• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika da Hamilelik ve doğum süreci

justlook

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
286
351
33
Merhaba arkadaşlar,

Amerika da yasıyorum ve şuan hamile olduğumu öğrendim tahminim 5-6 haftalık.
Açıkcası biraz heyecanlıyım ne yapmalıyım diye, kimler şuan burada ve hamile acaba? :anneadayı:

Son düzenleme:
Bende doğum için amerika'yı düşünüyorum. Önerirmisiniz justlook justlook

Tabiki de öneririm, sağlık ücretleri pahalı evet ama çocuğumuzun geleceği için bir sürü fırsatı olacak biliyosunuz.
Hastane konusudan açıkcası daha tecrübem olmadı 10 hafta öncesi muayene almadılar, 3gün sora gidicem.
Sizin plan nedir?

Benim henüz bir planım yok. Sadece düşünme açısında. Gebeliğin ilerleyen dönemlerimdeki duruma göre bakacağız. Eğer fiyat araştırması yaptığında bilgi verirsen sevinirim. ☺

fiyatlar tabiki de türkiye de olduğu gibi yaşadığın yere ve hastaneye göre değişiyor.
Benimsağlık sigortam var yasal olduğum için para ödemeyeceğim. eğer böyle bir imkaznınız yoksa 10000 ile 500000 dolar arasında değişiyor. Farklı sitelerden bunu araştırabilirsiniz. vize ve kalma süreleri de bunda etkili olacağı için sağlıklı bir plan için acentalarla görüşün derim.

Merhaba arkadaşlar,

Amerika da yasıyorum ve şuan hamile olduğumu öğrendim tahminim 5-6 haftalık.
Açıkcası biraz heyecanlıyım ne yapmalıyım diye, kimler şuan burada ve hamile acaba? :anneadayı:
Canim oncelikle tebrikler.

Ben amerikadayim 20inci haftam. Ilk baslarim ben de cook heyecanlandim. Ne yapacagimi bilemedim. Yavas yavas yasadikca ogreniyorum. Sana en buyuk tavsiyem kendini turkiye ile kiyaslamaman olur. Amerika da hamilelik daha olaysiz geciyor. Su ana kadar benim gozlemlediklerim:

Doktor tanimiyorsan Yelp yorumladim gore secebilirsin.

Hamilelikten bir yil once cervical muayene olman ve pap testi yaptirmam gerek. Yaptirmadiysan ilk muayenede yapabilirler.

Hamile olmadan once folik asit kullanmak gerekiyor, kullanmadiysan yarin kendin alip basla.

8 inci haftadan once bebege ultrasonla bakilmiyor. 8e kadar doktora gitmesen bile olur. Kanamaniz ya da acile gitmeni gerekenden bir agri olursa acile gidiyorsun. Doktora degil.

8 inci hafta civari hemsire ile ultrason. 12. Hafta eger varsa senin state'tinde ve state testini secersen periontologla ultrason (ikili test diye geciyor TR de). 20inci hafta gibi periontologla detayli ultrason. Ve bu son.

16. Hafta ve sonrasi aylik doktor gorusmen var. Bir yerdne sonra iki haftaya dusuyor, 36 haftadan sonra haftada bire.

Bu gorusmelerde doktor Doppler cihazi ile dinliyorum ve Elle muayene edebiliyor. Ultrason ancak kotu bir sey olursa onda bile kesin degil. Ben amniyotik kesem patladi diye kiyameti koparip gittim alttan muayene ediyorlar.

Sanirim dogum icin sigortamin gectigi iki dogum hastanesinvar yakinimda. Randevu alip onceden Oda gezilebiliyormus. Doguma 1 refakatci girebiliyor. Her sey Kaldigin dogum odasinda oluyor. Ameliyathane gibi ayri odaya almiyorlar. Ama bu kisimlari daha cok anlayamadik. Gitnek istedigimiz hastanelerin YouTube tanitim videolardan izledik. Begendik. Sectigin hastanede emzirme egitimini vs veriyor.

Dogumdan sonrasi icinse, bebekle ayni yatakta yatmak yasak, bebegin yatagina yastik, kenarlik filan koymak yasak.

Baska sorun olursa ozelden de yazabilirsin

Telefonum kendine gore kelime duzeltmesi yapiyor. Imla ve kelime hatalari icin kusuruma bakmayin. Normalde daha duzgun turkcem vardir :)

Hangi eyelettesin F fcevriye sanırım orda yaşıyorsun. Türkiyeden gidenler ortalama kaç haftalıkken gidiyor biliyormusun?

Bende los angeles düşünüyorum. Ama fiyatlar çok pahalı diğer eyaletlere göre. vizem var ama karnım burnumda sorun çıkarırlarmı bilmiyorum.

Bende los angeles düşünüyorum. Ama fiyatlar çok pahalı diğer eyaletlere göre. vizem var ama karnım burnumda sorun çıkarırlarmı bilmiyorum.
Amerikaya gelip dogum yapmak yasal. Ama giriste soracaklar. "Kac ayliksin, amerikaya dogum yapmak icin mi geliyorsun. Doktor ayarladin mi. Ne kadar para nakitin var. Sigortan karsiliyor mu" vs diyecekler. Mudurumun bebegi erken dogdu, iki ay kuvezde kaldi. 500 bin dolar masraf cikti. Sanirim sigortanin odemedigi kismi, cebinden 5-10 bin dolar vererek odedi. cok cok Iyi bir sigortasi oldugu halde.
Boyle bir sey olsa bunu Kim odeyecek. Sigortanizin limiti ne. Bunun cevabini veremiyorsaniz gelmeyin. Kapidan cevirirler.

Saglik sistemi en pahali olan ve devletin hic bir seyi desteklemedigi bir ulkeye doguma gelmek istiyorsunuz. Ona gore hesap yapin. Sadece dogum masrafi degil. Doktor muayenesi ucreti (Tek seferlik) 400 dolar civari. Her gittiginizde veriyorsunuz. Ultrason vs hep ekstra.

Evet internette araştırdım. Birde ikizbenimki. Los angeles'ta türk doktor baktım ama bulamadım. Sandiego'da buldum oda uzak. Bildiğiniz varmı?

Bende varim amerikada yasiyorum benim simdilik turkiyedeki gibi ilerliyor bende saskinim ;) iki gunde bir beta artisina bakildi 4+3de keseyi gordum sali gunu.. 3 ocaga kalp atisi icin randevum var sonrasindada 24 ocakta bi randevum daha var ;)

Bende varim amerikada yasiyorum benim simdilik turkiyedeki gibi ilerliyor bende saskinim :KK66: iki gunde bir beta artisina bakildi 4+3de keseyi gordum sali gunu.. 3 ocaga kalp atisi icin randevum var sonrasindada 24 ocakta bi randevum daha var :KK66:

hayırlı olsun :) rabbim sağlıklı sıhatli kucagına almaya nasip etsin inşallah. ben de dün gittim hastaneye normalde reglime göre 9 haftalık olması gerekiyo, yok 7 haftalık dediler, galiba geç döllenme oldu diye düşünüyorum,
ya da bunlar son regliye göre hareket etmiyolar. benimde 18 ocakta ikinci randevu.

hayırlı olsun :) rabbim sağlıklı sıhatli kucagına almaya nasip etsin inşallah. ben de dün gittim hastaneye normalde reglime göre 9 haftalık olması gerekiyo, yok 7 haftalık dediler, galiba geç döllenme oldu diye düşünüyorum,
ya da bunlar son regliye göre hareket etmiyolar. benimde 18 ocakta ikinci randevu.
Amin canim tesekkurler.. sende hayirlisiyla kucagina al insallah:dua: muhtemelen gec dollenme olmustur cunku son adet tarihi baz aliniyor ;)

32. haftaya kadar gelinebiliyor diye biliyorum, sonrasi icin de doktor onayi gerekiyor sanirim.

Back