmiyorum çünkü.

Bende Amerika’da yaşıyorum. 2 buçuk yıl önce Doğum yaptım. Sağlık sigortam yoktu o zaman. Herşeyi kendimiz karşıladık.
Takibimi özel doktorla yaptık bu yüzden her ay ultrasona girdim. 12 ve 20. Haftalarda sadece daha detaylı bakılması için farklı ultrason merkezlerine gitmiştim.
Doğumu da 5 yıldızlı hastane dedikleri tarzda bi hastahanede yaptım. Lüks, konforlu, profesyonel ve mahreme çok saygılılardı.
Benimki normal olamayacak bi doğumdu ama normal doğurmayı çok istediğim için denememe izin verdiler ve başta doktorum olmak üzere herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. 41. Haftanın sonunda hiç sancı olmaksızın, 2 cm bile olmayan bi açılmadayken suni sancı verilerek, bebeğimin suyu tamamen bitmiş, boynuna kordon dolanmış halde ve benimde ciddi kanamam varken normal doğum yapabildim çok şükür Allah’a. Hep yanımda ve desteklediler. Doğumumun her noktasında benim ne istediğimi sordular.
Ertesi günde bi eğitim vardı ona katılmadan hastahaneden çıkılmıyor. O eğitime katıldım. Çıkışta bebek çantası, mama, biberon, süt sağma pomposı falan hediye ediliyor.
Şuan Allah nasip ederse yine bebek düşünüyorum ve yine aynı doktora gitmeyi düşünüyorum.
Bu arada benim gittiğim doktorun hastane ile anlaşması var Türkiye’den sadece Doğuma gelenlere bi miktar indirim yaptırıyor.
Hatta bi blogger aileye var o ailede 2 defa Amerika’da Doğum yaptılar benim doktorumla. Süreci bloglarında detaylı şekilde bahşediyorlar. Sormak isteyen olursa özelden yazarım buraya yazılabiliyor mu bilmiyorum çünkü.

Cnm merhaba doktorun ismini yazar misin bana?

Merhaba arkadaşlar,

Amerika da yasıyorum ve şuan hamile olduğumu öğrendim tahminim 5-6 haftalık.
Açıkcası biraz heyecanlıyım ne yapmalıyım diye, kimler şuan burada ve hamile acaba? :anneadayı:
Hayrli olsun:) doguma azicik kalmis. Bende burada yasiyorum. Ikinci geliyor cok sukur. Saglicakla al kucagina

Ben erken doğurdum amerika’ya gidemeden ikizlerimi 14 gün sonra kaybettim. Haziranda amerika’ya geldim dopuracağım yeri gezdim çok buruktum. İnşallah siz sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Canim basin sagolsun, cok uzuldum. Rabbim guc kuvvet versin. Insallah tekrar yuzun guler, rabbim yeni guzellikler nasip eder

Yaşım 36 zaten tüp bebekti, tüplerim yok, tek yumurtalığım var diğerini aldılar. Artık olur mu bilmiyorum. 3 ay oldu acıları hala taze, kokuları hala burnumda. Yeniden denemek için hiç gücüm yok. Annelik 14günde olsa çok güzelmiş, gözlerime bakmaları, sesini duyup tepki vermeleri, dokunmak, ağlaması bile güzeldi, insana umut veriyordu. Rabbim sizin kucağınızı boş bırakmasın.

Yaşım 36 zaten tüp bebekti, tüplerim yok, tek yumurtalığım var diğerini aldılar. Artık olur mu bilmiyorum. 3 ay oldu acıları hala taze, kokuları hala burnumda. Yeniden denemek için hiç gücüm yok. Annelik 14günde olsa çok güzelmiş, gözlerime bakmaları, sesini duyup tepki vermeleri, dokunmak, ağlaması bile güzeldi, insana umut veriyordu. Rabbim sizin kucağınızı boş bırakmasın.
Gecmis olsun Rabbim guc kuvvet sabir versin kac haftalik dogum yaptiniz

26 haftalıklardı, bende 29da amerikaya bile almıştım.
Bende 16 haftalik ikizlerimi kaybetmistim sizinkiler daha büyükmüs Rabbim sabir versin okadar zorki en kisa zamanda tekrardan hamile kalmayi nasip etsin saglikli sihhatli alin kucaginiza insallah

Bende 16 haftalik ikizlerimi kaybetmistim sizinkiler daha büyükmüs Rabbim sabir versin okadar zorki en kisa zamanda tekrardan hamile kalmayi nasip etsin saglikli sihhatli alin kucaginiza insallah

Benimkiler haftasından 2 hafta önde gidiyordu, 28haftalık ebatlarındaydılar. Acısı geçer mi diyorum, geçmez biliyorum. Allah kucağımı boş bırakmaz inşallah, annelik şansım çok düşük. 3 ay oldu,düşündükçe kalbim sıkışıyor. Allah bir yere yaşattı inşallah yine nasip eder anneliği, Rabbim böyle nasip gördü. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim.

Benimkiler haftasından 2 hafta önde gidiyordu, 28haftalık ebatlarındaydılar. Acısı geçer mi diyorum, geçmez biliyorum. Allah kucağımı boş bırakmaz inşallah, annelik şansım çok düşük. 3 ay oldu,düşündükçe kalbim sıkışıyor. Allah bir yere yaşattı inşallah yine nasip eder anneliği, Rabbim böyle nasip gördü. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim.
Hic oyle dusunmeyin bende tup bebekle ikizlere hamile kalmistim acisi gecermi gecmiyor hafifliyor ve insan birsure sonra alisiyor bizim doktorumuz esimin sonuclarindan dolayi tekrar hamileljk icin dusuk bir sans vermisti ayni zamanda bende erken dogum sebebiyle servikal yetmezlik tanisi koyuldu ama Rabbime sukurler olsun tup bebek sonucumuz pozitif oldu ve suan 8 aydir yatarak hamileligimi gecirmeye calisiyorum aciniz taze once bir acinizi yasayin sonra tekrar baslayin eminim en kisa zamanda yuzunuz gulecek..

Merhaba bahsettiginiz Turkiyeden gelenler icin indirim yapan doktor vs. Bilgilerini paylasirmisiniz?

Merhaba , bende suan 9 haftalik hamileyim ve Amerika'da dogumum olsun iztiyoruz esimle. Ama ikizlere hamileyim. Hersey kısmet ama insallah olursa North carolina'da abim yasiyor hazir elimde vize varken gitmeyi dusunuyoruz ama turk doktor arayisindayim ? Burdan oraya gidipte doguran arkadaslar var mi ?

Back