• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ameliyat ve spor

zullall

Nirvana
Kayıtlı Üye
aranızda ağır spor yapan ve göğüs büyütme ameliyatı yaptırmış olan var mı? ne kadar süre sonra spor yapmaya dönebilirim acaba? bir de spor yaptığım için sadece kas üstü protez mi yapılabilir bana? sanırım kas altı olunca çift meme görüntüsü olabiliyor spor yapanlarda.

ben de bunu merak ediyorum çünkü kilo almaya çok müsait bir yapım var, spor salonuna üyeliğimde boşa gidiyor valla orada bedavadan:( acaba kaç ay spor yapamayacağım? benim daha iki hafta bile olmadı silikonlar takılalı ama kilo alıcam diye ödüm kopuyor, vücudum şiş ödemler yeni yeni gidiyor bir an evvel spora dönmek istiyorum

Kas üstü teknik spor yapanlara uygulanır diye bir tez yok.. Ayrıca spor yapanlarda çift göğüs görüntüsü oluşur diye bir sonuç yine yok.. Bunu nerden duydunuz. Sadece yeterli göğüs dokusu olanlarda uygulanan kas üstü teknik ile çift göğüs görüntüsü oluşur,, çünkü protez var olan göğüs dokusunun üzerine yerleştirilir. Şöyledir ki; düzenli spor hayatı olan sporcu kişilerde kas altı teknik,, kaslar kesilip zarar göreceğinden ve eski kol gücünü azaltacağından pek tercih edilmeyebilir. Çünkü ameliyatta kesilen kas kol kaslarına bağlıdır,, ameliyattan sonra bir süre kollarınızı hareket ettirememeniz ettirdiğiniz taktirde duyduğunuz acıda buna bağlıdır :KK66: Kaslar kesilip üzerine protez yerleştirildiğinde eski kol gücünüz aktif olamayabilirmiş ve spor yapanlarda kas gücü daha kuvvetli olduğu için proteze yaptığı baskıda protezin takılacağı boyutu, vücudun protezi kabul edeceğini duruşunu vs etkiler. Çünkü kaslar proteze baskı yapar.

Ben 4 ay sonra baslamistim spora ilk zamanlar kosarken vs hafif batma gibi seyler oluyordu dikislerin çevresinde hatta kosamiyordum agirlik cok calismiyorum ama yine fonksiyonel hareketlerde aci olmasada gerginlik filan hissediyorum ama rahatsiz etmiyor doktorum zaten hic biseyden sakinmadan herseyi yapabileceğimi söylemişti

araştırmalarım dogrultusunda 6 ay sure gecmesi lazim.yuzme ve spor 6 ay sonra eskisi gibi yapılabilir diye okumustum.

aranızda ağır spor yapan ve göğüs büyütme ameliyatı yaptırmış olan var mı? ne kadar süre sonra spor yapmaya dönebilirim acaba? bir de spor yaptığım için sadece kas üstü protez mi yapılabilir bana? sanırım kas altı olunca çift meme görüntüsü olabiliyor spor yapanlarda.

Merhabalar., ben İstanbul da yaşayan bir akademisyenim.Ben ağıstos 2014 te meme protezi ameliyatı oldum. Ancak ameliyattan sonra çok fazla ağrım oldu. Doktor geçeceğini söylese de ağrılarım ve şişliklerim 6 ay gibi bir Zaman bana kök söktürdü . O kadar çok pişman oldum ki anlatamam. Hem param hem sağlığımdan olduğumu hissettim . Düzenli spor yapan biri olarak 295 cc bana çok ağır gelmeye , Hiçbirşey yapmak istememeye başladım . O kadar ki sporu bıraktım , evde iş dahi yapmak istemez oldum , dahası göğüslerimi de hissetmiyordum . Adet dönemleri çok daha fazla ağrım oluyor ,ağrı kollarıma kadar iniyordu , ben bu ameliyata giderken çok araştırma yaptım , hem de göğüslerimde çok büyük bit değişiklik olmadı boyut olarak , sadece biraz daha diktiler.Öyle araştırmak filan işe yaramıyor , çünkü memnuniyet sanırım kişiden kişiye değişiyor . Çok mutluyum, hissetmiyorum bile diyenlere gıpta etmekle birlikte inanın şaşırıyorum .Neyse lafı uzatmayım, ben bir sene sonra çıkarttım, çünkü ben ve vücudum yabancı bir cismi benimseyemedik...inanın çok sıkıntılı Zamanlar yaşadım, üstelik de çok ünlü ve işinin ehli birime yaptırmıştım . Bidaha asla öyle birşeye kalkışmam, çok rahatsız edecek bir durumunuz yoksa yaptırmayın derim.

Back
X