Ameliyatsız göğüs dolgusu

MeltemC

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
5
0
Ameliyatsız göğüs dolgusu işlemi yapılıyormuş. Dudaklara doldurulan dogu gibi bu konuda bilgisi olan var mı. Yarım saatte işlemi bitiyor ve hiç bir ağrı sızı olmuyormuş. Yapan bir yer var mıdır ve maliyeti ne olabilir.

Ameliyatsız göğüs dolgusu işlemi yapılıyormuş. Dudaklara doldurulan dogu gibi bu konuda bilgisi olan var mı. Yarım saatte işlemi bitiyor ve hiç bir ağrı sızı olmuyormuş. Yapan bir yer var mıdır ve maliyeti ne olabilir.

senın dedıgın sekılde olan yag dolgusu var bıldıgım kadarıyla ama onuda doktorların cogu onermıyo..en garantı olarak buyutme yontemı jel sılıkonlar..ıcı tuzlu su dolu olanlarda bellı bır sure sonra hacım kaybı yasanabılıyo ve su oldugu hıssınını yasayabılırsın ama jelde boyle bır problm yok...senın vucudundan alınan yagı goguslerıne yada dudaklarına enjekte edıyolar ama meme dokun yoksa senı tatmın edecek bır buyuklukte olcagını sanmıyorum..yag enjeksıyonunu daha cok dudakta kullanıyolar meme de cok verım alınamayabılıyo

Lütfen bu tarz yenilikleri duyup, yaptırmak isteyip de kendinizi doktorların elinde denek yapmayın. Estetikle ilgili bir yeniliğe mutlaka evet diyecekseniz araştırın 3-4 yıl önce o şey her ne ise onu yaptırmış insanlar olduğunu öğrenin, görün hatta bizzat kendiniz ulaşın. O kadar fazla yeni teknik şey çıkıyor ve yok oluyor ki takibi mümkün değil. Ayrıca kalıcı dolgu uygulamalarına şahsen karşıyım. Protez gibi bir kap içinde değil de vücudunuzun hücrelerine yerleşecek ve orada kalacak olan şey bana tehlikeli görünüyor. Geçici dolgular neden geçici biliyor musunuz? Çünkü vücudumuzda bulunan maddelerle yapılıyorlar ve vücut bir süre sonra nasıl işlevi biten kendi hücresini bir şekilde yok ediyor bu geçici enjeksiyonları da yok ediyor.

Bakın benim yakın bir arkadaşım kendi yağ dokusuyla meme büyütme ameliyatı yaptırdı. Hatta bunu yapacak doktoru araştırıp tee İstanbul'dan Malatya ya gitti. Çektiği acıları, rezillikleri tarif edemem. Kendinden alınıp -karnından- memesine verilen doku dikiş yerlerinden aktı, değdiği yerleri yaktı. Doktor durumu toparlayamadığı için saatlerce ameliyathanede kaldı - 9 saat kadar- ve o sonrada deri hücreleri öldü ve nekroza uğradı. Hem memesinde hemde doku alınan yerde kapkara çürümüş deri görüntüsü kaldı. Bunların bir kısmı belki ameliyat komplikasyonudur. Ama bir doktorun elinde denek oldu resmen.

O yüzden çıkan her yeniliğe balıklama dalmayalım. Şu anda meme büyütmenin protezden başka bir yolu yok arkadaşlar. Protezden korkuyorsanız şimdiki halinizi sevmeyi öğrenin ve kimsenin deneği olmayın. :KK71:

yagmurlugun dedıgı gıbı doktorların denegı olmayınn.
meme buyutmenın en garantı ve en rısksız yolu sılıkon protezler..
gogus buyutme hapları,kremlere bosuna para verıp kullanmayın endokrınolıjı doktorları onermıyo ve ne kadar bıtkısel densede bır faydası olmuyo ve hormonal dengenızıde bozuyo..
plastık cerrahların coguda yag dokusunu alıp memeye uygulamayı tercıh etmıyolar..
sılıkon kılıf olmadan derı altına enjekte edılen kımyasalların da kanser yapma rıskıde olabılıyo ve bır cok yan etkısıde var..

silikon onyıllardır kullanılan , günümüze kadar gelen ve günümüzden sonra da devam edecek bir şey.en azından şeklini cinsini yumuşaklığını dokusunu vs beğenmediğimizde istediğimiz zaman değiştirebileceğimiz ya da çıkarttırabileceğimiz bi madde.bukadar basit ve neredeyse risksiz bu ameliyat varken,oradan yağ alıp oraya enjekte , mikrokapsüllerle dolgu bla bla bla . daha bu ve buna benzer nice teknik çıkacak ama hiç bir zaman 40 yıldır üzerinde taşıyan ya da 20 yıldır üzerinde taşıyan birini bulup,memnun musunuz,bizi ilerleyen süreçte neler bekliyor gibi sorulara cvp bulamayacak kimse.cünkü bir süre moda olacak ,sonra unutulmaya yüz tutacak.bu bir pazarmalama tekniğidir bence.yeniliklere tabiki açık olmalıyız ama kendimizi denek yapmadan.

Sonunda tam bilgi alabildim. Bu göğüslerde doldurulan dudak ve yüzde kullanılan dolgu maddesinin benzeri bir maddeymiş yalnız çok daha uzun süre kalıcılığı varmış. Bir çok ülkede çok popüler bir uygulamaymış özellikle Brezilya ve Arjantin de göğüs ve kalça için kullanılıyormuş. Bir doktor buldum uygulayan Anadolu yakasında. 5 yıla kadar kalabiliyormuş göğüslerde ameliyatsız ve sadece iğne ile doldurulacak istediğim boyuta kadar dolma şansı varmış. Görüşmeye gidicem daha sonrasında size bilgi veririm sevgiler...

5 yıldan sonra ne hale geliyormuş o göğüsler onu da öğrenin.. 5 sene boyunca diri durup sonrasında eriyecekse oldukçadeforme olur. Bence kendinizi denekeetmeyin. Bakın bakalım 5 sene önce yaptırıp hala memnun olan varmı. Eğer yeni bir yöntem derse kendinizde denetmeyin lütfen..

Ayrıca netten araştırdım. Sadece 2 yıldır denenen bir yöntemin 5 sene kalıcılığı olduğunu nasıl söyleyebiliyorlar??

Son düzenleme:
cehaletin kurbanı olmayın diyorum.emin olmadığınız şeyleri kendinizde denettirmeyin.öyleymiş böyleymiş,izsiz,narkozsuz falan filan diye hayaller alemine girmeyin.uyandığınızda acı bi sonuçla karsılasabilirsiniz.nacizane fikrim bu.

Sonunda tam bilgi alabildim. Bu göğüslerde doldurulan dudak ve yüzde kullanılan dolgu maddesinin benzeri bir maddeymiş yalnız çok daha uzun süre kalıcılığı varmış. Bir çok ülkede çok popüler bir uygulamaymış özellikle Brezilya ve Arjantin de göğüs ve kalça için kullanılıyormuş. Bir doktor buldum uygulayan Anadolu yakasında. 5 yıla kadar kalabiliyormuş göğüslerde ameliyatsız ve sadece iğne ile doldurulacak istediğim boyuta kadar dolma şansı varmış. Görüşmeye gidicem daha sonrasında size bilgi veririm sevgiler...

sadece 5 yıl kalabılecek (kı onun bıle garantısı yoktur cunku konulan madde bır kılıfın ıcınde konulmuyo zamanla ne olacagı bellı degıl ) bır yontem ıcın bu kaadar rıske gırılmez..
ayrıca o enjekte edılecek maddenın ıcerıgınıde ıyı arastır yaptırmayı dusunuyosan..
bana kalırsada hıc boyle seylere kalkısma ve denek yaptırma kendını sonucunu bılmedıgın seyler ıcın....
amelıyat korkulacak bır sey degılkı.narkozu alıp uyuyosun kalkıncada 4 gun yatıp kalkarken destek alıyosun o kadar...
o vucuduna konulacak maddenınde nasıl bısey oldugunu ve yan etkılerını bılmıyosun ve sılıkon kılıf olmadan vucuduna yabancı bı maddee enjekte ettırıyosun hıc saglıklı degıl ve benım doktorum sılıkon protezler olmadan boyle yontemlerın oldugunu sonuclarının kansere kadar gıdebıldıgını ve sılıkon protezlerde boyle bır durumun olmadıgını ıfade etmıstı ben protezın kanser yapma ıhtımalı var mı dıye sordugum zaman..bu forumdada bır arkadas dudaklarına yaptırmıs,hıs kaybı yasamıs yanı dudaklarının ustlerını hıssetmıyo..
cook dıkkatlı ol derım sonucunda pişmanlık yasayacagın seylerden uzak dur..

Naci Çelik bu konuda güzel bir video yapmıştı :)

Sağlığı tehlikeye atmak için çok güzel bir yöntem...

Yapabilene bravo der göğüslerine elveda demesini dilerim

Ben göğüs ameliyatı olmadan önce yaptığım araştırmalardan duymuştum bu yöntemi. Olumlu yönleri size aktarılmış ya da sizin okuduklarınız bu yönde olmuş. Genelde dendiği gibi vücut üzerinden alınan yağlar -genelde karın ve kalçadan- yüze enjekte ediliyor. Yüzdeki kırışıklıklar vs. doldurulması istenen bölgeler, mesela dudak küçük bir alan kontrol edilmesi rahat olabilir fakat göğüslerle ilgili bu yöntemin dezavantajı olarak şunu okumuştum " yağ enjeksiyonu sonrasında hastanın iki göğsü eşit durmayabilir, ilave edilen yağlardan dolayı şekil bozukluğu ile karşılaşılabilir" Başka bir kaynak şöyle diyor; "Operasyonun başarısı tamamen uygulama tekniğine bağlıdır. Aksi taktirde göğüsde kistler veyayağ nodülleri oluşabilir. Yağ enjeksiyonlarının ileride yapılabilecek mamogramları nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Bu yöntem henüz deneme aşamasında olduğu halde umut vaat edici olduğunu belirtelim." diye yazmış bir doktor.

Ben doktoruma 2009 Aralık ayında ameliyatsız bir yöntem sorduğumda tek çözüm silikon ameliyatıdır demişti. Dendiği gibi deneme aşamasında olan bir yöntem belki hakkaten ileride bu ameliyatı olmak isteyenler için harika bir çözüm olacak fakat bende deneme tahtası olma diyen taraftayım.

Son düzenleme:
Araştırmalarım sonucunda yöntemin uzun zamandır dudak ve yüz dolgusunda kullanıldğını aynı madde olduğunu öğrendim ve yaptırdım dün...
Çok kolay gibi oldu lokal anestezi yaptılar, ben çok fazla büyütmek istemediğimden tercih ettim bide hiç ameliyat izi yok tabi ve sadece 1 saat sürdü :)) . Sadece biraz büyükçe bir iğne ile doldurdular hatta ayna ile bakıp kendiniz bile karar verebiliyorsunuz biraz daha artırmaya :))). Dudağıma yapılan maddenin aynısı olduğu için ve daha önceden dudak ve yüz için yaptırdığımdan ve memnun kaldığımı dan artık karar verdim. Fiyat biraz yüksekti ama hiç iz olmaması ve ağrı hissetmeyecek olmam tercih sebebim oldu daha çok. İşlem bir saat sürdü sonra normal giyinip çıktım ve bugün güzel görünüyor :)) Beş yıl sonraya ise dudak dolgusu nasıl gidiyorsa öyle gidiyormuş. Birde ben 100 ml ve 100 ml yaptırdım sonra istersen artırılabilme şansı varmış buda çok hoşuma gitti tabi maliyeti düşünmezsek.İsteyene özelden doktorumun adını atabilirim.

Araştırmalarım sonucunda yöntemin uzun zamandır dudak ve yüz dolgusunda kullanıldğını aynı madde olduğunu öğrendim ve yaptırdım dün...
Çok kolay gibi oldu lokal anestezi yaptılar, ben çok fazla büyütmek istemediğimden tercih ettim bide hiç ameliyat izi yok tabi ve sadece 1 saat sürdü :)) . Sadece biraz büyükçe bir iğne ile doldurdular hatta ayna ile bakıp kendiniz bile karar verebiliyorsunuz biraz daha artırmaya :))). Dudağıma yapılan maddenin aynısı olduğu için ve daha önceden dudak ve yüz için yaptırdığımdan ve memnun kaldığımı dan artık karar verdim. Fiyat biraz yüksekti ama hiç iz olmaması ve ağrı hissetmeyecek olmam tercih sebebim oldu daha çok. İşlem bir saat sürdü sonra normal giyinip çıktım ve bugün güzel görünüyor :)) Beş yıl sonraya ise dudak dolgusu nasıl gidiyorsa öyle gidiyormuş. Birde ben 100 ml ve 100 ml yaptırdım sonra istersen artırılabilme şansı varmış buda çok hoşuma gitti tabi maliyeti düşünmezsek.İsteyene özelden doktorumun adını atabilirim.

Canım hayırlı olsun darısı basıma:) doktor ve maliyet bilgilerini paylaşırsan sevinirim. :KK48:

X